Országútis hírek külföldről: Keisse és Viviani párosa nyerte a genti hatnapost, új fejezet kezdődik a Lotto-Soudal életében, Andre Cardoso nem hagyja annyiban eltiltását

E-mail  Nyomtatás
2018. november 19. hétfő
  |   Szerző: m.norbi

Keisse és Viviani párosa nyerte a genti hatnapos pályaversenyt

 

Diavetítéshez kattints a képre


Csak az utolsó Madisonban dőlt el a 2018-as genti hatnapos pályaverseny végkimenetele, melyet végül a helyi legenda Iljo Keisse és Elia Viviani párosa nyert meg. Keisse pályafutása során már hetedik alkalommal diadalmaskodott a Kuipkében. A Deceunick-Quick-Step duója Robbe Ghys és Kenny De Ketele (Baloise) kettősével vívott hatalmas csatát, végül Viviani döntött a Madison utolsó sprintjének megnyerésével, így 382 ponttal győzedelmeskedtek. A harmadik Jasper De Buyst és Tosh Van der Sande (Lotto) párosa lett.


„A genti hatnapos a legnagyobb presztízzsel bíró pályaverseny – így a díjátadót követően Keisse. – Ezt az itt rajthoz állók mindegyike így gondolja. A közönség és a hangulat magával ragadó. Nagyon motivált voltam, hogy egy olyan társ oldalán, mint Elia Viviani a győzelemért harcolhassak. Napról-napra minden tőlünk telhetőt megtettünk, ami végül kifizetődőt. Nagyon boldog és büszke vagyok a győzelmünk miatt.”
 

Egy új fejezet kezdődik a Lotto-Soudal csapatának életében

 

Diavetítéshez kattints a képre


November 15-el John Lelangue hivatalosan is megkezdte munkáját a belga Lotto-Soudal csapatánál, ahol Paul De Geyter helyét vehette át. Lelangue a 90-es évek elején az ASO kötelékében kezdett, majd a Phonak és a BMC csapatánál dolgozott. Később a Katari Körverseny és a dohai világbajnokság szervezésében vállalt főszerepet. A belga csapattól az átigazolási időszakban távozott Andre Greipel, akinek a helyére Caleb Ewan érkezett.


„Soha nem dolgoztam még együtt Marc Sergeanttel, de évek óta ismerjük egymást, így nagyon várom a közös munka kezdetét – így Lelangue. – Magától értetődik, hogy ő lesz az, aki meghozza majd a végső döntéseket. Örülök annak is, hogy Kevin De Weert is csatlakozik a szakmai stábhoz, az egykori szövetségi kapitány a versenyzők teljesítményéért, edzésmunkájáért lesz felelős. Nyilvánvaló, hogy van már egy jól felépített struktúra a csapaton belül, hisz évek óta eredményesen szerepelnek a WorldTour sorozatban. Első körben szeretném átlátni a Lotto-Soudal körüli dolgokat, kezdve a táplálkozástól, az egyéni tréningekig, hogy lássam, mi az, amiben még fejlődhetünk. Az, hogy hosszú évek után visszatérhetek Belgiumba, és egy belga csapat kötelékében dolgozhatok, külön kihívás számomra, alig várom már, hogy elrajtoljon a 2019-es idény.”


Andre Cardoso nem fogadja el eltiltását, harcolni fog igazáért

 

Diavetítéshez kattints a képre


A 2017-es Tour de France-t megelőzően EPO-val fennakadó Andre Cardoso ügyében végre valahára döntés született, a portugál kerekes négy éves eltiltást kapott, leghamarabb 2021 júniusában térhet vissza. Cardoso nem fogadja el a döntést, és egy viszonylag hosszú posztban szólalt fel a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség ellen. Egyrészt nem érti, hogy 2017 júniusától miért kellett ennyit várnia a döntés megszületésére, másrészt megfogalmazza, hogy ez a négy év egyben a pályafutása végét jelenti. Az ügy érdekessége, hogy a B-minta nem volt meggyőző, így ennek a fényében is kérdéses, hogy végül is miért kapott négy évet?


„Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy ez egy versenyen kívüli ellenőrzés volt, melynek során készségesen álltam a doppingellenőrök rendelkezésére – így Cardoso. – Amennyiben bármi féle takargatnivalóm lett volna, akkor nagy valószínűséggel nem így teszek. Tudom, hogy ez nem bizonyítja az ártatlanságomat, de szeretném azt hinni, hogy megmutatja azt, hogy én igenis a doppingellenes küzdelem részese voltam.”


Cardoso továbbra is ártatlannak vallja magát, mindezek fényében megbízta Douwe De Boer-t a Nemzetközi Olimpiai Bizottság egykori tudományos igazgatóját és a WADA akkreditált ellenőrét az igaza bizonyítására.


Rövidhírek: Tom Skujins összegezte 2018-as idényét, Mathieu Van der Poel tizenegyedik győzelmét is behúzta

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Trek-Segafredo kerekese a lett Tom Skujins érdekesen összegezte 2018-as szezonját. A kiváló bringás 1052 órát töltött nyeregben, ez lényegében negyvennégy teljes napnak felel meg, amely alatt 32930 kilométert abszolvált (12533 kilométert versenykörülmények között). 392772 méternyi szintet tett meg, gondolatban negyvennégyszer megmászva az Everestet, 746423 kalóriát elégetve, ami 2463 sajtburgernek felel meg.


Mathieu Van der Poel szezonbeli tizenegyedik cyclo-cross győzelmét is megszerezte, miután fölényesen nyerte a DVV Trofee Flandriencross versenyét, egy nappal a világkupa futamot követően. Van der Poel mögött Tom Meeusen (Corendon-Circus) lett a második, míg Laurens Sweeck (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) a harmadik. A hölgyeknél Annemarie Worst (Steylaerts-777) győzött.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések