Országútis hírek külföldről: Jakub Mareczko ötödik sikere Hainanban, végleges a Movistar kerete, bemutatta 2018-as szerelését a Dimension Data, Thomas Voeckler térdkalácsát törte

E-mail  Nyomtatás
2017. november 03. péntek
  |   Szerző: velo.hu

Jakub Mareczko ötödik szakaszgyőzelmét is megszerezte Hainanban, Dér Zsolt újra 11.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A kiemelt kategóriás Hainani Körverseny hatodik szakaszán az olasz Jakub Mareczko (Wilier Triestina-Selle Italia) már az ötödik szakaszgyőzelmét szerezte, miután a Changjiang és Sanya közötti 219,6 kilométeres penzum végén is ő bizonyult a leggyorsabbnak. A nap szökését Alexis Cartier (H&R Block), Mykhaylo Kononenko (Kolss) és Joris Blokker (Monkey Town) alkották, de legnagyobb előnyük négy percnél nem volt több. Utolérésüket követően voltak még kisebb próbálkozások, ám végül mezőnyhajrá döntött. Mareczko mögött ezúttal is az észt Martin Laas (Delko Marseille Provence KTM) lett a második, míg a szintén olasz Marco Maronese (Bardiani-CSF) a harmadik. A mezőny egyetlen magyar kerekese Dér Zsolt (Team Vorarlberg) a tizenegyedik helyen zárt. Összetettben Mareczko előnye huszonnyolc másodperc Laas ellenében.

 


„Ne túlozzuk el a dolgokat, hisz a győzelmeim nagy részét kisebb versenyeken arattam – mondta az idén már tizennégy sikernél járó Mareczko. – Természetesen ennek ellenére nagyon örülök, hogy ilyen eredményes szezont produkálok, de a célom az, hogy egy napon World Tour versenyen is nyerhessek.”
 

A Movistar is huszonöt fős kerettel vág neki a 2018-as idénynek

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség döntése értelmében azzal, hogy a nagy körversenyeken csak nyolc, míg a kisebb viadalokon hét kerekes indítható soronként a spanyol Movistar is csökkentette a keret létszámát, így huszonöt versenyzővel vágnak neki a következő idénynek. A maradó Nairo Quintana és Alejandro Valverde mellett a legfőbb érkező természetesen Mikel Landa, de Rafeel Valls is nagy erősítés lehet. A távozók közül talán a Herrada testvérek, Gorka Izagirre és Rory Sutherland elvesztése a legnagyobb érvágás. A pamplónai csapat 2018-ban egy tíz fős női sort is útjára indít.


A Movistar 2018-as kerete: Andrey Amador (Costa Rica-i), Winner Anacona (kolumbiai), Jorge Arcas (spanyol), Carlos Barbero (spanyol), Daniele Bennati (olasz), Carlos Betancur (kolumbiai), Nuno Bico (portugál), Richard Carapaz (ecuadori), Héctor Carretero (spanyol), Jaime Castrillo (spanyol), Victor De La Parte (spanyol), Imanol Erviti (spanyol), Rubén Fernández (spanyol), Mikel Landa (spanyol), Nelson Oliveira (portugál), Antonio Pedrero (spanyol), Nairo Quintana (kolumbiai), Dayer Quintana (kolumbiai), José Joaquin Rojas (spanyol), Jaime Roson (spanyol), Eduardo Sepúlveda (argentin), Marc Soler (spanyol), Jasha Sütterlin (német), Rafael Valls (spanyol) és Alejandro Valverde (spanyol).


Bemutatta 2018-as szerelését a Dimension Data csapata

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Movistar csapatát követően másodikként a dél-afrikai Dimension Data is bemutatta 2018-as szerelését. Az afrikai sor maradt a fekete-fehér-zöld kombinációnál, de az idei évvel ellentétben megváltoztatták a színek sorrendjét. Egyelőre a keret még nem végleges, biztos, hogy a szerelést bemutató brit Mark Cavendish, honfitársa Stephen Cummings valamint a norvég Edvald Boasson Hagen is marad, míg Louis Meintjes visszatér hazájába az UAE Team Emirates sorától.


Súlyos térdsérülést szenvedett a már visszavonult Thomas Voeckler

 

Diavetítéshez kattints a képre


Thomas Voeckler az idei Francia Körversenyt követően vonult vissza, s bár pályafutása során nem kerülték el a sérülések „nyugdíjas éveit” is egy operációval kezdi. Éppen a fiával tekert egy tengerparti részen, amikor bukott és eltörte a térdkalácsát.


„Tizenhét éven keresztül voltam profi, most semmi másra nem vágytam, csak tekerni egyet a fiammal a tengerparton, erre eltöröm a térdkalácsom – írta Voeckler az egyik közösségi média oldalán.


Thomas Voeckler 2003-ban a Brioches La Boulangere csapatánál lett profi, s végig ki is tartott Jean-Rene Bernaudeau csapatánál, mely számos szponzorváltáson ment keresztül. A 2004-es és a 2011-es Tour de France során mutatott heroikus küzdelme révén a francia kerékpársport egyik korszakos alakjává vált.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések