Országútis hírek külföldről: holland aranyérmekkel kezdődött a pályakerékpáros világbajnokság, Ochowicz szerint a profi kerékpársport a szponzorkeresésről szól, a Trofej Umag egynaposán szerepelt a Pannon csapata

E-mail  Nyomtatás
2018. március 01. csütörtök
  |   Szerző: m.norbi

Holland aranyérmekkel kezdődött a 2018-as pályakerékpáros világbajnokság, Kristina Vogel is megkezdte az éremhalmozást

 

Diavetítéshez kattints a képre


Elrajtolt a 115. pályakerékpáros világbajnokság, melynek ezúttal a hollandiai Apledoorn ad otthont. Az első szám, amelyben érmeket osztottak a férfi csapatsprint volt, ahol az előzetesen esélyesnek kikiáltott új-zélandi trió még a legjobb négy közé sem került be. Az aranyérmet kisebb meglepetésre a hazaiak, nevezetesen Jeffrey Hoogland, Harrie Lavreysen és Nils van Thoenderdaal szerezték meg. A dobogó másik két fokára a brit és a francia hármas állhatott fel.


A női csapatsprintben ellenben érvényesült a papírforma a német duó magabiztos győzelmével az éremhalmozásra készülő Kristina Vogel megszerezte első aranyát, párja ezúttal Miriam Welte volt. A németek a döntőben a holland kettőst verték, míg a bronzcsatából az oroszok kerültek ki győztesen.


A hölgyek tíz kilométeres, negyven körös scratch versenyén szintén hazai aranyéremnek tapsolhatott a nagyérdemű Kirsten Wild állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára megelőzve a belga Jolien D’hoore-t és a dán Amalie Dideriksent.


A világbajnokság második napján a férfi scratch versenyben Lovassy Krisztiánnak szoríthatunk.
 

Michael Matthews sérülés miatt kihagyja a Strade Bianche klasszikusát

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Sunweb klasszikusokra készülő kiválósága az ausztrál Michael Matthews az Omloop Het Nieuwsblad versenyének végén bukott hatalmasat, s bár előzetesen úgy tűnt, hogy megúszta zúzódásokkal, az MRI vizsgálat végül sajnos törést állapított meg a vállában. Ennek következtében Matthews kénytelen volt visszalépni a közelgő Strade Bianche versenyétől. A törés aprósága miatt szerencsére műtétre nincs szükség. Matthews reméli, hogy a Tirreno-Adriatico szakaszversenyén már hadra fogható lesz.


„A versenyt követő tüzetesebb orvosi kivizsgálások egy apró törést mutattak ki Matthews bal vállában – mondta Anko Boelens a Sunweb orvosi stábjának egyik tagja. – Az MRI eredményével szerencsére az is megállapítást nyert, hogy nem szükséges műtéti beavatkozás. Pihenés és fizikoterápiás kezelések következnek, de sajnos a Strade Bianche egynaposán nem állhat rajthoz Michael. Visszatérésének pontos dátumát egy újabb vizsgálat határozhatja meg, versenyzőnk bízik abban, hogy a Tirreno-Adriatico szakaszversenyén már újra hadra fogható lehet.”


Jim Ochowicz: a Sky csapatán kívül mindenki folyamatosan szponzorokkal tárgyal

 

Diavetítéshez kattints a képre


A BMC csapatának jövőjéről már többször ejtettünk szót. Úgy tűnik, hogy Andy Rihs tulajdonos egy kicsit kezd beleunni a pénzpumpálásba, így amennyiben a jövő évre nem sikerül új befektetőket találni, úgy a sor a 2018-as szezon végén megszűnik. Jim Ochowicz csapatvezető igyekszik megteremteni a versenyzői számára a biztos hátteret, próbál úgy munkálkodni, hogy a kerekesek ebből semmit se érezzenek.


„Tíz éve működik a BMC csapata és sajnos nem volt még olyan esztendő, hogy ne merült volna fel valamilyen pénzügyi probléma – nyilatkozta Ochowicz egy a minap adott interjújában. – A csapat belső ügye, hogy milyen szerződéseket kötünk a szponzorainkkal épp ezért soha senkinek nem is fedtük fel ezeket. Arról sem vagyok hajlandó beszélni, hogy vajon kikkel kötöttünk már megállapodást a 2019-es évadra. Érdekes, hogy már februárban erről beszélünk, de sok időnk van még, nap mint nap tárgyalok? Azt viszont nem tudom, hogy mi ebben olyan különleges. Talán a Sky során kívül minden más csapat folyamatosan szponzorokkal tárgyal. Ha megkérdezitek Patrick Lefevere-t ő is azt fogja mondani, hogy befektetők után kutat. Ez egy ilyen sportág. A versenyzőink szabadon dönthetnek a sorsukról, de nem hinném, hogy jelen pillanatban az az elsődleges gondolatuk, hogy vajon hová is szerződjenek?”


Norvég győzelem a Trofej Umag egynaposán

 

Diavetítéshez kattints a képre


Bombaerős mezőnyben állt rajthoz a Pannon Cycling Team csapata a horvát Trofej Umag 1.2-es egynaposán. Az indulók között megtaláltuk többek között a szlovén Adria Mobil, a brit One Pro vagy éppen a dán Team Virtu csapatait. A magyar sor a Filutás Viktor, Kovács Máté, Orosz Gergely, Szatmáry András, Szöllősi Ferenc és Zathureczky Márk hatossal állt rajthoz, ám sajnos egy nagy bukás több csapat számításait is keresztülhúzta. A versenyt végül a norvég Krister Hagen (Team Coop) nyerte a brit Tom Baylis (One Pro) és a szerb Dusan Rajovic (Adria Mobil) előtt. A magyarok közül a legelőkelőbb helyen Filutás Viktor és Zathureczky Márk érkeztek, ők a két percet kapó sorral a 83. és a 86. helyen gurultak át a célvonalon.

 

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések