Országútis hírek külföldről: hatalmas a csata a Tour de France szabadkártyáiért, Mathieu Van der Poel továbbra sem talál legyőzőre, Allan Piper nem akar összetűzést Gaviria és Kristoff között

E-mail  Nyomtatás
2018. november 26. hétfő
  |   Szerző: m.norbi

Hatalmas csata lehet a Tour de France szabadkártyáiért

 

Diavetítéshez kattints a képre


Jelen állás szerint már jóval több csapat kampányol a jövő évi Tour de France szabadkártyáiért, mint azt az elmúlt években megszokhattuk. Nevezetesen a két biztosnak tűnő résztvevő a Cofidis és a Direct Energie mellett a szintén francia Fortuneo-Samsic, Delko Marseille Provence KTM és Vital Concept alkotta trió, a belga Wanty Groupe Gobert, az Israel Cycling Academy és a baszk Euskadi-Murias is bejelentkezett egy-egy helyért. Ez azt jelenti, hogy kilencen küzdenek a négy szabadkártyáért. Utóbbi sor a Vuelta a Espana debütálást követően, - ahol Oscar Rodriguez szakaszt nyert -, a hosszú évek baszk kerékpáros hagyományaira építkezve szeretne ott lenni az év legnagyobb presztízzsel bíró versenyén.


„Néhány hónappal ezelőtt az emberek úgy vélték, hogy még a Vueltára sem juthatunk el, nemhogy eredményesen szerepeljünk – mondta Jon Odriozola csapatvezető. – Megmutattuk, hogy azzal a munkával, ami a csapatnál folyik, igenis sokra vihetjük. A Tour de France szervezői tisztában vannak azzal, hogy egy baszk csapat részvétele a Pireneusokban megduplázza a szurkolók számát, így igenis szeretnénk ott lenni a jövő évi Touron.”
 

Mathieu Van der Poel továbbra is megállíthatatlan

 

Diavetítéshez kattints a képre


Alig öt perccel a rajtot követően Mathieu Van der Poel (Corendon-Circus) be is biztosította győzelmét a cyclo-cross világkupa soron következő állomásán a belga Koksijdében. A homokos részekkel teletűzdelt pályán a regnáló világbajnok Wout van Aert (Cibel-Cebon) lett a második, míg a világkupa összetett éllovasa Toon Aerts (Telenet-Fidea) a harmadik.


„A koksijdei verseny az egyik kedvencem mind közül, így nagyon szerettem volna bizonyítani” – így Van der Poel a versenyt követően.


A világkupa összetettjében továbbra is Aerts vezet.


A hölgyeknél kisebb meglepetésre a holland Denise Betsema (Marlux-Bingoal) diadalmaskodott, az U23-as fiúknál a brit Thomas Pidcock győzött, itt Vas Balázs a 34. helyen zárt, míg a junioroknál a szintén holland Pim Ronhaar végzett az élen.


A világkupa-sorozat december 23-án a belga Namurban folytatódik.


Allan Peiper: nem akarok összetűzést Gaviria és Kristoff között

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az UAE Team Emirates újonnan kinevezett sportigazgatója Allan Peiper biztos benne, hogy a csapat tökéletes lehetőséget kínál mind Fernando Gaviria, mind pedig Alexander Kristoff számára. A kolumbiai szerződtetése kisebb meglepetés volt, hisz élő kontraktussal rendelkezett a Quick-Step Floors csapatával, de maga Peiper is nem várt módon érkezett az átalakuló BMC-től.


„Beszéltem Kristoffal és szerencsére ugyanúgy látjuk a dolgokat, ő is úgy véli, hogy előnye származhat abból, hogy Gaviria is a csapathoz került – nyilatkozta egy hosszabb interjújában Peiper. – A Quick-Step Floors az elmúlt években tökéletesen megmutatta, hogy minél több kártyát játszik ki, annál több győzelmet szerezhet. Nem akarok összetűzést közöttük, úgy vélem, hogy lesznek olyan versenyek, ahol Alexander tapasztalata dönthet, és lesznek olyanok is, ahol Fernando gyorsasága révén szerezhetünk győzelmeket. Nagy kihívás előtt állunk, egy remek csapatunk lesz, most már csak fel kell építenünk a sorokat, hogy győzelmeket szerezhessünk.”


A szlovén Martin Lavric nyerte a második Zwift Academy versenyt, ezzel egyéves szerződést kapva a Dimension Data kontinentális csapatától

 

Diavetítéshez kattints a képre


2016-ban még csak a hölgyek számára írták ki a Zwift Academy versenyt, melyet egy évvel később már a férfiak is abszolválhattak. Kétezer főnél is többen vettek részt a Zwift Academy idei pályázatán, melynek női győztese egy profi szerződés kap a Canyon-SRAM csapatától, míg a férfi bajnok a Dimension Data kontinentális sorában folytathatja. A Zwift Academy pályázatára jelentkezőknek ugyanúgy végig kell csinálniuk az idény jelentős részét, mint a profiknak, az edzésektől kezdve a versenyekig, melyeket egy virtuális tér segítségével görgőn kell valós időben abszolválniuk. A hölgyeknél még zajlanak a küzdelmek, a férfiaknál ellenben már bajnokot avattak a szlovén Martin Lavric személyében.


 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések