Országútis hírek külföldről: Haig a Lengyel Kör hatodik szakaszának győztese, Teuns vette át a sárgát, Landa a Burgosi Kör királyszakaszát is megnyerte, Bardet is ott lesz a Vueltán, a legfrissebb átigazolások

E-mail  Nyomtatás
2017. augusztus 04. péntek
  |   Szerző: velo.hu

Jack Haig nyerte a Lengyel Körverseny hatodik szakaszát, Sagan elvesztette összetettbeli vezetését

 

Diavetítéshez kattints a képre


Sokan várták már a Lengyel Körverseny hatodik szakaszát, amikor is Zakopanéba érkezett a karaván. A táv 189 kilométer volt, számos kisebb emelkedővel. A nap szökését Antwan Tolhoek (LottoNL-Jumbo), Moreno Moser (Astana) és Adam Stachowiak (Lengyelország) alkotta, túlságosan messzire azonban nem jutottak. A táv utolsó harmadában az öt első kategóriás emelkedő pillanatok alatt darabjaira szedte a mezőnyt, mindössze tizenketten maradtak az élen, idővel innen ment tovább az ausztrál Jack Haig (Orica-Scott).


Haig kiválóan versenyezve megnyerte a szakaszt Wout Poels (Sky) és Bob Jungels (Quick-Step Floors) előtt. Az összetett éllovasa Peter Sagan (Bora-hansgrohe) közel tizenhat perces hátránnyal zárt, s mivel Dylan Teuns (BMC) bejött az első csoporttal, így a kiváló formában lévő belga vette át a sárga trikót. Teuns előnye jelen pillanatban hat másodperc Rafal Majka (Bora-hansgrohe) előtt.


„Egy nagyon nehéz és hosszú szakaszon vagyunk túl – mondta a célba érkezést követően Teuns. – Egy kicsit fáradtan vágtam neki a napnak, de úgy láttam mindenki más is így volt ezzel. A csapat káprázatos munkát végzett, minden a terveknek megfelelően alakult. Igyekeztük diktálni a tempót, sikerült is leszakítanunk Peter Sagant. Örülök, hogy megszereztem a trikót, de Rafal Majka nagyon közel van hozzám, épp ezért észnél kell lennem az utolsó szakasz során is.”
 

Mikel Landa a Burgosi Kör királyszakaszát is megnyerte, Murphy sikere Utahban

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Picon Blanco tetejére vezetett a kiemelt kategóriás Burgosi Körverseny királyszakasza, melynek során 173 kilométert tettek meg a kerekesek. A napot egy tíz fős szökés jellemezte, melyet az utolsó hegy lábánál megfogott a főmezőny. A mindent eldöntő emelkedőn a verseny éllovasa Mikel Landa (Sky) bizonyult a legjobbnak David De La Cruz (Quick-Step Floors) és Enric Mas (Quick-Step Floors) kettősét maga mögött tartva. Összetettben két szakasszal a verseny vége előtt Landa huszonhét másodperces előnnyel vezet.


„Nem volt egy könnyű szakasz a mai, tartottam De La Cruztól mivel kiváló formában versenyez – így a díjátadót követően Landa. – David egy kiváló versenyző, tisztában vagyok a képességivel, így azt is tudom, hogy nem lesz könnyű dolgom ellene.”


A szintén kiemelt kategóriás Utahi Körverseny negyedik szakaszán mezőnyhajrá döntött, melyet az elsősorban a kritériumversenyekről simert John Murphy (Holowesko-Citadel) nyert meg Jose Alfredo Rodriguez (Elevate-KHS) és Mihkel Raim (Israel Cycling Academy) kettőse előtt. Összetettben továbbra is a kanadai Rob Britton (Rally Cycling) vezet.


Romain Bardet is ott lesz az idei Spanyol Körversenyen

 

Diavetítéshez kattints a képre


Pályafutása továbbépítése reményében az idei Francia Körverseny összetettjének harmadik helyezettje Romain Bardet is rajthoz áll a közelgő Vuelta a Espanán.


„Azt követően, hogy minden erőmmel a Francia Körversenyre koncentráltam, eljött az ideje annak, hogy továbbfejlődjek, mint összetett menő – nyilatkozta a minap az AG2R La Mondiale kapitánya Bardet. – Az év elején sokat beszélgettünk a Spanyol Körversenyről, de a Tour közeledtével ez feledésbe került. Most újra elővettük az ötletet és egyeztetve a csapatvezetővel és a sportigazgatókkal úgy határoztam, hogy rajthoz állok az idei Spanyol Körön. Pályafutásom során első alkalommal teljesítek két nagy körversenyt, így egyelőre nem tudom, hogy fizikálisan és mentálisan mennyire fogom bírni a terhelést. Mindezek ellenére úgy érzem, hogy egy fontos pontjához érkezett a karrierem. Persze az ambícióim nem lesznek ugyanazok, mint a Touron, de erős csapattal indulunk, így értelemszerűen szeretnénk sikeresek lenni.”


Nieve az Orica-Scott, Bettiol a BMC, Omar Fraile pedig az Astana csapatában folytatja

 

Diavetítéshez kattints a képre


Ahogyan azt előzetesen is megszellőztették a baszk Mikel Nieve a Sky csapatától az ausztrál Orica-Scott sorához igazolt. A kiváló hegyimenő két éves szerződést írt alá.
„Tisztában vagyok a csapat felépítésével, az Orica sora Esteban Chaves és a Yates testvérek köré épül – mondta Nieve, aki az elmúlt két évben fontos segítője Chris Froome-nak a Tour de France során. – Készen állok arra, hogy a pályafutásom elkövetkezendő részében sikerekhez segítsem őket. Az Orica csapatában kiváló a közösség, így már alig várom, hogy csatlakozhassak hozzájuk.”


További átigazolási hírek: Alberto Bettiol a Cannondale-Drapac csapatától a BMC sorához tette át székhelyét, miközben az elmúlt két Spanyol Kör hegyi királya Omar Fraile az Astana csapatával egyezett meg. A kiváló idényt futó Jaime Roson a Caja Ruraltól a Movistarhoz szerződik, míg az idei Tour de Hongrie-n is versenyző dél-afrikai Nicholas Dlamini a Dimension Data sorában folytatja.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2017.08.05. 22:26
A Lengyel Kör 6. szakaszához még ez a hír is hozzátartozik, ami szerintem a nap fénypontja volt :DD :

https://twitter.com/CyclingHubTV/status/893131235513556992/video/1


Görög-szigettúra 2016.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 10200 m
Nehézségi fok: 7
Célpont: SVÁJC 2015.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 13500 m
Nehézségi fok: 9
Déli-Kárpátok 2015.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések