Országútis hírek külföldről: Greg Van Avermaet újra a tavaszi klasszikusokon bizonyítana, Thibaut Pinot még most sem tudja, hogy ott lesz-e a Girón, anyagi gondokkal küzd a Murciai Körverseny

E-mail  Nyomtatás
2018. január 01. hétfő
  |   Szerző: velo.hu

Greg Van Avermaet: ideális kórban vagyok ahhoz, hogy tavaszi klasszikusokat nyerjek

 

Diavetítéshez kattints a képre


A harminchárom esztendős Greg Van Avermaet úgy véli, hogy éppen ideális korban van ahhoz, hogy továbbra is meghatározó szereplője legyen a tavaszi egynaposoknak. A BMC olimpiai bajnok ikonjának ugyan már nem kell bizonyítania, hisz korábban olyan versenyeken diadalmaskodott, mint a Párizs-Roubaix, a Gent-Wevelgem, az E3 Harelbeke vagy éppen az Omloop Het Nieuwsblad, ennek ellenére komoly célokkal készül a 2018-as évre. Az előttünk álló idény egyik legfőbb célkitűzése a Flandria Körverseny megnyerése lesz.


„Tizenkettedik idényemet kezdem, így tapasztalatból nincs hiány, ami fontos, hisz ez önbizalmat kölcsönöz – mondta Van Avermaet. – Ideális korban vagyok ahhoz, hogy tavaszi klasszikusokat nyerjek. Úgy vélem, hogy sokkal jobb erőben kezdem az évet, mint huszonnyolc évesen. A Flandriai Körverseny lesz az elsődleges célom, de szeretnék minimum a dobogón zárni a Strade Bianche egynaposán is. Igyekszem nyerni azokon a versenyeken, amelyeken korábban még nem sikerült, így vélhetően az Amstel Gold Race rajtvonalánál is ott leszek. Nyilvánvaló, hogy nem lesz egyszerű dolgom, de a legjobbak között vagyok, így ezzel a mentalitással készülök.”
 

Thibaut Pinot átalakítja versenyprogramját a Tour előtt, a Giro indulása egyelőre kérdéses

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Groupama-FDJ kapitánya Thibaut Pinot még nem döntött a 2018-as Giro d’Italiát érintően, csapatvezetője Marc Madiot ellenben megerősítette, hogy kerekese az eddig megszokottakkal ellentétben jóval többet fog versenyezni az idény elején. Az már eddig is nyílt titok volt, hogy Pinot legfőbb célja hazája körversenye a Tour de France lesz.


„Úgy kalkulálunk, hogy akkor is, ha indul a Girón, de akkor is, ha kihagyja az Olasz Kört Thibaut maximum harminckét versenynappal a lábában áll rajthoz a Touron – így Marc Madiot csapatvezető a L’Equipe hasábjain. – Az erőnlét, a frissesség fenntartása érdekében az lenne a célszerű döntés, ha nem indulna a Girón. Az egynapos versenyeken sokkal nagyobb a kockázat, de úgy vélem jobb erőnlétre tehetne szert ezek által.”


Anyagi gondokkal küzd a Murciai Körverseny

 

Diavetítéshez kattints a képre


Hatalmas gondba került az 1.1-es besorolású Murciai Körverseny miután a helyi önkormányzat mintegy húszezer Euróval csökkentette az esemény támogatását. Ráadásul a bejelentés alig néhány héttel a verseny előtt érkezett, ugyanis 2018-ban, viszonylag korán, február 10-én szeretnék megrendezni a viadalt. Az önkormányzati támogatás a teljes költségvetés mintegy harminc százalékát teszi ki, ráadásul a szervezők szerint semmilyen előzménye nem volt az összeg megkurtításának. A Murcia Körverseny ötnapos szakaszversenyként kezdte, de a pénzügyi gondok miatt mára egynapos viadallá zsugorodott, ráadásul elmaradásának a lehetősége is felmerült, bár a szervezők minden követ megmozgatnak az életben tartásáért.


Végleges a pro-kontinentális UnitedHealthcare csapatának kerete

 

Diavetítéshez kattints a képre


A kolumbiai Daniel Jaramillo nyerte a 2017-es Magyar Körversenyt, a UnitedHealthcare kerekese a királyszakaszon ragadta magához a sárga trikót melyet később már nem is engedett ki a kezéből. Az amerikai pro-kontinentális sor a minap véglegesítette 2018-as keretét. Egyelőre nem tudjuk, hogy visszatérnek-e hazánkba, mivel egyelőre csak tavasz végéig biztos a versenyprogramjuk. A legnagyobb változás, hogy tizenegy év után távozott a csapatvezető Mike Tamayo, akinek helyét egyelőre nem töltötték be, a feladatokat Henrik Redant és Sebastian Alexander sportigazgatók látják el. Mindössze három új versenyző érkezett, nevezetesen Eric Marcotte, Serghei Tvetcov és Hugo Angel Velazquez. A sor Kolumbiában edzőtáborozik, majd a San Juani Körverseny és a Colombia Oro y Paz viadalain kezdik a szezont. A csapatban továbbra is van magyar kötődés Hegyváry Adrián versenyző és Sagát Dávid szerelő révén.


A UnitedHealthcare sora: Janier Acevedo (kolumbiai), Carlos Alzate (kolumbiai), Alex Cataford (kanadai), Jonny Clarke (ausztrál), Daniel Eaton (amerikai), Sebastian Haedo (argentin), Adrian Hegyvary (amerikai), Daniel Jaramillo (kolumbiai), Luke Keough (amerikai), Gavin Mannion (amerikai), Eric Marcotte (amerikai), Travis McCabe (amerikai), Lachlan Norris (ausztrál), Tanner Putt (amerikai), Serghei Tvetcov (román) és Hugo Velazquez (argentin).
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések