Országútis hírek külföldről: Gaviria, Petacchi házát vette ki, Girdlestone hamarosan visszatérne, Roche mint Porte legfőbb segítője, ötmillióért kelt el Cancellara kerékpárja

E-mail  Nyomtatás
2017. február 09. csütörtök
  |   Szerző: velo.hu

Fernando Gaviria stílusosan bérelt házat Európában

 

Diavetítéshez kattints a képre


Fernando Gaviria úgy döntött új otthont keres Európában, melyet meg is talált a toszkán tengerparton Lido di Camaiore közelében. A lakás tulajdonosa nem más, mint a legendás Alessandro Petacchi, aki néhány jótanáccsal is igyekszik ellátni a kolumbiai tehetséget a Milánó-Sanremóig. Petacchi szerint Gaviria lehet az új Peter Sagan.


„Fernando lakást keresett Olaszországban, csapattársa Fabio Sabatini pedig nagyon jó barátom, így közvetített közöttünk – mondta Petacchi, aki a La Gazetta dello Sport hasábjain megerősítette, hogy valóban ő az ingatlan bérbeadója. – Azt hiszem, rövidesen Fernando lesz a mezőny új Peter Saganja. Nagyon tetszik, ahogy helyezkedik a mezőnyben. Biztos vagyok benne, hogy remek idényt futhat, tavaly rengeteg apró hibát követett el, melyeket most már vélhetően kiküszöbölt. Nagyon jó volt a La Primaverán is, de saját butaságából bukott, így biztos nagyon hajtja az elégtétel vágya. Szívesen adok neki tanácsokat a Milánó-Sanremót megelőzően, mivel úgy ismerem ezt a versenyt, mint a tenyerem.”
 

Első versenyét teljesítette szörnyű balesete óta Keagen Girdlestone

 

Diavetítéshez kattints a képre


Alig nyolc hónappal ezelőtt a Copa della Pace egynaposán szenvedett súlyos, életveszélyes sérüléseket a dél-afrikai Keagen Girdlestone, aki egy lejtmenet végén a saját kísérőautójába csapódott hátulról bele. A Dimension Data kontinentális utánpótlássorának akkori kerekese rengeteg vért vesztett miután az autó hátsó szélvédője létfontosságú artériákat sértett. A mindössze tizenkilenc esztendős kerekesnek újra meg kellett tanulnia járnia és a beszéd is nehezére esik, de elhatározta, hogy visszatér, így a napokban teljesítette első versenyét.


„Az utolsó pillanatban jött az ötlet, hogy rajthoz állok – mondta az amatőr viadalt követően az Új-Zélandon élő Girdlestone. – Az apám végig követett, kicsit olyan volt az egész, mintha újra tíz éves lennék. Az orvosok azt tanácsolták, hogy figyeljem a szívritmusom, és, ha bármi történik azonnal álljak meg. Igazából nem voltam ideges, bár egy kissé féltem attól, hogy nehogy bukásba keveredjek. Céljaim vannak. Szeretnék minél hamarabb visszatérni a mezőnybe, álmom, hogy újra ott lehessek a világbajnokságon és a Nemzetközösségi Játékokon.”


Nicolas Roche lehet Richie Porte legfőbb segítője a 2017-es Touron

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az egyik legsikeresebb ír kerékpáros Nicolas Roche az elmúlt éveket a brit Sky csapatának kötelékében töltötte, mint Christopher Froome egyik legfőbb segítője. Új csapatánál a BMC-nél is hasonló szerepkör vár rá.


„Dolgoztam már korábban is Richie sikereiért, hisz a Sky csapatánál is versenyeztünk együtt – így Roche az egyik nagy kerékpáros szakportálnak adott interjújában. – Remek hegyimenő, aki már többször is bebizonyította, hogy képes lehet nagy sikerek elérésére. A Tour azonban más. A Francia Körversenyen minden apróságra oda kell figyelni, mivel akár egy egyszerűnek tűnő defekten is elveszítheted a versenyt, mintahogyan történt ez tavaly Richie-vel.”


Diego Ulissi duplázna; a Donoratico után a Laiguegliát is szeretné megnyerni

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az olasz szezonnyitón aratott győzelmét követően a közelgő Trofeo Laigueglia egynaposának is úgy vág neki az UAE Abu Dhabi csapatának kiválósága Diego Ulissi, hogy a verseny végén a dobogó legfelső fokára állhasson.


„Nagyon szeretnék már nyerni a Laigueglián, ahol voltam már negyedik, ötödik, de hatodik is - nyilatkozta Ulissi. - Tisztában vagyok vele, hogy ez egy nagyon nehéz egynapos. Erősebb lesz a mezőny, mint a szezonnyitón, hisz négy World Tour sor is rajthoz áll. A verseny karakterisztikája is hasonló az Etruschi pályájához, az utolsó emelkedő lehetőséget kínál a támadásra.”


Közel ötmillió forintért kelt el Fabian Cancellara utolsó Flandriai Körön használt kerékpárja

 

Diavetítéshez kattints a képre


Egy jótékonysági árverésen 16100 Euróért, azaz közel ötmillió forintért kelt el Fabian Cancellara utolsó Flandriai Körversenyen használt kerékpárja. A Trek Domane SLR modellt egy magát megnevezni nem kívánó belga úriember vette meg. A svájci klasszis a tavalyi idény végén visszavonult. Pályafutása során három ízben nyerte meg a Flandriai Kört.


„Ez egy különleges kerékpár, hisz tavasszal, ezzel tekertem pályafutásom utolsó évében – nyilatkozta Cancellara az árverést megelőzően. – Örülök, hogy ilyen sokan érdeklődnek iránta, annak meg pláne, hogy pénzt gyűjthetünk vele egy alapítvány számára.”
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések