Országútis hírek külföldről: Felline nyerte a Laigueglia egynaposát, Cort Nielsen győzött Almeriában, Vendeé tartományból indulhat a 2018-as Tour, Wiggins megsérült

E-mail  Nyomtatás
2017. február 13. hétfő
  |   Szerző: velo.hu

Fabio Felline nyerte a Trofeo Laigueglia egynaposát

 

Diavetítéshez kattints a képre


Ötvennegyedik alkalommal veselkedtek neki a kerékpárosok a kiemelt kategóriás Trofeo Laigueglia egynaposának, mely viadal az elmúlt években a Katari Körverseny megjelenésével veszített presztízséből. A közel-keleti versenyt ellenben idén már nem rendezték meg, így Laiguegliában is erősebb mezőnnyel találkozhattunk. A 192 és fél kilométeres penzum könnyűnek semmiféleképpen sem volt nevezhető. A nap szökését Davide Orrico (Sangemini-MGKVis), Remy Di Gregorio (Delko Marseille Provence KTM), Antonio Di Sante (GM Europa Ovini) és Conor Dunne (Aqua Blue Sport) négyese alkotta, akiket még az utolsó körpálya előtt megfogott a főmezőny. A viadal záró szakaszában háromszor is meg kellett mászni a Colli Micheri emelkedőjét, így folyamatosan támadások jellemezték az utolsó kilométereket.


Végül egy tíz fős csoport tudott elszakadni, ahonnan a legjobbkor ment tovább Fabio Felline (Olaszország), aki haza is ért megnyerve így a versenyt Romain Hardy (Fortuneo-Vital Concept) és Mauro Finetto (Delko Marseille Provence-KTM) kettőse előtt.


„Az elmúlt idény végén nagyon szerettem volna egy győzelemmel búcsúzni, ami sajnos nem jött össze – így Felline a díjátadóra várva. – Örülök, hogy sikerült nyernem, emocionálisan ez nagyon sokat ad az idény további részére. Az utolsó mászásnál vártam, hogy valaki meginduljon, de amikor láttam, hogy nem megy senki támadtam. Nem sikerült túl nagy előnyt kiharcolni, de ez éppen elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy nyerhessek.”
 

Magnus Cort Nielsen győzött Almeriában, Reinardt Janse Van Rensburg a dél-afrikai bajnok

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Clasica de Almeria egynaposán 191 kilométer várta a kerekeseket, négy kategorizált emelkedővel, de a végén egy a sprintereknek kedvező befutóval. Természetesen a kaptatók megrostálták a mezőnyt, így végül csak mintegy harminc fő küzdhetett a győzelemért. A leggyorsabbnak a dán Magnus Cort Nielsen (Orica-Scott) bizonyult, aki Rüdiger Selig (Bora-hansgrohe) és Jens Debusschere (Lotto-Soudal) ellenében bizonyult a leggyorsabbnak.


Hatalmas különbségek alakultak ki a dél-afrikai nemzeti bajnokság mezőnyversenyén, ahol 179 és fél kilométer várt a mezőnyre. Reinardt Janse Van Rensburg (Dimension Data) bírta a legjobban, akivel csak Stefan De Bod (Dimension Data for Qhubeka) tudta tartani a lépést. A kettős végül közel másfél perces előnnyel ért célba Van Rensburg nyerte az elit, míg De Bod az U23-as bajnoki címet. A hölgyeknél a kissé ismeretlennek számító Heidi Dalton diadalmaskodott.


Vendeé tartományából rajtolhat a 2018-as Tour de France

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Francia Körversenyt szervező ASO megerősítette, hogy Nyugat-Franciaországból azon belül is Vendeé tartományból indul majd a 2018-as Tour de France. A 105. Tour rajtjának részleteit február 28-án sajtótájékoztató keretein belül ismertetik. Az eddig kiszivárgott információk szerint szinte biztosra vehető, hogy a harmadik szakaszt követően Bretagne felé veszik az irányt, ahol egy makadámutakkal tarkított etap nehezítheti a kerekesek dolgát.


A Nippo-Vini Fantini csapata nem törődik bele a helyzetébe, újra az UCI-hoz fordult

 

Diavetítéshez kattints a képre


A jubileumi századik Giro d’Italiáról lemaradó olasz Nippo-Vini Fantini sora továbbra sem fogadja el azt a tényt, hogy az RCS Sport nem hívta meg az idei Olasz Körversenyre. A gárda újra a Nemzetközi Kerékpáros Szövetséghez fordult, ezúttal egy olyan kéréssel, hogy 198 főről emeljék 210-re a versenyen rajthoz álló kerékpárosok számát, méghozzá úgy, hogy a szabadkártyás csapatok csak nyolc fővel indulhassanak, így az Androni Giocattoli-Sidermac és a Nippo-Vini Fantini is ott lehetne a versenyen. Az Olasz Kerékpáros Szövetség elnöke Renato Di Rocco nincs ellene az ötletnek, de hangsúlyozta, hogy az RCS Sport véglegesnek tekinti döntését, így nem mutat hajlandóságot annak megmásítására.


Wiggins megsérült, feladta a valóságshowt

 

Diavetítéshez kattints a képre


Bradley Wiggins éppen a téli sportokról szóló „The Jump” néven futó valóságshowban szerepelt, amikor megsérült, az MRI egy apró törést mutatott ki a lábában, mely három-hat hetese pihenőt jelent az egykori kerékpáros számára. A valóságshowban egykori sportolók és hírességek szerepelnek, akik különböző téli sportokat űznek. Wiggins mellett a másik nagy név az egykori Liverpool legenda Robbie Fowler. Wiggins sérülése következtében feladta a versenyt.


„Egy apró törést szenvedtem síelés közben, így nem tudom folytatni a showt – kesergett Wiggins. – Négy-hat hetes pihenő vár rám, a legjobbakat kívánom a többieknek.”
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések