Országútis hírek külföldről: Fabio Jakobsen nyerte a BinckBank Tour nyitányát, Marianne Vos győzött a vergardai egynaposon, a Yates ikrek együtt vágnak neki a Vueltának, két TDH induló is a WorldTourban folytathatja

E-mail  Nyomtatás
2018. augusztus 14. kedd
  |   Szerző: m.norbi

Fabio Jakobsen nyerte a BinckBank Tour nyitányát

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Benelux államokban folytatódik a 2018-as WorldTour sorozat, a tizennegyedik BinckBank Tour nyitányán Quick-Step Floors győzelem született. Heerenven és Bolsward között egy 177,3 kilométeres szakasszal rajtolt el a verseny Hollandiában. A szinte teljes egészében sík penzum elején egy hat fős sor szökött el, akiket a Mitchelton-Scott csapata üldözött. Az elmenés legnagyobb előnye öt percnél tetőzött, tizenhárom kilométerre a céltól azonban utolérték őket. A befutóhoz közeledve több kisebb-nagyobb bukás is nehezítette az előrehaladást, melyben a vizes aszfalt, a rengeteg terelősziget és a mezőny idegessége is szerepet játszott.


A mezőnyhajrát végül a holland Fabio Jakobsen (Quick-Step Floors) nyerte, aki csapata a Quick-Step Floors idei 54. sikerét szállította ezzel, nem mellékesen természetesen összetettben is megszerezve a vezetést. A második a német Marcel Kittel (Katusha-Alpecin), míg a harmadik az ausztrál Caleb Ewan (Mitchelton-Scott) lett.


„Eddigi pályafutásom legnagyobb sikerét arattam – mondta Jakobsen a célba érkezést követően. – Büszke vagyok a csapatomra és saját magamra is, hisz tökéletesen hajtottunk végre mindent, amit reggel, a szakmai stábbal átbeszéltünk. Nagyon ideges volt a mezőny, így nem volt egyszerű a szakasz.”


A BinckBank Tour Venrey környékén egy 12,7 kilométeres egyenkénti időfutammal folytatódik.
 

Marianne Vos győzött a női WorldTour vargardai egynaposán

 

Diavetítéshez kattints a képre


A csapatidőfutamot követően a Crescent Vargarda egynaposával folytatódott a női WorldTour, melynek keretében 141 kilométer várta a hölgyeket a svéd városka körül. A győzelem sorsa mezőnyhajrát követően dőlt el, bár Marianne Vos (WaowDeals) olyannyira jól vette az utolsó kanyart, hogy behozhatatlan előnyre tett szert. A holland kiválóság mögött honfitársa Kirsten Wild (Wiggle-High5) jött be másodikként, míg a finn Lotta Lepistö (Cervelo-Bigla) lett a harmadik. Anna Van der Breggen (Boels-Dolmans) ezúttal csak 43. lett, mindezek ellenére magabiztosan őrzi előnyét a sorozatban.


A Yates ikrek együtt vágnak neki az idei Vuelta a Espanának

 

Diavetítéshez kattints a képre


A csalódást keltő Tour de France-t követően Adam Yates úgy döntött, hogy változtat eredeti tervein és csatlakozik ikertestvéréhez Simonhoz az idei Spanyol Körversenyen.


„A Vuelta a Espana eredetileg nem szerepelt a versenyprogramomban, de a vezetőséggel együtt arra az elhatározásra jutottunk, hogy a Tour után a Spanyol Körverseny egy újabb esélyt kínál számomra – így Adam Yates. – Nagyon nehéz két nagy háromhetest abszolválni egymás után, de kiváló tapasztalat lesz ez a jövőbeli minél jobb szereplésem megalapozása érdekében. A Tourt követően remekül mentek az edzések, mondhatni kipihentem a verseny fáradalmait.”


Két a Tour de Hongrie-n induló kerékpáros is WorldTour csapatban folytatja 2019-ben

 

Diavetítéshez kattints a képre


A dél-afrikai Stefan De Bod, aki a Dimension Data for Qhubeka kontinentális sorával érkezik az augusztus 14-én kezdődő Magyar Körversenyre és a jelenleg a CCC Sprandi Polkowice csapatát erősítő szlovén Jan Tratnik is a WorldTourban folytatja 2019-ben. Előbbi a Dimension Data, míg utóbbi a Bahrain-Merida sorával kötött megállapodást. A dél-afrikai csapat bejelentette a norvég Rasmus Tiller érkezését is, aki a Joker-Icopal szerelését adja le. A Hagens Berman-Axeon csapatából kiöregedő Will Barta pedig a BMC jogutódjánál folytatja.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések