Országútis hírek külföldről: Fabio Aru sikeres artéria műtéten esett át, Sören Kragh Andersen 2022 végéig hosszabbított a Sunweb sorával, 2019-ben is megrendezik a Giro-E sorozatot

E-mail  Nyomtatás
2019. április 02. kedd
  |   Szerző: m.norbi

Fabio Aru sikeres artéria műtéten esett át

 

Diavetítéshez kattints a képre


Mint arról korábban már beszámoltunk az UAE Team Emirates kiválósága Fabio Aru nem éppen élete szezonját futotta a 2018-as idény során, a Girón és a Vueltán is csak szenvedett, de idén is mindössze egyetlen komolyabb versenyen láthattuk, ám azon sem ment végig. A 2015-ös Spanyol Körverseny győztese utoljára talán a 2017-es Tour de France-on villogott, azóta viszont nem találja önmagát. A tüzetes orvosi vizsgálatok végre tisztázták az okokat, Aru bal lábának verőere beszűkült, melynek okán az izmok nem kapnak elég vért. Arura műtét várt, ennek okán pedig biztos, hogy nem lesz ott az idei Giro d’Italián.


Aru a minap a pratói Nuovo Ospedale-Santo Stefano kórházban esett át a beavatkozáson Dr. Andrea Gori irányításával. Az operáció során egy ballonkatétert helyeztek az artériába egy olyan eljárással, amely minimálisra csökkentette az invazivitást (a fertőzés veszélyét). Aru néhány napig még biztos, hogy kórházban marad, egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor térhet vissza.
 

Robbert de Greef verseny közben kapott szívrohamot, állapota válságos

 

Diavetítéshez kattints a képre


A mindössze huszonhét esztendős holland Robbert de Greef, aki a 2018-as idényben még a pro-kontinentális Roompot csapatát erősítette az Omloop van de Braakman regionális versenyén kapott szívrohamot. Alig telt el tizenöt kilométer a viadalból, amikor a baj megtörtént, a jelenleg a kontinentális Alecto sorában tekerő kerekest azonnal kórházba szállították, a viadalt pedig leállították. A de Greefet jelenleg mesterséges kómában tartják, állapota válságos.


Sören Kragh Andersen a 2022-es idény végégig hosszabbított a Sunweb soránál

 

Diavetítéshez kattints a képre


A már tavaly is remek formát mutató dán Sören Kragh Andersen szerződését további két évvel hosszabbította meg a Sunweb csapata, így a kerekes a 2022-es idény végéig biztosan a holland sor kötelékében marad.


„Örülök, hogy sor került erre a hosszabbításra, ami alátámasztja azt, hogy a csapat vezetősége bízik bennem – így Andersen a bejelentést követően. – A Sunweb egy tökéletes hely számomra, ahhoz, hogy fejlődjek, így nagyon boldog vagyok, hogy hosszú távon itt maradhatok.”


Kragh Andersen 2016-ban igazolt a sorhoz, melynek színeiben nyert szakaszt az Ománi Körversenyen és a Svájci Körön is, 2018-ban megnyerte a Párizs-Tours egynaposát, idén pedig másodikként zárt Tadej Pogacar mögött a Volta ao Algarve összetettjében.


A Katalán Körverseny utolsó szakasza szedte áldozatait Bardet, Gallopin, Geschke és Soler is a kórházban végezte

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Katalán Körverseny utolsó barcelonai körözésén sajnos egy hatalmas bukás borzolta a kedélyeket, legalább húsz versenyző végezte a földön egy fákkal szegélyezett részen. Többen is kórházba kerültek Romain Bardet (AG2R La Mondiale) bordáját törte, Simon Geschke (CCC Team) kulcscsonttöréssel zárt, ám korábbi könyöksérülése is kiújult, így legalább hat hét kényszerpihenő vár rá, Tony Gallopin (AG2R La Mondiale) kisebb vállsérüléssel adta fel a versenyt, míg Marc Soler (Movistar) a csuklóját törte.


„Minden olyan gyorsan történt, egyszer csak a földön találtam magam – emlékezett vissza a történtekre Bardet. – Lényegében átrepültem a kerékpárom kormányán. Nagyon fájt a bordám, tudtam, hogy gond van. Sajnos ez a sérülés egy rövid kihagyást von maga után, de bízom a mihamarabbi felépülésben.”


2019-ben is visszatér a Giro-E sorozat

 

Diavetítéshez kattints a képre


2018. május 8-án az Olasz Körverseny első itáliai szakaszán debütált a Giro-E sorozat, melynek keretében öt két-fős csapat versenyezte végig a Giro tizennyolc olaszországi etapját közvetlenül a WorldTour viadal napi penzumait követően. Mind a tíz versenyző Pinarello Nytro elektromos kerékpárral vágott neki az eseménynek, melynek főtámogatói az Enel, a Pinarello és a Tag Heuer voltak. A sikereken felbuzdulva 2019-ben is megrendezik a viadalt, ugyancsak tizennyolc olaszországi szakasszal, de már tíz, hat fős sor részvételével, ráadásul most már trikókat is osztanak. Továbbra is csapatversenyről van szó, így szakaszonként csak öt versenyzőnek kell rajthoz állnia, lehetőség van a keret rotálására. A másik nagy változás, hogy már nem csak a Pinarello képviseltette magát a Colnago és a De Rosa is külön csapatként indul.


 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések