Országútis hírek külföldről: Fabio Aru mégis a Giro mellett döntött, Corendon-Circus néven folytatja Mathieu Van der Poel csapata, hat sor küzd a jövő évi Tour négy szabadkártyájáért

E-mail  Nyomtatás
2017. december 28. csütörtök
  |   Szerző: velo.hu

Fabio Aru mégis a Giro d’Italia mellett döntött

 

Diavetítéshez kattints a képre


A 2018-as Olasz Körverseny hivatalos prezentációján Fabio Aru egyszer már bejelentette, hogy ott lesz hazája körversenyén, melyet később új csapata az UAE Team Emirates szponzori nyomására megkérdőjelezett, és a Tourt helyezte a középpontba. Aru Karácsony második napján adott interjút a La Gazetta dello Sport munkatársának, melyben ismét megerősítette az Olasz Körversenyen való rajthoz állását.


„A Karácsonyt Tranában töltöttem a barátnőm Valentina otthonában – így a rózsaszín lap hasábjain Aru. – Hat órát tekertem 180 kilométert és 2200 méternyi szintet abszolváltam, ami kifejezetten jól esett. Természetesen az ünnepi ebédet én sem hagytam ki, ha ilyenkor nem eszünk rendesen, akkor mikor? Január 20-án utazom a Teide emelkedőjéhez, magaslati edzőtáborba. Biztos, hogy ott leszek az Abu Dhabi Körversenyen, a Tirreno-Adriatico szakaszversenyén, a Liege-Bastogne-Liege klasszikusán, na és persze a Girón. Ez már száz százalékig biztos, a versenyprogramom többi része még megbeszélés alatt van. Január 1-jén pedig bemutatom az új bajnoki trikóm, ami nagyon egyedire sikerült.”
 

Corendon-Circus néven folytatja 2018-ban Mathieu Van der Poel csapata

 

Diavetítéshez kattints a képre


2020 végéig meghosszabbította szerződését jelenlegi csapatával a jelenkor egyik legjobb cyclo-cross versenyzője Mathieu Van der Poel. A Beobank-Corendon sora Corendon-Circus néven folytatja 2018-ban, Stevens kerékpárjaikat pedig Canyon bringákra cserélik. A Circus 2018 áprilisáig támogatja az ERA csapatát is, ahol többek között Laurens Sweeck is versenyzik.


„Évek óta kiváló feltételeket teremt számomra a csapat, így egy percig sem volt kérdés a folytatás – nyilatkozta a bejelentést követően az idei szezonban káprázatos teljesítményt nyújtó Van der Poel. – Az elkövetkezendő években szeretnék továbbfejlődni, mint kerékpáros, igyekszem feszegetni a határaim. A csapat célkitűzései és a személyes céljaim nagyrészt megegyeznek, épp ennek okán nem jöhetett szóba a váltás. A program esélyt biztosít számomra a 2020-as olimpiára való felkészüléshez, ahol hegyikerékpározásban kívánok indulni. A cyclo-cross szezont követően március 10-én rajthoz állok a Stellenbosch-i világkupán, amit reményeim szerint még több mountain bike verseny követ majd.”


Hat csapat küzd a Tour négy szabadkártyájáért, az újonnan alakult Vital Concept könnyen hoppon maradhat

 

Diavetítéshez kattints a képre


A L’Equipe információi szerint hat pro-kontinentális csapat lesz harcban a 2018-as Francia Körverseny négy szabadkártyájáért. A Cofidis, a Direct Energie, a Fortuneo-Simsec, a Delko-Marseille Provence KTM és a Vital Concep mellett egyetlen külföldi csapatként a belga Wanty-Groupe Gobert szeretne ott lenni az év legnagyobb presztízzsel bíró viadalán. A várakozások szerint a Cofidis és a Direct Energie helyei szinte száz százalékig biztosra vehetők, hisz mindkét csapat évtizedes múlttal rendelkezik a Tour de France-t tekintve. Warren Barguil érkezésével a Fortuneo-Simsec helye is borítékolható, a maradék egyetlen helyre viszont hárman is pályáznak. A leglogikusabb döntés természetesen az újonnan alakult Vital Concept lenne, ellenben Christian Prudhomme nem éppen arról híres, hogy újonnan alakuló csapatoknak biztosít helyet. A Wanty 2017-ben remekül szerepelt, így a legnagyobb sansza talán a belga sornak lehet, mivel a Delko Marseille csapatát évek óta semmibe veszi az ASO.


Sebastian Reichenbach februárban már újra versenyezhet

 

Diavetítéshez kattints a képre


A vártnál gyorsabban javul Sebastian Reichenbach állapota, aki a Tre Valli Varesine viadalán bukott hatalmasat. A FDJ svájci kiválósága nem régiben tette meg tanúvallomását, miután azt állítja, hogy a bukást szándékosan okozta Gianni Moscon, aki így akart rajta elégtételt venni a Kevin Reza ügyet illetően.


„A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség felé megtettem a vallomásom, miközben a polgári peres ügy is kezdetét vette – mondta Reichenbach. – Éppen lejtmenetben haladtunk. Nem volt az útvonal veszélyes, nem voltam feszült, nyugodt ütemben ereszkedtem lefele, amikor egyszer csak a földön találtam magam. Eltörtem a könyököm és a medencém, számomra már akkor egyértelmű volt, hogy valaki szándékosan lökött fel. A Calpe-i edzőtáborba már fájdalommentesen érkeztem, szerencsére az első tréningek is zökkenőmentesen zajlottak. Február 25-én a Drome Ardeche Classic egynaposán kezdem az idényt, de a legfőbb célom a Giro d’Italia lesz. Idén nagyon jó erőben éreztem magam a hegyekben, remélem, hogy a 2018-as szezonban is elérem majd ezt a szintet és a lehető legtöbb győzelemhez segíthetem hozzá a csapat első számú emberét.”
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések