Országútis hírek külföldről: Fabio Aru a Giróra invitálja Chris Froome-ot, Yoann Offredo pénzbüntetést kapott a bíróságtól, Alberto Bettiol többre néz egy Tour ötödik helyet tíz győzelemnél

E-mail  Nyomtatás
2017. november 25. szombat
  |   Szerző: velo.hu

Fabio Aru meginvitálta Chris Froome-ot a 2018-as Giróra

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az UAE Team Emirates kapitánya Fabio Aru felkérte Chris Froome-ot, hogy álljon rajthoz a 2018-as Giro d’Italián, mely szerinte tökéletes választás lenne a Sky brit kerekese számára, aki szeretne az év végén az innsbrucki világbajnokságon is jól szerepelni. Számos új kerekessel erősített az arab UAE Team Emirates sora, így nagy valószínűséggel Daniel Martin és Alexander Kristoff kettősére építhetnek a Francia Körversenyen, míg a regnáló olasz bajnok Fabio Aru a Girón bizonyíthat.


„Hallottam, hogy Fromme elgondolkodott a Giro részvételen – mondta Aru a La Gazetta dello Sport hasábjain. – Chris egy nagyszerű bajnok, kemény ellenfél, örülnék neki, ha rajthoz állna az Olasz Körversenyen. Az esetleges részvétele még nagyobb presztízst kölcsönözne a viadalnak. Egyelőre még nem véglegesítettük a versenyprogramon, egy azonban bizonyos, mégpedig, hogy a Girót helyezzük a középpontba. Az Abu Dhabi Körön és a Tirreno-Adriaticon biztos, hogy ott leszek. Szeretném még egyszer megköszönni az Astana csapatának az elmúlt éveket. Sokat fejlődtem náluk, azonban eljött az ideje a váltásnak. Az Emirates csapatánál magasabbak az elvárások, de ez jót tesz a motivációmnak is.”
 

Yoann Offredo pénzbüntetést kapott az Evry Bíróságtól

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Wanty-Groupe Gobert harminc éves klasszikus-specialistájára még április elején edzés közben támadtak. A támadók baseball ütővel és bokszerrel estek neki a francia bringásnak, aki a Flandriai Kört és a Párizs-Roubaix viadalát is az előkelő tizennegyedik helyen zárta. A támadás eredménye: törött orr, repedt borda és számos zúzódás. A kerekes egyik közösségi oldalán számolt be a történtekről.


„Edzés közben támadtak rám. Nem is a fizikai sérülések a legfájdalmasabbak – írta Offredo. – Egyszerűen nem értem a történteket, meg vagyok döbbenve. Nem vagyok dühös inkább szomorú. Lassan eljutok oda, hogy nem szeretném, ha a gyermekeim ezt a csodálatos sportot űznék. Reggelente elindulsz edzeni, és nem tudhatod, hogy valaha haza érsz-e?”


Az Evry Bíróság a minap hozott döntést az ügyben. A L’Equipe információi szerint az autós tényleg veszélyeztette a kerékpárosokat, ám Offredo volt az, aki elsőként rátámadt az autóban utazókra. A bíróság az esetben résztvevők mindegyikét bűnösnek találták. A sofőrt és utasát 400 Euró pénzbírságra és 300 Euró kártérítésre kötelezték, míg Offredo összesen szintén 700 Eurós bírságot kapott, miközben edzéstársa megúszta 200 Euróval.


Patrick Lefevere nyújt segítő kezet az Experza-Footlogix női csapatának létrehozásában

 

Diavetítéshez kattints a képre


Patrick Lefevere a Quick-Step Floors csapatvezetője az utolsó pillanatban nyújtott segítő kezet egy új belga női csapat az Experza-Footlogix létrehozásában. A Lensworld-Kuota és a Sport Vlaanderen női sorának megszűnésével több neves kerekes is csapat nélkül maradt, ennek az űrnek a megszüntetésére vágtak neki az új klub létrehozásának, kicsit ugyan későn, de Lefevere segítségével talán elhárulnak az utolsó akadályok is a keret összetétele elől. A sor legnagyobb neve a holland Thalita De Jong lesz, aki huszonnégy éves kora ellenére már mind az országúton, mind cyclo-crossban letette a névjegyét. Egy csapat azonban működésképtelen megfelelő szponzorok nélkül, így a Footlogix beszállásával, melynek társtulajdonosa Lefevere sikerül megteremteni azt az anyagi alapot, mely elegendő legalább az UCI bejegyzéshez.


„A támogatóink segítségével az elkövetkezendő három évben biztosított a jövőnk – szól a csapat sajtóközleménye. – Igyekszünk egy nemzetközileg is ütőképes sort összerakni, mely eredményesen képviselheti a belga színeket."


Alberto Bettiol: ötödiknek lenni egy Tour szakaszon többet jelent, mint megnyerni tíz kisebb versenyt

 

Diavetítéshez kattints a képre


Alberto Bettiol továbbra sem szerzett profi pályafutása során egyetlenegy győzelmet sem, de nem csügged, bízik benne, hogy 2018-ban megtörik a jég. 2017-ben sem lehetett panasz az olasz kerekesre, aki a legjobb tíz között zárt a Classica San Sebastian és az E3 Harelbeke viadalain, ráadásul ötödik lett a Francia Körverseny harmadik etapján. Bettiol a jövő évet már a BMC színeiben kezdi.


„Összességében nagyon elégedett vagyok a 2017-es idénnyel, bár nem sikerült győzelmet szereznem – mondta Bettiol az egyik kerékpáros szakportálnak adott interjújában. - Ötödiknek lenni egy Tour szakaszon többet jelent, mint megnyerni tíz kisebb versenyt. Azért választottam a BMC-t, mert ez az egyik legerősebb sor a World Tourban. Azt hiszem ez a tökéletes hely számomra, ahhoz, hogy végre megszerezzem azt a hőn áhított győzelmet. Szeretném egy napon megnyerni a Milánó-SanRemót, ami olaszként az egyik legfontosabb egynapos számomra.”
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések