Országútis hírek külföldről: Ernesto Colnago születésnapja, Franciaországban Bardet folyik még a csapból is, Gesink a szakaszgyőzelmekre hajt, Niewiadoma a női kerékpársport új csillaga

E-mail  Nyomtatás
2017. február 11. szombat
  |   Szerző: velo.hu

Egy különleges kerékpárral ünnepelte nyolcvanötödik születésnapját Ernesto Colnago

 

Diavetítéshez kattints a képre


Isten éltesse Ernesto Colnagot, aki a héten ünnepelte nyolcvanötödik születésnapját, ez alkalomból pedig egy egyedi megjelenésű kerékpárt dobott piacra a cég Colnago Ottanta5 néven. A modellből stílusosan nyolcvanöt darab készült, melyek potom 9.999 Euróért, azaz mintegy hárommillió Forintért vásárolhatók meg.


„Az ezüstszínű Ottanta5 a legmagasabb minőségű karbonból készült – szól a cég sajtóközleménye. – Minden darab kézzel festett, és mindegyiken a cég 1954-es logója látható. Campagnolo SuperRecord EPS szettel, Bora Ultra 50-es kerekekkel és Vittoria Corsa gumiköpenyekkel szereltek.”


Ernesto Colnago születésnapi összejövetelén olyan nevek tették tiszteletüket, mint Francesco Moser, Giuseppi Saronni, Felice Gimondi, Vittorio Adorni, Gianni Motta, Valentino Campagnolo, de ott volt a labdarúgásból ismert Fabio Capello és a Ferrari korábbi elnöke, Luca di Montezemolo is.
 

Romain Bardet: erős vagyok, ambiciózus, így készen állok a győzelemre

 

Diavetítéshez kattints a képre


Viszonylag sokat szerepel a hírekben az AG2R La Mondiale csapatának kapitánya Romain Bardet, aki a 2016-os Tour de France-on elért remek eredményének köszönhetően jelenleg a franciák legnagyobb csillaga, és akitől hosszú időt követően a Tour megnyerését várják.


„Egy remek idényen vagyok túl, 2016-ban nem kevesebb, mint harminc Top 10-es helyet szereztem – mondta egy interjújában Bardet. – Fiatal vagyok, erős, ambiciózus, így készen állok a győzelemre. Fizikálisan és taktikailag szeretnék fejlődni, úgy érzem ez által előrébb léphetek. Természetesen a Tour de France az elsődleges célom, de több más viadal is vonzó számomra. Nem akartam ugyanazt a versenyprogramot teljesíteni, mint 2016-ban, így a csapat vezetésével a változtatás mellett döntöttünk. Ománban kezdek, de várom már az Abu Dhabi Körversenyt is, ahol még sohasem versenyeztem. A Tour mellett a Párizs-Nizza lesz a másik nagy célom.”


Robert Gesink: a Vueltán aratott szakaszgyőzelmem új lehetőségeket kínál

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Vuelta a Espana során szerzett szakaszgyőzelme feledtette az elmúlt időszak eredménytelenségét Robert Gesink számára. Sőt, sikere új lehetőségeket kínált, így az eddigiektől egy egészen eltérő céllal vág neki a 2017-es évnek, szeretne szakaszokat nyerni, leginkább a Touron.


„Voltam már kétszer a legjobb tíz között a Touron és háromszor a Vueltán – így Gesink az egyik nagy kerékpáros magazin megkeresésére. – Nem látom annak értelmét, hogy megint egy összetettbeli Top 10-es helyért küzdjek. Inkább megpróbálok szakaszt nyerni a Tour de France során, ami számomra többet jelent, mint újra az első tíz között zárni. Számos változást beiktattunk a versenyprogramomba is, a Tour Down Underen kezdtem a szezont, ami szerencsére eléggé jól sikerült. A következő versenyem az Abu Dhabi Kör lesz, majd a Katalán Körverseny, a Tirreno-Adriatico, a Romandiai Kör, a Kaliforniai Körverseny és a Tour következik. A Vueltán aratott szakaszgyőzelmem új lehetőségeket kínál, így 2017-ben már nem érdekel a Tour összetettje.”


Újabb doppingesete miatt felfüggesztették az iráni Pishgaman kontinentális csapatát

 

Diavetítéshez kattints a képre


A 2016-os Jelajah Malaysia viadalán bukott meg Rahim Emami az egyik legjobb iráni hegyimenő, akinek tiltott szteroidokat találtak szervezetében. Viszont korábban a Pishgaman csapat egy másik kerekese Nazer Rezavi is fennakadt, így visszatérő doppingesetei miatta a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség felfüggesztette a kontinentális csapat működését. Egyelőre hivatalos értesítés még nem érkezett, azaz nem lehet tudni, hogy a felfüggesztés mennyi időre szól. Mint ismeretes korábban az ausztrál kontinentális csapatok több ízben is nemtetszésüknek adtak hangot, hogy a kelet-ázsiai versenyeken az iráni csapatok mindent megnyernek, miközben semmiféle doppingkontrollt nem alkalmaznak velük szemben. Rahim Emami példának okán 2016-ban megnyerte a Fuzhoui Körversenyt, ötödik lett a Japán Körön, harmadik az Azeri Körön és negyedik a már említett Jelajah Malaysia viadalán.


Kasia Niewiadoma a női kerékpársport új csillaga

 

Diavetítéshez kattints a képre


Marianne Vos mellett a lengyel Kasia Niewiadoma lehet a WM3 csapatának legfényesebb csillaga. A regnáló lengyel bajnoknak a vezetőség is komoly szerepet szán, Vos mellett leginkább tőle várják a kiváló eredményeket.


„Nagyon büszke vagyok arra, hogy én viselhetem a lengyel bajnoki trikót – nyilatkozta a napokban a még mindig csak huszonkét esztendős kerékpáros. – A hazámban nagy népszerűségnek örvend a férfi kerékpársport mellett a női szakág is. Boldog vagyok, hogy Anna Plichta személyében egy honfitársam is a csapatban tekerhet. Nagyon jó a hangulat a WM3 során belül, ami már fél siker, ha a csapat céljait nézzük. Nem érzek magamon nyomást, készen állok arra, hogy bizonyos versenyeken a kapitányaként tündököljek. A célom, hogy élvezzem a versenyzést. Szeretnék hasonló szereplővé válni a női mezőnyben, mint amilyen a fiúknál Michal Kwiatkowski.”
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2017.02.11. 20:14
Ha kiesik 8-10 ember a csigaevő elől, akkor lesz esélye megnyerni a Tour-t.

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések