Országútis hírek külföldről: elrajtolt a berlini pályakerékpáros világkupa-forduló, bemutatta 2019-es szerelését a Sky, Wout van Aert nélkül egy egészen más csapat lesz a Roompot-Charles

E-mail  Nyomtatás
2018. december 01. szombat
  |   Szerző: m.norbi

Elrajtolt a berlini pályakerékpáros világkupa; Lovassy Krisztián és Szalontay Sándor képviselik a magyar színeket

 

Diavetítéshez kattints a képre


November 30. és december 2. között kerül sor a berlini pályakerékpáros világkupa-fordulóra, ahol az Omniumban szabadkártyával Lovassy Krisztián, míg a sprintszámokban Szalontay Sándor képviseli a magyar színeket.


Az első napon a női csapatüldözéses számot a brit kvartett, nevezetesen Katie Archibald, Emily Kay, Laura Kenny és Emily Nelson nyerték a döntőben az ausztrálokat legyőzve, míg a bronzcsatából a kanadai négyes került ki győztesen.


A hölgyek csapatsprintjén a Gazprom-RusVelo orosz duója Daria Shmeleva és Anastasiia Voinova bizonyult a legjobbnak a német Miriam Welte és Emma Hinze alkotta kettőst legyőzve a fináléban. A harmadik helyet a kínaiak csípték meg.


A férfiak 4000 méteres csapatüldözését az ausztrálok nyerték. Sam Welsford, Kelland O’Brien, Alexander Porter és Leigh Howard négyese magabiztosan verte a döntőben a dán csapatot, a bronzérem itt is a kanadaiak nyakába került.


A férfi csapatsprintben a hollandok voltak a leggyorsabbak, Nils van Thoenderdaal, Harrie Lavreysen és Jeffrey Hoogland triója a brit és a német hármast utasított maga mögé.
 

Bemutatta 2019-es szerelését a Sky

 

Diavetítéshez kattints a képre


A WorldTour csapatok közül elsőként a brit Sky mutatta be 2019-es szerelését. A Castelli által készített mez visszatér az alapokhoz, újra sötét színekben pompázik a fekete és a kék keverékét ötvözve. A szerelésen helyet kap a Sky mellett, a Pinarello, a Castelli és az Ocean Rescue logója, tehát a sor folytatja az Óceánok megmentéséért folytatott kampányát is. A Castelli 2017 óta biztosítja a csapat ruházatát.


„Nem csak az új mezek nagyszerűek, de biztosak vagyunk benne, hogy ez lesz a legeredményesebb idénye a csapatnak – mondta Steve Smith a Castelli marketingigazgatója. – A cégünk hatodik generációs mezei aerodinamikusabbak, mint valaha. Mindezek mellett könnyebbek és a viseletük is kényelmesebb.”


Nick Nuyens: a Roompot-Charles egy egészen más csapat lesz Wout van Aert nélkül

 

Diavetítéshez kattints a képre


A másodosztályú sorok közül elsőként a Roompot-Charles mutatta be jövő évi mezét, amely sor ugyebár a holland Roompot-Nederlandse Loterij és a belga Veranda’s Willems-Crelan fúziójaként alakult. Mint ismeretes Wout van Aert az egyesülést követően egyoldalúan felbontotta még érvényben lévő szerződését, mire a csapat munkaügyi bíróságra vitte az ügyet. A prezentáción érkeztek is a van Aert távozását érintő kérdések a sajtó részéről.


„A Roompot-Charles egy egészen más csapat lesz Wout van Aert nélkül – mondta Nick Nuyens a szakmai stáb egyik vezetője. – Nem szeretnénk, ha a Wout körül történő dolgok befolyással lennének a csapatra. Nem akarunk már visszatekinteni, hogy mi lett volna, ha… Erős keretünk van, győzelmekért fogunk harcolni. A tavaszi klasszikusokon Lars Boom köré épül majd a keret, de Boom mellett Boy van Poppel és Michael van Staeyen is komoly erősítés.”


Rövidhírek: Mario Cipollini lesz a Tour Down Under díszvendége, Look kerékpárokkal folytatja a Delko Marseille, egészségügyi problémák miatt kérdéses Ferrand-Prevot versenyzése

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az extravagáns legenda Mario Cipollini lesz a jövő évi Tour Down Under egyik díszvendége. Cipollini tizennyolc évig tartó pályafutása során negyvenkét szakaszt nyert a Girón, tizenkettőt a Touron, 2002-ben pedig világbajnoki címet szerzett.


„Az ausztrál szurkolók nagyon szenvedélyesek – így az ötvenegy éves Cipollini. – Tisztában vagyok azzal, hogy mennyire rajongtak értem a 2000-es évek elején. Örülök, hogy meghívtak erre a versenyre, bízom benne, hogy minél több rajongóval találkozhatok.”


Hosszú idő után kerékpármárkát vált a francia pro-kontinentális Delko Marseille Provence csapata, amely 2019-től Look bringákkal versenyez. A sor jogelődje a La Pomme Marseille 2003 és 2010 között már dolgozott együtt a francia manufaktúrával, majd az osztrák KTM partnere lett.


Pauline Ferrand-Prevot az egyik közösségi média oldalán ismerte el, hogy közel négy éve fájdalmai vannak a bal lábában, ám most kiderült, hogy vérnyomás gondok okozzák ezt. Rossz hír, hogy ennek okán kérdéses, hogy a Canyon-SRAM kiválósága mikor kezdheti meg a felkészülést a 2019-es idényre, ám december 12-én találkozik egy specialistával, aki megoldást találhat a gondjára.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések