Országútis hírek külföldről: elkészült az első profi kerékpáros csapat által előadott rapszám, Janez Brajkovic tíz hónapos eltiltást kapott, visszatér a profi kerékpársport Szicília szigetére

E-mail  Nyomtatás
2019. január 15. kedd
  |   Szerző: m.norbi

Elkészült az első profi kerékpáros csapat által előadott rapszám

 

Diavetítéshez kattints a képre


Laurens De Vreese, Jakob Fuglsang, Alexandr Vinokourov és Omar Fraile főszereplésével elkészült az első profi kerékpáros csapat által előadott rapszám. Az ötletgazda Vlad Pritulyak egy egyedülálló marketingfogadtatásként értékelte a kazah Astana csapata által elkészített dalt, melyhez természetesen videoklip is dukál.

 


 

Janez Brajkovic 10 hónapot kapott miután pozitív doppingtesztet produkált a 2018-as Horvát Körön

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az, hogy visszaesőként csak tíz hónapot kapott feltételezi, hogy megállta a helyét Brajkovic védelme, amely arra támaszkodott, hogy a tiltott anyag egy legális táplálék-kiegészítővel került a szervezetébe, mely elvileg nem tartalmazhatna Methylhexaneamint. Bebizonyosodott, hogy a gyártó nem tisztítja kellő gondossággal a gépsort, így összekeveredett két terméke. A harmincöt esztendős Brajkovic a szlovén kontinentális Adria Mobil színeiben töltötte az elmúlt évet, ám a Horvát Kört követően már nem versenyzett, mizán pozitív doppingmintát produkált. Az esetet követően a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség nem adott ki állásfoglalást az ügyben. Janez Brajkovic 2005-ben a Discovery Chanell színeiben lett profi, majd megfordult az Astana, a RadioSchack, a UnitedHealthcare és a Bahrain-Merida színeiben is.


Visszatér a profi kerékpársport Szicília szigetére

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az RCS Sport egy új versenyt igyekszik tető alá hozni Szicílián a helyi kormányzat támogatásával, akik szeretnék kiaknázni az idegenforgalomban rejlő lehetőségeket. A pletykák szerint a négynapos Szicíliai Körversenyre április 3. és 6. között kerülne sor, de mivel a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség versenyrendezési szabályzata miatt a szervezőséget sürgeti az idő, így nem kizárt, hogy csak 2020-ban kerül lebonyolításra az első kiírás, ami kapóra is jönne a régiónak, amely pályázik a 2021-es Olasz Körverseny rajtjára is. Korábban több UCI versenyt is rendeztek a szigeten, de ezek az óceániai és dél-amerikai viadalok miatt hamar háttérbe szorultak, már csak az időjárási körülmények miatt is. Az április eleji dátum a tavaszi klasszikusokkal esik egy időbe, de a Giro d’Italiára készülő kerékpárosoknak vonzó lehet.


„Azon dolgozunk, hogy Szicília visszatérhessen a kerékpársport körforgásába – mondta Mauro Vegni a Giro d’Italia versenyigazgatója. – 2020-ban vélhetően ismét ellátogat a szigetre az Olasz Körverseny mezőnye, míg 2021-ben egy ennél is nagyobb dobásra készülünk. A Szicíliai Körverseny egy olyan projekt, amely nagyon sokat érhet. A kerékpársport nagyszerű lehetőséget kínál a vidék bemutatására.”


Rövidhírek: máris rövidítettek a Tour Down Under egyik szakaszán, kigyulladt tulaja alatt egy elektromos Pinarello

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Tour Down Under szervezői a várható nagy forróság miatt máris harminc kilométerrel lerövidítették a verseny második angastoni szakaszát. A várható negyven fokos hőség tudatában a 149 kilométeres penzumból 26,9 kilométert csíptek le.


„A versenyzők, a nézők és a kiszolgáló személyzet biztonsága a legfontosabb – így Mike Turtur versenyigazgató. – Rengeteg mindenkivel egyeztettünk, és egyetértettünk abban, hogy változtatnunk kell ezen a szakaszon.”


Érdekes dolog történt a hetvenkilenc esztendős Gary Ryannel, akinek elektromos Pinarello kerékpárja egyszer csak lángra kapott. Az ausztrál úriember éppen a közelgő Tour Down Under útvonalában is szereplő Corkscrew Road emelkedőjén tekert, amikor egyszer csak kigyulladt alatta a bringa. A kerékpárt pillanatok alatt ellepték a lángok, melyeket tűzoltóknak kellett eloltania.

 

 

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések