Országútis hírek külföldről: Dumoulin csapata is megerősítette, hogy a holland ott lesz a 2018-as Girón, Riccardo Ricco 2024-ben visszatérne, egy mezőnyszakasszal rajtol a 2019-es Tour

E-mail  Nyomtatás
2017. december 29. péntek
  |   Szerző: velo.hu

A Sunweb csapata megerősítette, hogy Tom Dumoulin megpróbálja megvédeni Giro elsőségét

 

Diavetítéshez kattints a képre


Tom Dumoulin már a Giro útvonalának hivatalos prezentációján is bejelentette, hogy végleges döntést hozott a 2018-as idény legfőbb célkitűzéseit tekintve, de azokról csak december végén szeretne beszélni. Az olasz sportnapilap a La Gazetta dello Sport korábban arról cikkezett, hogy a kerekes kihagyja a Girót és minden erejével a Francia Körversenyre fókuszál. A holland De Telegraaf ellenben biztos forrásokra hivatkozva erősítette meg, hogy Dumoulin ott lesz a Giro május 4-i jeruzsálemi rajtján. Dumoulin csapata a német bejegyzésű Sunweb a minap hivatalosan is kijelentette, hogy címvédésre készülnek. A sor hivatalos prezentációja január 4-én lesz, ahol tüzetesen is alátámasztják, hogy a női csapat sztárja Coryn Rivera a klasszikusokat, Dumoulin a Girót, míg Michael Matthews a Tour de France-t helyezi a középpontba. Dumoulin esetleges Francia Körversenyen való szerepléséről csak 2018 júniusában döntenek.


„Számomra minden olaszországi verseny csábító. Az útvonalat ismerve azt hiszem 2018-ban is lehet esélyem az Olasz Körversenyen – így Dumoulin még a hivatalos útvonal bemutatásakor. – Izgalmas verseny elé nézünk, ami tökéletesen feküdhet számomra.”
 

Riccardo Ricco 2024-ben visszatérne

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az olasz sportnapilap a La Gazetta dello Sport munkatársai egy interjú erejéig megkeresték Riccardo Riccot, aki Tenerife szigetén tengeti mindennapjait, ahol egy fagylaltozót üzemeltet. Mint ismeretes Ricco visszaesőként kapott 12 évet, miután a 2008-as Tour de France alkalmával CERA-val bukott meg, majd 2011-ben februárjában vértranszfúziót hajtott végre saját magán, melyet követően a helytelenül tárolt vér miatt rosszul lett edzés közben. A „Kobra” azt tervezi, hogy eltiltása lejártakkor negyvenévesen visszatér.


„Jelenleg Tenerifén élek, ahol egy fagylaltozót üzemeltetek – mondta Ricco. – Szeretem a fagyit, de a kerékpározáshoz kötődő szenvedélyem megkérdőjelezhetetlen. Nem nézek sok versenyt, de nagyon tetszik a jelenkor kerékpársportja. Valverde olyan, mint egy jó bor, minél idősebb annál gyorsabb. Aru és Sagan a jelenkor kerékpársportjának legnagyobb sztárjai, míg Nibali a legjobb olasz versenyző. Hosszú eltiltást kaptam, fiatal voltam és nem nagyon volt segítségem, amikor bajba kerültem mindenki elpártolt tőlem, csak a pénz lebegett a szemük előtt. Még most is vannak olyan csapatvezetők, akik mindent tudnak a doppingról, undorító, ahogyan bekebelezik a fiatalokat és a családtagjaikat. Majdnem meghaltam vérmérgezésben, de a hírekkel ellentétben nem a zöldségek között tároltam a lefagyasztott vért, volt egy külön hűtöm erre. Kenyérrel és vízzel továbbra sem lehet Tour de France-t nyerni, a kismotor ellenben egy teljesen más kérdés. A vegyi dopping esetén legalább egy kicsit kockára teszed magad, a mechanikai csalásnál viszont egy teljesen más sportról beszélünk. Személy szerint képtelen lennék motorral menni, egyszerűen szar embernek érezném tőle magam.”


Egy mezőnyszakasszal majd egy csapatidőfutammal rajtol a 2019-es Tour

 

Diavetítéshez kattints a képre


Eddy Merckx első győzelmének ötvenedik évfordulóját, mi mással is ünnepelhetné meg a Tour de France szervezősége, minthogy a „Kannibál” szülőhazájából a belgiumi Brüsszelből rajtol a 2019-es Francia Körverseny. Már három évvel ezelőtt megszellőztették a hírt, hogy Brüsszel szeretne otthont adni a Grand Départnak. A 106. kiírás egyben a sárga trikó bevezetésének századik évfordulója is lesz. Brüsszel tizedik alkalommal látja vendégül a karavánt, 1958-ban már szolgált a verseny rajthelyszíneként, de több ízben is volt rajt-és célváros. Legutóbb 2010-ben Alessandro Petacchi nyerte a mezőnyhajrát a belga fővárosban.


Az első etap vélhetően egy mezőnyszakasz lesz, amely a belga egység szimbolizálását hivatott előrevetíteni, míg másnap Brüsszelben kerülhet sor egy csapatidőfutamra.


A rajtot illetően mindössze egyetlen apró probléma van, mégpedig, hogy a kerékpársport élő legendája Eddy Merckx néhány hónapja egy kissé összerúgta a port az ASO vezetőivel, melynek következtében lemondott az Ománi Körverseny nagyköveti címéről, és jelen állás szerint a 2019-es brüsszeli Tour de France rajtnál sem lesz ott, ami csak azért érdekes mivel épp az ő sikerének évfordulója az apropó.


Mathieu Van der Poel nyerte az Azencross viadalát

 

Diavetítéshez kattints a képre


A DVV Trofee soron következő fordulóját rendezték Belgiumban. Az Azencroos viadalán sem történt meglepetés Mathieu Van der Poel (Beobank-Corendon) magabiztos győzelmet aratott Wout Van Aert (Crelan-Charles) és Toon Aerts (Telenet-Fidea) kettőse előtt. A hölgyeknél sem történt meglepetés Sanne Cant (Beobank-Corendon) győzött, sajnos Vas Kata Blanka gyomorproblémák miatt a harmadik körben feladta a versenyt, míg testvére Vas Balázs influenza miatt rajthoz sem állt saját korosztályában.


A DVV Trofee sorozat január 1-jén a GP Sven Nys versenyével folytatódik.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések