Országútis hírek külföldről: Davide Rebellin továbbra sem akar visszavonulni, a fiatalítás mellett döntött a Gazprom-RusVelo, a Lagos de Covadonga is ott lesz a 2018-as Vuelta útvonalában

E-mail  Nyomtatás
2017. december 03.
  |   Szerző: velo.hu

A negyvenhat esztendős Davide Rebellin a pro-kontinentális Vital Concept csapatánál kopogtatott

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az immáron negyvenhatodik életévét taposó Davide Rebellin nem áll még készen arra, hogy szögre akassza a kerékpárját, így elhatározta, hogy még egy évet marad a mezőnyben. 2016-ban már olyan hírek kaptak szárnyra, hogy az akkor még a lengyel pro-kontinentális CCC Sprandi Polkowice soránál tekerő kerekes már végérvényesen is elhatározta magát és visszavonul. A 2018-ban már a huszonnegyedik profi szezonjára készülő Rebellin idén a Kuwait-Cartucho.es csapatának színeiben megnyerte az indonéz Tour de Banyuwangi Ijen szakaszversenyét, majd az Iráni Körversenyen is nyert etapot. A minap egy francia napilap számolt be arról, hogy megkereste az újonnan létrehozott pro-kontinentális Vital Concept vezetőségét egy esetleges szerződés kapcsán, azonban Jerome Pineau csapatvezető elutasította az elnyűhetetlen veteránt.
 

A fiatalítás mellett voksolt a Gazprom-RusVelo, mindössze tizennyolc fős kerettel vágnak neki a 2018-as idénynek

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség azon döntése miszerint a nagy körversenyeken kilenc helyett már csak nyolc, míg a kisebb viadalokon hét versenyző indítható, számos csapat keretére befolyással volt. Az orosz másodosztályú Gazprom-RusVelo is igencsak megkurtította a sorát huszonhárom főről tizennyolcra redukálva azt. Az uborkaszezonban mindössze öt versenyzőt igazoltak, Nikolay Cherkasov, Evgeny Kobernyak, Stepan Kurianov, Alexander Vlasov és Sergey Shilov személyében. Ellenben tizen is távoztak, köztük olyan nevek, mint Pavel Brutt, Alexey Tsatevich vagy éppen Anton Vorobyev, akik 2016-ban még a Tinkoff vagy a Katusha csapatának színeit erősítették. Az orosz klub egyértelműen a fiatalítás mellett tette le a voksát.


„A 2018-as idényre agilis fiatalokkal erősítettük meg a keretünk – mondta Renat Khamidulin csapatvezető. – Az ifjoncok többségében a saját utánpótlásunkból érkeznek, bízunk benne, hogy néhány éven belül az orosz kerékpársport meghatározó alakjai lehetnek. A szakmai munka irányításáért Alexey Markov és Olivano Locatelli kettőse felel. Szorosan együttműködve az Orosz Kerékpáros Szövetséggel mindent megtesznek majd azért, hogy eredményes szezont futhassunk.”


Vélhetően a Lagos de Covadonga is a versenyzők útjába kerül a 2018-as Vueltán

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az asztúriai sajtóban jelent meg a hír miszerint a jövő évi Vuelta a Espana második hetének végén nagy valószínűséggel a legendás Lagos de Covadonga emelkedőjén érhet véget a Spanyol Körverseny egy etapja. A hír már néhány hónappal ezelőtt is felröppent, miután a helyi önkormányzat újraaszfaltoztatta a hegycsúcshoz vezető út egy részét. A szakaszra nagy valószínűséggel szeptember 9-én kerülhet sor, mivel a helyi nemzeti park akkor ünnepli fennállásának századik évfordulóját. A Lagos de Covadongát a verseny során eddig már húsz alkalommal mászták meg. 1983-ban elsőként Marino Lejaretta nyert ide befutót, de győzött itt többek között Nairo Quintana is, aki 2016-ban utolsóként győzött itt. A jövő évi Vuelta a Espana teljes útvonalát 2018 januárjában mutatják be.


Eredmények a miltoni pályakerékpáros világkupa második napjáról

 

Diavetítéshez kattints a képre


Hat versenyszámban osztottak érmet a pályakerékpáros világkupa miltoni fordulójának második napján. Az első nap során Lovassy Krisztián pontversenyben elért tizenharmadik helyéről korábbi cikkünkben olvashatnak.


A női 4000 méteres csapatüldözéses versenyszám döntőjére megtelt a velodrom, hisz a hazaiak legnagyobb esélye jött el, amit ki is használtak, Alisson Beveridge, Arianne Bonhomme, Annie Foreman-Mackey és Kinley Gibson négyese hatalmas fölénnyel verte Új-Zéland kvartettjét. A bronzcsatából Franciaország került ki győztesen.


A női sprintben a papírforma érvényesült a német Kristina Vogel két könnyed futamban verte a holland Shanne Braspennincx-t. A dobogó legalsó fokára a szintén holland Laurine Van Riessen állhatott fel.


A hölgyek Omniumában Yumi Kajihara révén japán siker született, a távol-keleti lány mind a négy számot megnyerte, ami hatalmas teljesítménynek számít. A második a kanadai Allison Beveridge, míg a harmadik a brit Eleanor Dickinson lett.


A férfiak csapatsprintjében Új-Zéland triója bizonyult a legjobbnak, az Edward Dawkins, Ethan Mitchell és Sam Webster összeállítású sor a döntőben a briteket győzte le. A harmadik helyet a csehek kaparintották meg.


A férfi Keirinben a holland Harrie Lavreysen győzött a brit Lewis Oliva és a német Joachim Eilers előtt.


A nap végére maradt az egyik leglátványosabb szám a Madison, ahol nem született meglepetés a belga Kenny De Ketele és Lindsay De Vylder által alkotott páros győzött az új-zélandi és a brit duót megelőzve.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések