Országútis hírek külföldről: David Lappartient visszautasítja Bradley Wiggins Lance Armstrongról tett kijelentéseit, Japánban és Kolumbiában népszerűsítik a sztárok a kerékpársportot

E-mail  Nyomtatás
2018. november 04.
  |   Szerző: m.norbi

David Lappartient visszautasította Bradley Wiggins Lance Armstrongról tett kijelentéseit

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség regnáló elnöke David Lappartient a londoni Rouleur Classic vendége volt a minap, ahol számos témáról nyilatkozott. A női kerékpársport felzárkóztatása mellett kitért Bradley Wiggins vadonatúj könyvére is. Az elnök jelenleg egy női Tour de France illetve egy Párizs-Roubaix megrendezéséről egyeztet az ASO illetékeseivel, amely viadalok talán 2020-tól kerülhetnek be a versenynaptárba.


Korábban már mi is beszámoltunk róla, hogy a 2012-es Tour de France győztese Bradley Wiggins a egy brit rádióban nyilatkozott elismerően Lance Armstrongról. Wiggins kimondta azt, amivel nagyon sokan egyetértenek, ha tetszik, ha nem, Armstrong egy meghatározó, ikonikus alakja a kerékpársportnak. Wiggins új könyvében, amely az „Ikonok” címet kapta, egy egész fejezetet szentel az egykori hétszeres Tour győztesnek. A hamarosan megjelenő műből a The Times közölt részleteket. Wiggins nemes egyszerűséggel „tökéletes győztesnek” titulálja Armstrongot. Ezt pedig nem hagyhatta szó nélkül a szövetség első számú embere, aki visszautasította Wiggins kijelentéseit.


„Számomra Bradley Wiggins kijelentései elfogadhatatlanok, pláne úgy, hogy egy egykori Tour de France győztesről beszélünk – mondta Lappartient. – Egy csaláson alapuló karriert méltatni, felháborító. Miként lehet így példát állítani azok elé a fiatalok elé, akik még csak most ismerkednek a kerékpársporttal.”
 

Miközben a sztárok többsége Japánban népszerűsíti a kerékpársportot, addig Chris Froome Kolumbiába utazott

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Saitama kritérium előestéjén Geraint Thomas, Alejandro Valverde, Vincenzo Nibali, Marcel Kittel, Matteo Trentin és Alexander Kristoff is Taiko dob leckéket vehetett, mielőtt baseballoztak volna egy keveset, majd egy gyerekek számára kiírt bmx versenyen vettek részt. Immáron hatodik alkalommal rendezi meg az ASO a Saitama kritériumot a sportág népszerűsítése érdekében.


Eközben Chris Froome Kolumbiába utazott, ahol a Rigoberto Uran által szervezett Giro de Rigo kerékpáros maratonon vesz részt. A résztvevők 60 és 120 kilométeres távok között választhatnak, de egyenkénti időfutamokat is rendeznek. Az útvonalak Antioquia régióját szelik át, az ország azon részét, ahol Rigoberto felnőtt, és ahol a pályafutása elkezdődött.


A felszedett izomtömeg miatt sikertelen a cyclo-cross versenyeken Wout van Aert

 

Diavetítéshez kattints a képre


A DVV Trofee nyitányán a regnáló cyclo-cross világbajnok Wout van Aert harmadikként zárt, de nem is a helyezése okozott számára csalódást, hanem, hogy nem tudta tartani Toon Aerts és Michael Vanthourenhout tempóját az emelkedőkön. Van Aert idei gyengébb szereplését a korábban felszedett izomtömegére fogja.


„A testzsírszázalékom továbbra is rendben van – így a Cibel-Cebon bringása a Het Nieuwsblad hasábjain. – Nyáron felszedtem némi izmot, ami problémát okozott a Koppenberg emelkedőjén. A történtek ellenére elégedett vagyok, küzdöttem és szellemileg is áttörtem egy bennem meglévő gátat. Sokat súlyzóztam az országúti klasszikusokra készülve, nem vagyok elkeseredve, hisz azokon a cross versenyeken, ahol nincsenek természetes emelkedők csak előnyömre fordíthatom ezt az izomtömeget.”


Rövidhírek: Jakob Egholm a Hagens Berman-Axeon legújabb igazolása, új dél-afrikai csapat a kontinentális vonalban

 

Diavetítéshez kattints a képre


A 2016-os év junior világbajnoka a dán Jakob Egholm is Axel Merckx kezei alatt folytatja a Hagens Berman-Axeon sorában. Egholm Bjarne Riis csapatától érkezik, amely néhány hónapja még a pro-kontinentális licence kérelmét lobogtatta, mára viszont kérdésessé vált, hogy egyáltalán kontinentális szinten életben marad-e sor?


TEG Pro Cycling néven egy új dél-afrikai sor kért kontinentális besorolást, ezzel a Dimension Data mellett a nemzet második UCI bejegyzésű kerékpáros csapataként nekivágva a 2019-es idénynek. Hein Badenhorst sora negyven-hatvan versenynappal kalkulál Afrika, Európa és Ázsia országútjain, miközben szorosan együttműködnek majd Pretoriai Egyetem teljesítménydiagnosztikai laborjával.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések