Országútis hírek külföldről: David Lappartient lesz Brian Cookson kihívója az UCI elnöki székéért, Peter Sagan apa szerepben, az első komolyabb átigazolási pletykák

E-mail  Nyomtatás
2017. június 21. szerda
  |   Szerző: velo.hu

David Lappartient lesz Brian Cookson kihívója az UCI elnöki székéért

 

Diavetítéshez kattints a képre


Alig egy héttel azt követően, hogy a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség regnáló elnöke Brian Cookson lenyilatkozta, hogy nagy valószínűséggel kihívó nélkül marad a következő elnökválasztásnál, David Lappartient bejelentette, hogy harcba száll az elnöki címért. A negyvennégy esztendős francia sportvezető 2005 óta dolgozik a kerékpársport vonzásában, többek között volt a Profi Kerékpáros Tanács, a Francia Kerékpáros Szövetség és az Európai Kerékpáros Szövetség elnöke is.


„Szeptember 21-én az országúti világbajnokság helyszínén a norvégiai Bergenben öt kontinens negyvenöt delegáltja hivatott dönteni a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség elnökének személyéről – szól Lappartient sajtóközleménye. – Tekintettel a sportág jövőjére, fontos döntés előtt állunk. Az Európai Kerékpáros Szövetségnél és a Francia Kerékpáros Szövetségben szerzett tapasztalataimra építve úgy döntöttem, hogy harcba szállok az elnöki székért. Olyan szilárd reformokkal készülök, amelyek leküzdik a sportág nehézségeit és válasszal szolgálnak az előttünk adódó kihívásokra.”
 

Brian Cookson máris megkérdőjelezte Lappartient jövőképét

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség regnáló elnöke Brian Cookson máris megkérdőjelezte kihívója David Lappartient jövőképét, szerinte ellenlábasa semmilyen átlátható tervvel nem készül.


„Hiszek abban, hogy az elmúlt négy év során a Nemzetközi Kerékpáros Szövetségen belüli hitelesség és integritás helyreállt – nyilatkozta Cookson nem sokkal Lappartient bejelentését követően. – A részletes terveim és elképzeléseim a kampányom weboldalán elolvashatóak. Büszke vagyok arra, hogy a kerékpárosok közül érkeztem, leginkább a tapasztalataim miatt. A weblap összefoglalja az elért eredményeim, a női kerékpársport fejlődését, az átlátható vezetést, a doppingellenes harcot és a sportág kommunikációját érintve. Örülök, hogy nemrégiben sikerült kiharcolni azt is, hogy a 2020-as tokiói olimpiai játékokon újabb érmeket osztanak a kerékpárosoknak, ezzel a kerékpározás a harmadik legnagyobb sportág lehet az olimpián. Természetesen tiszteletben tartom David Lappartient terveit, de megjegyzem, hogy eddig semmilyen konkrétum nem került napvilágra az elképzeléseit illetően.”


Peter Sagan apa lesz

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az egyik közösségi média oldalon kürtölte világgá a jó hírt a kétszeres országúti világbajnok Peter Sagan, hogy feleségével, Katarinával első gyermeküket várják. A pár hosszú évek ismeretségét követően 2015-ben állt oltár elé. A bejelentést követően máris megindultak a találgatások, amennyiben az ifjú jövevény fiú lesz vélhetően a 2042-es Tour de France zöld trikósát köszönthetjük a személyében.


Közeledik a Tour, felröppentek az első átigazolási pletykák

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Francia Körverseny közeledtével egyre inkább képbe kerülnek a különböző átigazolási pletykák is, bár a jövő évi csapatváltásokat csak augusztus 1-jét követően lehet nyilvánosságra hozni. A legnagyobb médiavisszhangot kiváltó személy egyértelműen Alexander Kristoff, aki a legfrissebbek szerint nem lesz ott a Touron, mint ahogy honfitársa Sven Erik Bystrom és a dán Michael Morkov sem. A hírek szerint a skandináv trió az év végén elhagyja a Katusha-Alpecin csapatát és az Astana sorához szerződik. Szinte biztos, hogy Michal Kwiatkowski hosszabbít a Sky csapatával, ahová érkezhet a Movistartól a kiváló időfutammenő Jonathan Castroviejo. Ellenben a Sky-tól épp a pamplónai sorhoz kerülhet a több lehetőségre vágyó Mikel Landa. Peter Sagan minden követ megmozgat azért, hogy egyik legjobb cimboráját Daniel Oss-t a Bora csapatához csábítsa, bár kérdés, hogy mit szól ehhez a BMC vezetősége. Az egyik legtehetségesebb fiatalt a Baby Girón is remeklő fehérorosz Alexandr Riabuschenkót több csapat is kinézte magának, többek között az Astana, az UAE Team Emirates és a Trek-Segafredo is megkörnyékezte a kerekest. Az ausztrál Cameron Meyer csapat nélkül sikeresebb, mint valaha, így a többszörös pálya-világbajnokot az Orica-Scott és a BMC is igyekszik magához csábítani.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések