Országútis hírek külföldről: Coquard nagyon csalódott, hogy nem lehet ott a Touron, biztosítottnak látszik a Quick-Step jövője, felháborodás Sinkeldam bajnoki meze kapcsán, az UCI új mezőnyhajrá protokollja

E-mail  Nyomtatás
2017. június 29. csütörtök
  |   Szerző: velo.hu

Bryan Coquard: fáj, hogy nem lehetek ott a Touron

 

Diavetítéshez kattints a képre


Miután közölte, hogy nem hosszabbítja meg év végén lejáró szerződését, a franciák kiváló sprintere Bryan Coquard kimaradt a Direct Energie Tour de France keretéből. Természetesen Coquard nagyon csalódott a döntés kapcsán.


„Csalódott vagyok, mivel szerettem volna a Touron induló csapat tagja lenni – így Coquard egy a minap adott interjújában. – A tavalyi évben is kiválóan szerepeltem, nagyon közel jártam egy szakaszgyőzelemhez. Szerettem volna megmutatni a csapat színeit, fáj, hogy nem lehetek ott a Touron. Természetesen van bennem egy kis harag is. Úgy érzem, hogy nem követtem el semmilyen hibát sem, de amikor májusban közöltem, hogy az év végén elhagyom a csapatot, a dolgok kezdtek megváltozni körülöttem. Nem vagyok száz százalékos formában, de nem is vagyok rossz erőben.”
 

Patrick Lefevere újra kiakadt a sajtóra

 

Diavetítéshez kattints a képre


A belga sajtó megszellőztette, hogy a Quick Step-Floors csapatának jövője biztosítva van a jelenlegi szponzorok hosszabbításával. Viszont Patrick Lefevere csapatvezető nem örül a hírnek, mivel azóta mindenki őt hívogatja, elcseszték a napjait, ráadásul a szerződések még nincsenek is aláírva. A Het Laatsste Nieuws cikke szerint a csapattól senki sem kíván nyilatkozni, de meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a csapat tulajdonosa Zdenek Bakala, a Lidl és a névadó szponzor a Quick-Step kettősével is megegyezett a folytatásról. A pletykák szerint készen állnak egy új négy éves kontraktus aláírására. A korábbi hírek arról szóltak, hogy veszélybe kerülhet Marcel Kittel, Philippe Gilbert és Dan Martin jövője is, mivel a legrosszabb esetben egy csökkentett költségvetésű sor vágna neki a 2018-as szezonnak.


Felháborodott a holland közvélemény Ramon Sinkeldam bajnoki meze kapcsán

 

Diavetítéshez kattints a képre


Elkészült az újdonsült holland országúti bajnok megkülönböztető trikója, amely igazodva a Team Sunweb klubszíneihez, csak egy középen futó nemzeti színű csíkot kapott. Ellenben Hollandiában megszokott, hogy a szerelés teljes egészében a trikolort tükrözi, így kisebb fajta felháborodást váltott ki a dolog.


„A kerékpározás egy csapatsport, igyekeztünk úgy alakítani a trikót, hogy illeszkedjen a klubunk szereléséhez – szól a Team Sunweb sajtóközleménye.


Többek között a korábbi bajnok Niki Terpstra is élesen bírálta a mezt.


„Mindig büszkeséggel viseltem a nemzeti színeket, mivel Hollandiai egy kiemelkedő kerékpáros nemzet – vélekedett a Quick-Step Floors kerékpárosa. – A trikolór megjelenése minden egyes alkalommal nagy jelentőséggel kell, hogy bírjon.”


Az UCI közzétette a mezőnyhajrák új időkülönbségeit megállapító protokollját

 

Diavetítéshez kattints a képre


Évek óta kérdések sokaságát veti fel, hogy egy-egy mezőnyhajrá során megszakad-e a sor vagy sem, kialakul-e az az időkülönbség, ami már külön időt eredményez és még hosszasan sorolhatnánk. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség a probléma megoldására még a Tour de France rajtja előtt nyilvánosságra hozta új protokollját.
Ezek szerint, amennyiben két kerekes között minimum 17 méternyi különbség alakul ki, abban az esetben egy másodperc időkülönbség keletkezik, ez ötven méternél három másodperc. A szakaszok végeredményét így innentől kezdve így fogják számolni.


„Fontos volt számunkra, hogy az időkülönbségeket távolságban mérve is szemléltessük, ezzel az új szabályt érthetővé és elfogadhatóvá téve – szól az UCI sajtóközleménye. – Persze mindezek mellett igyekszünk ezzel javítani a versenyzők biztonságát is.”


 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések