Országútis hírek külföldről: Chris Froome cserbenhagyásos gázolás áldozata lett, Jens Debusschere nyerte a Dunkirk-i négynapos nyitányát

E-mail  Nyomtatás
2017. május 10. szerda
  |   Szerző: velo.hu

Chris Froome cserbenhagyásos gázolás áldozata lett

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Tour de France címvédője Chris Froome éppen Dél-Franciaországban tréningezett, amikor egy türelmetlen autós leszorította az útról. A sofőr a járdára szorította a Sky versenyzőjét, aki nagyot esett, a kerékpárja teljesen tropára is ment, szerencsére a sportoló karcolásokkal megúszta az esetet. A gépjármű vezetője azonban tettét követően segítségnyújtás nélkül továbbment.


„Csak egy türelmetlen sofőrrel találkoztam – írta egyik közösségi oldalán Froome. – Szerencsére jól vagyok, a sofőr tovább is hajtott.”
 

Jens Debusschere nyerte a Dunkirk-i négynapos nyitányát

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Lotto-Soudal belga kerekese Jens Debusschere nyerte a kiemelt kategóriás Dunkirk-i négynapos első szakaszát. A penzum Dunkirk és Iwuy között vezetett, a táv 197 kilométer volt. A dimbes-dombos terepen végül ötvenen jutottak el a hajráig, melyben Debusschere volt a leggyorsabb megelőzve Marc Sarreau (FDJ) és Clément Venturini (Cofidis) kettősét. A napot egy három fős szökés jellemezte, akiket harmincöt kilométerrel a vége előtt fogtak meg. Ezt követően a hosszú sérüléséből visszatérő Heinrich Haussler (Bahrain-Merida) indított támadást, amit viszonylag hamar hatástalanítottak. Később egy bukás borzolta a kedélyeket, melybe Arnaud Demare (FDJ) is belekeveredett, aki végül több mint hét perces hátránnyal zárta a napot.

 


 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Görög-szigettúra 2016. Görög-szigettúra 2016.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 10200 m
Nehézségi fok: 7
Célpont: SVÁJC 2015. Célpont: SVÁJC 2015.
Távolság: 960 km
Szintkülönbség: 13500 m
Nehézségi fok: 9
Déli-Kárpátok 2015. Déli-Kárpátok 2015.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések