Országútis hírek külföldről: Bouwman pályafutása első sikerét aratta, időfutammal folytatódik a Dauphiné, Tom Dumoulin szerződését máris meghosszabbították, nem biztos, hogy Coquard ott lehet a Touron

E-mail  Nyomtatás
2017. június 07. szerda
  |   Szerző: velo.hu

Hazaért a szökés Koen Bouwman nyerte a Dauphiné harmadik szakaszát

 

Diavetítéshez kattints a képre


Le Cahmbon sur Lignon és Tullins között egy 184 kilométeres szakasszal folytatódott a Criterium du Dauphiné. A penzum három negyedik és egy harmadik kategóriás emelkedőt tartogatott. A rajtot követően Koen Bouwman (LottoNL-Jumbo), Alexey Vermeulen (LottoNL-Jumbo), Bryan Nauleau (Direct Energie), Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert), Quentin Pacher (Delko Marseille Provence KTM) és Edvaldas Siskevicius (Delko Marseille Provence KTM) hatosa lépett el, akik kiválóan dolgoztak össze a nap folyamán. A főmezőnyt a Katusha-Alpecin és a FDJ csapatai próbálták kontrollálni, de végül esélyük sem volt a szökevények utolérésére.


A célhoz közeledve Vermeulen és Bouwman remekül dolgoztak össze, így Koen Bouwman (LottoNL-Jumbo) pályafutása első profi győzelmét aratta. A második Evaldas Siskevicius (Delko Marseille Provence KTM), míg a harmadik Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert) lett. A főmezőny tizenegy másodperc hátránnyal ért célba. Összetettben nem történt változás, továbbra is az első szakaszon diadalmaskodó Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) vezet.


„Tudtam, hogy a szüleim, a barátaim és a kedvesem is a célban várnak – nyilatkozta a befutót követően a még mindig csak huszonhárom esztendős Bouwman. – El sem hiszem, hogy életem első profi győzelmét egy olyan komoly versenyen arattam, mint a Criterium du Dauphiné. Azzal a céllal álltam rajthoz, hogy megpróbáljak aktív versenyzést bemutatni, igyekeztem belekeveredni az elmenésbe. Mind a hatan keményen dolgoztunk, remek társaság jött össze, haza akartunk érni. Az utolsó húsz kilométeren már tudtuk, hogy esélyünk lehet. A csapattársam Alexey Vermeulen rengeteget tett értem. Fiatal sorral érkeztünk, de megcsináltuk, szereztünk egy szakaszgyőzelmet.”
 

Egy egyenkénti időfutammal folytatódik a Dauphiné

 

Diavetítéshez kattints a képre


Bourgion Jalieu városába érkezve egy 23 és fél kilométeres egyenkénti időfutammal folytatódik a Criterium du Dauphiné, ahol végre összemérhetik erejüket a Tour de France-ra készülő esélyesek. A verseny egyik favoritja Christopher Froome a tizenkettedik helyről várja a folytatást, s elsődlegesen nem is a sárga trikó motiválja, hanem, hogy a kronó során mindent kiadhasson magából.


„Az időfutam az egyik legnehezebb napja lesz az idei Dauphinénak, nem beszélve arról, hogy a Tour de France-t megelőzően fontos lesz azt látni, hogy ki merre is tart? – így a Francia Körverseny címvédője. – Bízom benne, hogy jobb erőben vagyok, mint amilyenben a Romandiai Körön voltam. De Gendt előnye jelentős, így nem valószínű, hogy a sárga trikóért hajthatok, de szeretnék mindent kiadni magamból. Nagy csatára számítok, talán Tony Martin lehet a szakasz legnagyobb favoritja.”


Tom Dumoulin szerződését a 2021-es év végéig meghosszabbította a Sunweb

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Sunweb csapata nem sokáig tétlenkedett azt követően, hogy kerekesük Tom Dumoulin megnyerte a jubileumi, századik Giro d’Italiát, a holland sor ugyanis a 2021-es idény végéig meghosszabbította versenyzője kontraktusát.


„Nagyon boldog vagyok, hogy a csapatom ilyen hosszú távon gondolkozik velem – mondta Dumoulin a szerződéshosszabbítás bejelentését követően. – Egyetértek a csapat filozófiájával és készen állok arra, hogy együtt érjünk el további sikereket. Szeretnék még tovább fejlődni, igyekszem tenni azért, hogy csapatként is erősebbek lehessünk. Az elmúlt hat év során mindent együtt értünk el, így számomra nem is lehetett kérdés, hogy hol képzelem el a jövőm.”


Veszélyben Bryan Coquard Tour de France indulása

 

Diavetítéshez kattints a képre


Jean-René Bernaudeau a Direct Energie csapatvezetője a mezőny egyik leglojálisabb tagja, mégis megingott viszonya a csapat egyik legfőbb sprintere Bryan Coquard felé. Coquard ugyanis nem régiben bejelentette, hogy az év végén elhagyja a klubot és nagy valószínűséggel a Jerome Pineau által újonnan létrehozott profi sornál folytatja, melynek a Vital Concept lehet az egyik legfőbb szponzora. Nos, a talán idő előtt bejelentéssel egy csapásra veszélybe került Coquard Tour de France szereplése. Az esetnek nemrégiben a L’Equipe járt utána.


„Természetesen az a tény miszerint az év végén Bryan távozni akar, megváltoztatta az elképzeléseinket – vélekedett a történtekről Bernaudeau a francia sportnapilap hasábjain. – Erős keretünk van, hisz Voeckler, Quémeneur, Calmejane és Chavanel négyese mindenféleképpen előnyt élvez. Egyfajta garanciát várok arra tőle, hogy mindent megtesz majd a csapatért. Képes arra, hogy legyőzze a riválisait, de ezt látni is szeretnénk. Csalódott vagyok a távozása miatt, de továbbra is hiszek benne, így ha jó formában lesz, támogatni fogom az indulását.”

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések