Országútis hírek külföldről: bemutatkozott a Katusha-Alpecin csapata, az UCI hivatalosan is felfüggeszti a Burgos-BH sorát, nyolc hegyi befutó várható a 2019-es Vueltán

E-mail  Nyomtatás
2018. december 08. szombat
  |   Szerző: m.norbi

Bemutatkozott a Katusha-Alpecin csapata

 

Diavetítéshez kattints a képre


Elsőként a WorldTour sorok közül a svájci licenccel versenyző Katusha-Alpecin csapata tartotta meg hivatalos prezentációját a Canyon németországi központjában Koblenzben. Lehullt a lepel az új mezről, miközben bemutatták Dirk Demolt, mint újonnan érkező sportigazgatót valamint Erik Zabelt, aki szintén csatlakozott a szakmai stábhoz. Alig átlépve a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség által a WorldTour csapatok számára meghatározott minimális létszámot, mindössze huszonnégy kerékpárossal vág neki a 2019-es szezonnak a sor. Az átigazolási időszakban nyolc versenyző távozott, akiknek a helyére mindössze hatan érkeztek. A csalódást keltő 2018-as idényt követően – Marcel Kittel és Ilnur Zakarin sem éppen azt hozta, amit előzetesen várni lehetett tőlük -, amikor mindössze öt győzelmet szerzett a sor Kittel, Zakarin, Nathan Haas és Nils Politt mellé olyan neveket szerződtettek, mint Enrico Battaglin, Jens Debusschere vagy Daniel Navarro. A távozók közöl Tony Martin mindenféleképpen nagy érvágás. A cél egy sokkal kiegyensúlyozottabb és eredményesebb idény abszolválása.


A Katusha-Alpecin 2019-es kerete: Enrico Battaglin (olasz), Jenthe Biermans (belga), Ian Boswell (amerikai), Steff Cras (belga), Jens Debusschere (belga), Alex Dowsett (brit), Matteo Fabbro (olasz), José Gonçalves (portugál), Ruben Guerreiro (portugál), Nathan Haas (ausztrál), Marco Haller (osztrák), Reto Hollenstein (svájci), Marcel Kittel (német), Pavel Kochetkov (orosz), Viacheslav Kuznetsov (orosz), Daniel Navarro (spanyol), Nils Politt (német), Simon ©pilak (szlovén), Dmitry Strakhov (orosz), Mads Würtz Schmidt (dán), Willie Smit (dél-afrikai), Harry Tanfield (brit), Rick Zabel (német) és Ilnur Zakarin (orosz).
 

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség hivatalosan is felfüggesztette a Burgos-BH csapatát

 

Diavetítéshez kattints a képre


Korábban már beszámoltunk róla, hogy tizenöt és negyvenöt nap közötti felfüggesztésre számíthat a spanyol pro-kontinentális Burgos-BH csapata miután Ibai Salas Biológiai Útlevelében olyannyira komoly anomáliák merültek fel, hogy vélhetően négy éves eltiltásra számíthat. A problémát tetőzi, hogy egy éven belül már harmadjára sértették meg a doppingszabályzatot – 2017 decemberében David Belda bukott meg EPO-val, majd a nyáron Igor Merino növekedési hormonnal. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az eltiltás épp egy olyan időszakban jöhet, amikor egyébként sem versenyeznének. Csakhogy a Nemzetközi Kerékpáros Szövetségtől sokáig nem érkezett semmiféle tájékoztatás sem a csapathoz, úgyhogy a vezetőség úgy döntött, hogy felfüggesztik saját magukat. Nem állnak rajthoz a La Tropicale Amissa Bongo szakaszversenyén és a Challange Mallorca egynaposain sem.


Az UCI végül a 7.12.1-es cikkelyre hivatkozva huszonegy napban maximalizálta a felfüggesztést, mely január 16-a és február 5-e között lép érvénybe.


Nyolc hegyi befutó várható a 2019-es Spanyol Körversenyen

 

Diavetítéshez kattints a képre


A 2019-es Vuelta a Espana az elmúlt évekhez hasonlóan, számos eddig feltérképezetlen emelkedőt tartogathat. A december 19-i prezentációt megelőzően immáron egyre több pletyka kap szájra. Az AS információ szerint nyolc hegyi befutó várható és mindössze egyetlen szakasz haladhatja meg a 200 kilométeres távot. Hivatalosan egyelőre csak az megerősített, hogy a verseny augusztus 24-én kezdődik Alicanteban egy időfutammal, majd két további szakaszt is rendeznek a környéken. Az is biztosnak tűnik, hogy 2019-ben is visszatérnek a kerekesek Andorrába és, hogy a Franciaországi Pau is otthont adhat egy etapnak. Sok szó esik Bilbao érintéséről valamint egy-két asztúriai etapról is. A viadal érintheti a Puerto de la Cubilla és az Alto del Acebo csúcsait valamint a Sierra de Gredos emelkedőjét Madrid közelében. Az utolsó szakaszra szeptember 15-én ezúttal is Madridban kerül sor.


Rövidhírek: megmutatta 2019-es szerelését a Boels-Dolmans csapata, Pinarello kerékpárokkal folytatja a Hagens Berman-Axeon

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Santini ezúttal is kitett magáért, egy új, lüktető, az eddigieknél sokkal színvonalasabb narancs-fekete színekben pompázó szerelést alkotott az egyik kiemelkedő női sor a holland Boels-Dolmans számára. Lizzie Deignan távozott ugyan, de érkezett Jolien d’Hoore és a hegyikerékpározás klasszisa Annika Langvad, így Anna Van der Breggen vezetésével 2019-ben is szeretnék elhódítani a legjobb női csapat címét.


Axel Merckx immáron legendás U23-as sora Pinarello kerékpárokkal versenyzik az elkövetkezendő két évben, jelentette be az olasz manufaktúra. A csapat az elmúlt években a Specialized kerékpárjait használta, melyeket 2019-től a Pinarello F10 Dogma vált.


„Nagy elismerésre szolgál, hogy a jövőben együtt dolgozhatunk a Pinarellóval, mely a kerékpározás egyik legkedveltebb márkája” – mondta Axel Merckx csapatvezető.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések