Országútis hírek külföldről: Barguil tervei, Bauer szerezte a Quick-Step első idei győzelmét, Thomas és Henao vezeti a Sky csapatát, Boardman kerékpárok nyergében a One Pro

E-mail  Nyomtatás
2017. január 07. szombat
  |   Szerző: velo.hu

Kisebb célokkal, de komoly elszántsággal vág neki a 2017-es idénynek Warren Barguil

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Team Sunweb osnabrücki bemutatóján a csapat francia csillaga Warren Barguil is nyíltan ecsetelte céljait. Barguil szeretne kiemelkedő eredményt elérni valamelyik tavaszi klasszikus során, mindamellett, hogy a legfőbb célja legalább egy szakaszgyőzelem megszerzése a Francia Körversenyen. Amennyiben jól alakul az idény első fele, abban az esetben a Vuelta a Espanán is szeretne rajthoz állni, ahol pályafutása első komolyabb eredményeit érte el még 2013-ban.


„Nagyon fontos számomra, hogy kihozzam magamból a lehető legjobbat – mondta a sajtótájékoztató alkalmával Barguil. – Szeretnék előrébb lépni, és túlszárnyalni az előző idény eredményeit. A klasszikusok és a Tour de France után megpróbálom a Vueltára kihegyezni a formám, de nagyon vonzó számomra a Lombard Körverseny is, ahol szintén értem már el remek eredményeket.”
 

Geraint Thomas és Sergio Henao kettőse vezetheti a Sky csapatát a Tour Down Underen

 

Diavetítéshez kattints a képre


Viszonylag erős csapattal áll rajthoz Ausztráliában a Sky sora, melynek Geraint Thomas lesz a kapitánya, de ott lesz a keretben Sergio Henao, Sebastian Henao, Luke Rowe, Ian Stannard, Owain Doull és Danny Van Poppel is. Thomas szeret a déli féltekén versenyezni, korábban nyert már szakaszt és végzett az összetett harmadik helyén is a Tour Down Underen. Ellenben valószínűbb, hogy ezúttal inkább Sergio Henao száll harcba az összetettért, Thomas inkább egy-egy szakaszgyőzelemre fókuszálhat.


Jack Bauer szerezte a Quick-Step Floors csapatának első idei győzelmét

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Cannondale csapatát hosszú évekig szolgáló Jack Bauer győzelemmel kezdte pályafutása új fejezetét, hisz toronymagasan nyerte az új-zélandi nemzeti bajnokság időfutam számát, ezzel megszerezve az első győzelmet új csapata a belga Quick-Step Floors számára. Bauer 51 perc 54 másodperc alatt abszolválta a negyven kilométeres távot közel fél perccel megelőzve a második helyezett Jason Christie-t. A harmadik Hamish Bond lett. Bauer bízik benne, hogy a mezőnyverseny során is lehet esélye, szeretne duplázni.


„A hegy igencsak nehézzé tette a pályát – mondta Bauer a győzelmet követően. – Mindent megtettem azért, hogy megnyerhessem a versenyt, és büszkén viselhessem Európában a nemzeti trikolort. Egyelőre nagyon jól érzem magam a Quick-Step csapatában, mindent megtettek azért, hogy a lehető legjobb eredményt érhessem el a nemzeti bajnokság során. Bízom benne, hogy vasárnap a másik trikó is az én kezembe kerülhet.”


Boardman kerékpárokkal folytatja a One Pro csapata

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Factor kerékpárgyár hathatós támogatásával a tavalyi idényt a pro-kontinentális, azaz a másodosztályban tölthette a brit One Pro csapata, ellenben a Factor távoztával, akik a World Tour sorozatban szereplő AG2R La Mondiale oldalára szerződtek Mike Prior csapata pénzügyileg is instabillá vált. Ennek kapcsán pedig kénytelenek voltak visszalépni a kontinentális vonalba. A minap bejelentették, hogy a 2017-es idényben Boardman kerékpárokat használnak majd, méghozzá az Air 9.8 modellt, az SLR Race 9.8 aerodinamikus kerékpárt valamint a TTe 9.8-as időfutamgépet. A bringák Shimano Dura Ace Di2 szettel, FSA kiegészítőkkel, Vision kerekekkel és Prologó nyergekkel szereltek.


„Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy Boardman kerékpárokkal versenyezhetünk az előttünk álló három idényben – így Prior a bejelentést követően. – Kölcsönösen próbáljuk segíteni egymást, hogy a versenyzőink sikerei révén az eddigieknél is ismertebbé válhasson ez a márka.”
A One Pro egyetlen kontinentális csapatként a Dubai Körversenyen kezdi a 2017-es idényt.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések