Országútis hírek külföldről: az Aqua Blue Sport jogi lépéseket tesz volt versenyzője ellen, részletek a 2020-as női kollektív szerződésből, Mathieu Van der Poel is ott lenne a jövő évi Párizs-Roubaix-n

E-mail  Nyomtatás
2018. november 14. szerda
  |   Szerző: m.norbi

Az Aqua Blue Sport egykori vezetősége jogi lépéseket tesz egy meg nem nevezett volt versenyzője ellen

 

Diavetítéshez kattints a képre


Mint arról már többször is beszámoltunk a Veranda’s Willems-Crelan sorával való egyesülés kútba esését követően kapta fel a fejét a pletyka, miszerint az ír pro-kontinentális Aqua Blue Sport csapata a Brit Körversenyt követően lehúzza a rolót, ám a két éve alapított sor már a szigetországi versenyt sem érte meg, azonnali hatállyal befejezte. A csapat valamennyi kerékpárosa szabadon igazolható lett, ellenben továbbra is kérdéses, hogy megkapják-e elmaradt fizetéseiket. Az augusztusi és szeptemberi bérek a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség által kötelezően előírt bankgaranciákból lettek rendezve, ám az októberi és novemberi jussok kifizetése továbbra is kérdéses.


A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség ismeretei alapján a bankgarancia nem fedezni a költségeket, így a béreket nagy valószínűséggel nem tudják problémamentesen átutalni a csapat egykori versenyzőinek. Az ügy legújabb fejleménye, hogy a vezetősége jogi lépéseket tesz egy meg nem nevezett kerékpáros ellen, aki elmondásuk szerint folyamatosan információkat szivárogtat a sajtó felé.
 

Részletek a 2020-tól életbe lépő női kollektív szerződésből

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség 2020-tól életbe lépő reformjai kiemelt figyelmet fordítanak a női kerékpársport felzárkóztatására. Az egyik legnagyobb kerékpáros szakportál információ szerint 15.000 Euró lehet a kezdeti minimálbér, amely idővel majd emelkedhet. Írásba foglalják a szülési szabadságot, melynek első három hónapjában teljes fizetést, míg további öt hónapig 50 %-os bért kapnak az érintettek.


„Eljött annak az ideje, hogy a női kerékpársportban is változzanak a dolgok – mondta a sportág női érdekvédelmi képviseletének ügyvezető igazgatója Iris Slapenddel. – A versenyzők helyzete évről-évre javul, a csapatok egyre profibbá válnak. Az egyik legkardinálisabb pont, hogyha anyává szeretne valaki válni, az ne vessen véget a karrierjének.”


Mathieu Van der Poel is ott akar lenni a 2019-es Párizs-Roubaix-n

 

Diavetítéshez kattints a képre


A fantasztikus idényt teljesítő – korábban országúton és hegyikerékpározásban is eredményes szezont futó – Mathieu Van der Poel a 2018/2019-es cyclo-cross idény egyik kiemelkedő alakja, de már a jövő évi terveit ecsetelve nyilatkozta, hogy országúti szezonját a Párizs-Roubaix köré szeretné felépíteni. Csapata a Corendon-Circus a pro-kontinentális vonalba lép, így minden esélyük meg is van arra, hogy meghívót szerezzenek a viadalra.


„Pontosan még nem ismerem a csapat versenyprogramját, és persze sok múlik azon is, hogy mely versenyekre kapunk szabadkártyát, de szeretnék rajthoz állni a Gent-Wevelgem és a Párizs-Roubaix klasszikusain – így Van der Poel egy holland újság megkeresésére. – Egyszer rajthoz akarok állnia a Francia Körversenyen is, de valószínűleg ez még nem 2019-ben lesz. Élvezem, hogy több szakágban is sikerül bizonyítanom. Nem akarok csak az országútra vagy a cyclo-crossra összpontosítani, igyekszem összekapcsolni ezeket. A legfőbb célom még mindig a 2020-as olimpia kvalifikációja hegyikerékpározásban, és ezt helyezem a középpontba a jövő év során. Az országúti karrieremre csak ezt követően szeretnék teljes erővel koncentrálni.”


Rövidhírek: Viviani és Keisse már a Deceuninck-Quick-Step mezében vágott neki a genti hatnaposnak, Andriy Grivko kilenc év után távozhat az Astana csapatától

 

Diavetítéshez kattints a képre


Bemutatta mezén új névadó szponzorát a jövőre már Deceuninck-Quick-Step néven futó belga sor. Elia Viviani és Iljo Keisse a genti hatnaposon debütált az új támogató égisze alatt. A mez egyelőre ugyanúgy néz ki, mint a szezon egésze során, csak a Quick-Step logó lentebb került, míg a fő helyen a Deceuninck felírat olvasható. Az első napot követően Wim Stroetinga és Yoeri Havik párosa vezet, Vivianiék a második helyről várják a folytatást.


Az Astana vezetősége megerősítette, hogy tíz versenyző távozott az átigazolási időszakban, helyükre kilenc új kerékpárost szerződtettek. Érkezett többek között Ion és Gorka Izagirre valamint Manuele Boaro (mindhárman a Bahrain-Merida sorától), Merhawi Kudus (Dimension Data), Davide Ballerini (Androni Giocattoli) és Hernando Bohorquez (Manzana-Postobon). A távozók közül Michael Valgren a legnagyobb érvágás, az Amstel Gold Race idei győztese a Dimension Data színeiben folytatja, de továbbállt Oscar Gatto (Bora-hansgrohe) Tanel Kangert (EF Education First), Moreno Moser (Nippo-Vini Fantini), Sergei Chernetskii (Caja Rural-Seguros RGA) és Andriy Grivko is. Talán az ukrán Grivko távozása a legmeglepőbb, hisz kilenc évet versenyzett a kazah sornál, ráadásul személyesen is jó barátságot ápol Alexandre Vinokourov csapatvezetővel.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2018.11.14. 22:17
A legtöbb anya otthon hagyja az ilyen idős gyermekét, ha munkáról van szó, ha kell, bébicsősszel. Csak Magyarországon volt divat az, hogy az anyákból szülés után háztartásbelit neveltek a törvények a sok kedvezmény és GYES révén, másütt az a cél, hogy szülés után a lehető leghamarabb visszatérhessenek a munkaerőpiacra.

2018.11.14. 11:34
És melyik anya hagyná otthon a nyolc hónapos csecsemőjét egy kéthetes edzőtáborért?
Vagy egy egyhetes versenyért?

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések