Országútis hírek külföldről: a Quick-Step csapata már tíz győzelemnél tart, Dumoulin törött vázzal tréningezik, továbbra is gondban a Török Kör, a Superprestige sorozatban csak az utolsó forduló dönt

E-mail  Nyomtatás
2017. február 07. kedd
  |   Szerző: velo.hu

Quick-Step Floors: a sikerek újabb győzelmeket kreálnak

 

Diavetítéshez kattints a képre


A belga Quick-Step Floors csapata fantasztikus formában kezdte a 2017-es szezont, összességében már nem kevesebb, mint tíz győzelmet szerezve. Legutóbb a Dubai Körversenyen villogtak, ahol Marcel Kittel három etapsiker mellett az összetett első helyét is elhódította.


„Nagyon örülök, hogy ilyen álomszerűen kezdtük a 2017-es idényt – mondta Patrick Lefevere csapatvezető. – Mindenki tisztában van azzal, hogy az első győzelem átszakít egy gátat, épp ezért rengeteg sor küzd azzal, hogy végre megszerezze az első sikerét az adott évben. Szerencsére mi hamar elértük ezt, hisz Jack Bauer rögtön szerzett egy időfutam bajnoki címet az új-zélandi bajnokságon. A sikerek újabb győzelmeket kreálnak, melyek előremozdítják csapatunkat. Személy szerint nem akarom magasra helyezni a lécet sem Marcel Kittel, sem pedig Fernando Gaviria számára. Rengeteg kiváló versenyzőnk van, példának okán Maximiliano Richeze is képes bármikor győzelmeket szerezni.”


A Quick-Step Floors mellett az Orica-Scott (7 siker) és a BMC (6 siker) fért még fel a képzeletbeli dobogóra ellenben az AG2R La Mondiale, az Astana, a Bora-hansgrohe, a Cannondale-Drapac, a Dimension Data és a LottoNL-Jumbo csapatai még nem szereztek egyetlen győzelmet sem.
 

Tom Dumoulin törött vázzal érkezett meg a dél-afrikai magaslati edzőtáborba

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Sunweb csapatának egyik ikonja Tom Dumoulin a napokban érkezett meg Dél-Afrikába, ahol magaslati edzőtáborban vesz majd részt, azonban boldogsága nem tartott túl sokáig ugyanis a kerékpárváza törötten érkezett meg a repülőtérről.


„Ameddig megérkezik az új váz muszáj a régit használnom – kesergett Dumoulin. – Tudok vele edzeni, de vigyáznom kell, nehogy tovább repedjen és balesetveszélyessé váljon, ez pedig koránt sem ideális.”


Tom Dumoulin az Abu Dhabi Körversenyen kezdi a 2017-es idényt, ám a legfőbb célja a jubileumi, századik Giro d’Italia teljesítése lesz.


Mégis októberre kerülhet át a Török Körverseny

 

Diavetítéshez kattints a képre


Lassan a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség is belátja, hogy az előzetesen tervezett áprilisi időpontban lehetetlenség World Tour szinten megrendezni a Török Körversenyt, ugyanis a profi csapatok nem nagyon akarnak részt venni azon. Egyrészt érthető módon félnek a terrorfenyegetettségtől, másrészt a sűrű versenynaptárban több más fontos viadallal is ütközik a Török Kör. A szervezők már korábban is felvetették annak lehetőségét, hogy októberre kerüljön át a viadal, ám első körben az UCI gondolkodás nélkül elutasította a javaslatot. Most viszont kezd jobb belátásra térni a nemzetközi irányító testület, így a tervek szerint október 8. és 15. között kerülhet megrendezésre a verseny, közvetlenül a Lombard Körversenyt követően, de még az újonnan létrehívott kínai Guangxi Kör előtt. A változtatást még nem hagyták jóvá, de azt remélik, hogy így több csapat érdeklődik majd az esemény iránt.


Bernhard Eisel képviselte a kerekeseket a Dubai Körversenyen, pedig már nem is volt rá jogalapja

 

Diavetítéshez kattints a képre


A nem rég véget érő Dubai Körverseny negyedik, királyszakaszán is életbe kellett léptetni az extrém időjárási protokollt, mivel a nagy széllökések és homokviharok veszélyeztették a kerékpárosok biztonságát. Ennek kapcsán a mezőnynek valamint a csapatoknak is van kinevezett képviselője. A mezőny érdekeit a Dimension Data osztrák kiválósága Bernhard Eisel képviselte, mivel a versenyzői szakszervezet erre a viadalra nem delegált személyt. Eisel tavaly még benne volt a szakszervezetben, azonban a 2016-os év végén kilépett onnan, mondván, hogy az nem képviselte megfelelően a versenyzők érdekeit. A kerekesek azonban megbíztak benne, így minden kérdéses dologban őt keresték a verseny során. Eisel még Kittel és Grivko között is megpróbált közvetíteni, sikertelenül. Érdekes, hogy egy olyan kétes időjárással rendelkező megmérettetésre, mint a közel-keleti verseny a szakszervezet nem delegál hivatalos tagot.


Mindössze öt pont Mathieu Van der Poel előnye a Superprestige sorozat utolsó fordulója előtt

 

Diavetítéshez kattints a képre


A cyclo-cross világbajnokság végeztével sem álltak meg a szakág történései, a hétvégén a Superprestige sorozat utolsó előtti versenyére került sor Hoogstratenben. A férfiaknál Mathieu Van der Poel (Beobank-Corendon) bizonyult a legjobbnak, az immáron kétszeres világbajnok Wout Van Aert (Crelan-Charles) és Kevin Pauwels (Marlux-Napoleon Games) kettőse előtt. Ezzel az a szituáció állt elő, hogy az utolsó fordulót megelőzően Van der Poel ötpontnyi előnnyel átvette a vezetést Van Aert ellenében. A sorozat végkimeneteléről így az utolsó Middelkerke-i verseny dönt.


„Nagyon kemény versenyen vagyunk túl, melyet sikerült megnyernem, így még nyíltabbá téve a sorozat végkimenetelét – így Van der Poel a versenyt követően. – Örülök, hogy az utolsó viadal dönt, így további rivaldafényt szerezve a szakágnak.”

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések