Országútis hírek külföldről: a pályakerékpáros világbajnokság második napjának történései, a holland Lotto 2018 végén kiszáll a WorldTour csapat mögül, Andre Cardoso B-mintája nem meggyőző

E-mail  Nyomtatás
2018. március 02. péntek
  |   Szerző: m.norbi

Brit, kolumbiai és amerikai aranyak a pályakerékpáros világbajnokság második napján

 

Diavetítéshez kattints a képre


Mint arról már korábban beszámoltunk a férfi scratch versenyben a szám Európa-bajnoki ezüstérmese Lovassy Krisztián a tizennegyedik helyen végzett a hollandiai Apeldoornban rendezett világbajnokságon. Az aranyérmet a fehérorosz Yahueni Karaliok szerezte meg.


A férfiak 4000 méteres csapatüldözéses számában Nagy-Britannia – Ed Clancy, Kian Emadi, Ethan Hayter és Charlie Tanfield - 3:53.389-es idővel győzedelmeskedett a döntőben a dán négyest maga mögé utasítva. A bronzcsatából az olaszok kerültek ki nyertesen.


Ugyancsak a férfiaknál maradva a Keirint a kolumbiai Fabian Hernando Puertas Zapata nyerte, aki a döntőben a japán Tomoyuki Kawabatát és a német Maximilian Levy-t sprintelte le.


A hölgyeknél mindössze a csapatüldözés számban osztottak érmeket, ahol az Egyesült Államok csapata a Kelly Catlin, Chloe Dygert, Kimberly Geist és Jennifer Valente alkotta kvartett szerezte meg az aranyérmet Nagy-Britannia és Olaszország előtt.
 

A holland Lotto 2018 végén kiszáll a World Tour csapat mögül, mindezek ellenére 2024 végéig garantált a sor jövője

 

Diavetítéshez kattints a képre


Hivatalosan is bejelentették, hogy a holland nemzeti lottótársaság 2018 végén kiszáll a World Tour csapat mögül, helyére az eddigi másodlagos névadó márka a Jumbo szupermarketlánc lép. A Jumbo garantálja, hogy az elkövetkezendő öt évben évi tizenöt millió Eurót biztosít a csapat számára, mindezek ellenére, a hírek szerint hamarosan egy társszponzort is bejelenthetnek.


„Fantasztikus az, ahogyan a Jumbo támogatja ezt a projektet, ami a kerékpáros csapat mellett Hollandia legjobb gyorskorcsolyázóit is tömöríti – mondta Richard Plugge csapatvezető. – A Jumbo megadja számunkra azt a lehetőséget, hogy stabil alapokon végezzük a munkánk, fiatal tehetségeinkből idővel kiváló versenyzőket képezve.”
A csapathoz kapcsolódó további hír, hogy Steven Kruijswijk szerződését a 2021-es idény végéig meghosszabbították.


Andre Cardoso B-mintája „nem meggyőző”, mindezek ellenére a portugál kerekes versenyjogának felfüggesztését fenntartják

 

Diavetítéshez kattints a képre


Sajnos a 2017-es Tour de France előtt sem maradtunk pozitív doppingeset nélkül, a kiváló portugál hegyimenő Andre Cardoso akadt fenn EPO-val egy június 18-i versenyen kívüli ellenőrzés során. A Trek-Segafredo kerekese Alberto Contador egyik legfőbb segítője lett volna a Francia Körversenyen. A sportoló végig tagadta a vádakat, a Trek-Segafredo csapata természetesen azonnal felfüggesztette, majd az év végén elbocsájtotta versenyzőjét.


„Kaptam egy értesítést a Nemzetközi Kerékpáros Szövetségtől miszerint a 2017. június 18-án, az otthonomban levett vizeletmintában EPO nyomaira bukkantak – írta az egyik közösségi oldalán Cardoso. – Kértem az illetékeseket, hogy a B-mintám mihamarabb vizsgálják meg. A kerékpársport legnagyobb dicsősége, ha a Tour de France-on szerepelhet az ember. Hiszek a tiszta sportban, mindig tisztán versenyeztem. Semmi olyat nem tettem, amivel negatív irányba sodorhatnám azokat az embereket, akik mellettem állnak. Tisztában vagyok azzal is, hogy a B-minta eredménye csak ritkán különbözik, mindezek ellenére ismételten kijelentem, hogy soha nem használtam illegális szereket.”


A nagy sokára megérkező B-minta eredménye az úgynevezett „nem meggyőző” kategóriába esik, tehát száz százalékosan nem igazolja az A-minta eredményét. Cardoso ennek tudatában szeretné, ha felfüggesztését hatályon kívül helyeznék, és újra versenyezhetne. Általában azonban az ilyen esetekben egy rövidebb időtartamú eltiltást szoktak kilátásba helyezni.


Warren Barguil: híznom kell egy kicsit, hogy elkerüljem a betegségeket

 

Diavetítéshez kattints a képre


Nehéz lesz megismételnie a tavalyi kiváló szezonját az idén már a Fortuneo-Samsic csapatában versenyző Warren Barguilnek, aki két szakaszt nyerte a 2017-es Touron mindamellett, hogy elhódította a hegyi összetett elsőséget. Barguil igyekszik ebben a szezonban is későbbre időzíteni csúcsformáját. A kiváló hegyimenő következő versenye a Párizs-Nizza lesz.


„Senki sem helyez rám nagyobb nyomát, mint én saját magamra – így Barguil egy a minap adott interjújában. – A szezon ilyen korai szakaszában messze vagyok még a csúcsformámtól, ami a Tour de France szempontjából jó, ellenben sajnálatos is mivel a Párizs-Nizza is egy nagy presztízsű verseny, amit egy napon jó lenne megnyerni. Híznom kell egy kicsit, hogy elkerüljem a betegségeket. Körülbelül két kilót kellene még felszednem. Bízom benne, hogy azért a Párizs-Nizza összetettjében az első tizenöt között végezhetek, az nagy elégtétel lenne számomra. A legfőbb cél ellenben az idei szezonban az ardenneki klasszikusok és a Francia Kör lesz.”
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2018.03.02. 22:07
Nagyobb durranás: Team Sky tesztoszterone-t rendelt?
http://www.cyclingnews.com/news/questions-raised-over-whether-testosterone-was-ordered-at-team-sky-and-british-cycling-hq/
https://www.theguardian.com/sport/2017/mar/05/team-sky-doctor-richard-freeman-was-allegedly-sent-banned-testosterone-patches-doping


Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések