Országútis hírek külföldről: a Movistar tarolt a Hammer Series első napján, elveszítheti legfőbb támogatóját a Cannondale-Drapac sora, Talansky és Martin is önbizalommal tele indul a Dauphinén

E-mail  Nyomtatás
2017. június 03. szombat
  |   Szerző: velo.hu

A Movistar csapata tarolt a Hammer Series első napján

 

Diavetítéshez kattints a képre


Egy öt fős elmenés jellemezte a Hammer Series első napját a hollandiai Limburgban. A mezőnyre tizenegy, egyenként hét kilométeres kör várt, minden körben hegyi hajrával, melyből három alkalommal dupla pontokat osztottak. Az első körben még együtt haladt a karaván, majd Carlos Betancur (Movistar), Tao Geoghegan Hart (Sky), Tom Dumoulin (Sunweb), Victor Campanaerts (LottoNL-Jumbo) és Iuri Filosi (NIPPO Vini Fantini) ötöse menekült előre. Az utolsó körökben Betancur ment tovább ezzel a lehető legtöbb pontot gyűjtve, így az első napot követően a Movistar csapata áll az élen megelőzve a Sunweb és a Sky sorát.


„Az elmúlt időszakban magaslaton készültem, ami kifizetődött – mondta a versenynapot követően Betancur. – Szeretnénk megnyerni a viadalt, így érthető módon ennek a szellemében versenyzünk.”


A Hammer Series első kiírása a sprintversennyel folytatódik.
 

Elveszítheti legfőbb szponzorát a Cannondale-Drapac csapata?

 

Diavetítéshez kattints a képre


Sajtóinformációk szerint a Cannondale kiszállhat az év végén Jonathan Vaughters World Tour csapata mögül, bár az elsődleges feltételezések megjelenését követően sajtóközleményben tagadták az amerikai kerékpárgyár távozását.


„A Cannondale nem csak az egyik névadó szponzora a csapatnak, hanem a Slipstream Sport többségi tulajdonosa – szól a sajtóközlemény. – Megerősíthetjük, hogy a Cannondale folytatja a csapat támogatását, azonban a büdzsé megnövelése érdekében újabb, tőkeerős befektetőket keresünk. Évek óta a World Tour egyik legkisebb költségvetéssel rendelkező sora vagyunk, eljött annak az ideje, hogy megpróbáljunk előrébb lépni.”


Talansky lesz a Cannondale, míg Martin a Quick-Step kapitánya a Dauphinén

 

Diavetítéshez kattints a képre


Azt követően, hogy megnyerte a Kaliforniai Körverseny királyszakaszát, majd a verseny összetettjének harmadik helyén zárt Andrew Talansky készen áll arra, hogy esélyesként álljon rajthoz a közelgő Tour de France egyik legfontosabb felkészülési versenyén a Criterium du Dauphiné viadalán.


„A Kaliforniai Körverseny összességében nagyon jól sikerült a csapatunk számára – így Talansky egy a minap adott interjújában. – Tipikusan az a verseny volt, melyből erőt meríthettünk az előttünk álló kihívásokat megelőzően. Fizikálisan és mentálisan is jó állapotban vagyok, bizakodva tekintek az idény további részére. Az elsődleges célom, hogy jobb erőbe kerüljek a Dauphiné végére, mint amilyen állapotban nekivágok a versenynek. Davide Formolo társaként igenis szeretnénk sikeresek lenni.”


A Quick-Step Floors sora sem bíz semmit sem a véletlenre, a tavalyi Dauphiné harmadik helyezettje Dan Martin lesz idén is a keret első számú embere. Martin az összetett kilencedik helyén zárta a 2016-os Francia Körversenyt, ennek fényében pedig ezúttal is arra készül, hogy a legjobbakkal harcolhasson.


„Morálisan egy nagyon erős csapatot építünk Dan köré – így Brian Holm a Quick-Step szakmai stábjából. – Az útvonal ismeretében minden esélyünk megvan arra, hogy jól szerepeljünk az év egyik legfontosabb versenyén.”
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések