Országútis hírek külföldről: a magaslat dönthet a 2019-es Tour de France végkimeneteléről, Christian Prudhomme szeretné, ha kitiltanák a teljesítménymérőket, a Tour de Hongrie idei győztesének etapsikere Hainanban (+videó)

E-mail  Nyomtatás
2018. október 26. péntek
  |   Szerző: m.norbi

Tour de France reakciók, a magaslat dönthet a 2019-es versenyen

 

Diavetítéshez kattints a képre


Természetesen rengeteg sztár követte a helyszínen a 2019-es Francia Körverseny útvonal bemutatóját, melyet követően nyilatkoztak is meglátásaikról, korai esélyeikről. A jövő évi verseny hét hegyi szakaszt tartogat, öt hegyi befutóval, számos kétezer méter feletti emelkedővel.


„A csapat szempontjából azt hiszem, hogy hasonló Tour várhat ránk, mint az idei évben – mondta a címvédő Geraint Thomas. – Nem hiszem, hogy Chrisszel egymás ellen harcolnánk, megférünk egymás oldalán, meglátjuk, hogy melyikünk kerül jobb formába. Nehéz ilyen gyorsan állást foglalni a 2019-es útvonalról. Számos hegy kétezer méter felé visz, a három alpesi szakasz nehéznek ígérkezik, de egyszerűbbnek tűnő napok is megtréfálhatják a mezőnyt.”


„Ez egy nehéz útvonal – tette hozzá Thomas csapattársa a többszörös győztes Chris Froome. – Az különbözteti meg az elmúlt évek penzumától, hogy elég sok a kétezer méter feletti emelkedő, így akár a magaslat is eldöntheti a jövő évi versenyt.”


„Természetesen örültem volna annak, ha ennél jóval több időfutam kerül be a programba – vélekedett a Sunweb kerékpárosa Tom Dumoulin. – Elsőre nem mondanám azt, hogy ez egy tökéletes útvonal számomra, nehéznek ígérkezik, az utolsó hét döntő jelentőséggel bír majd.”


„Nagyon sok nehéz szakasz lesz a jövő évi versenyen – így Pierre Roger Latour az idei viadal legjobb fiatal versenyzője. – Még az átmeneti etapok sem hagynak lehetőséget a pihenésre, folyamatos koncentrációt igényel a három hét, különben könnyen pórul járhat az ember. Izgalmas, szelektív versenyre van kilátás, lehet, hogy csak az utolsó előtti szakasz dönti el az összetett sorsát.”

 


„Amennyiben jól számolom hét olyan etap lesz, ami a sprintereknek kedvezhet – nyilatkozta a LottoNL-Jumbo gyorslábúja Dylan Groenewegen. – Nagyon fontos lesz számunkra az első nap, hisz a győzelem mellé a sárga trikó is dukál.”
 

Christian Prudhomme szeretné, ha kitiltanák a Tourról a teljesítménymérőket

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Tour de France jövő évi útvonalának bemutatása után Christian Prudhomme versenyigazgató szólt néhány szót, s többek között kitért a teljesítménymérők használatára is.


„Szeretnénk, ha kitiltanák a Tourról a teljesítménymérőket – mondta Prudhomme. – Ezek a technikai eszközök lerombolják a sportágban lévő bizonytalanságot, egyhangúbbá teszik a versenyeket. A teljesítménymérők nagyon hasznosak az edzések alkalmával, de a versenyeknek elveszik a sava-borsát, hisz a kerékpárosok nyomon tudják követni, hogy mikor milyen erőt fejtenek ki. Sajnos mára eljutottunk odáig, hogy már nem a csapatrádiók befolyásolják a viadalt, hanem a Wattmérők. Az emberek nem erre vágynak. Kiszámíthatatlanabb versenyt szeretnének látni, ahol nem a sportigazgató és egy kerékpáros technikai segédeszköz, hanem a maga a bringás dönt.”


Lezárult Fernando Gaviria sztorija, a kolumbiai sprinter három évre írt alá az UAE Team Emirates sorához

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Tour de France prezentációja előtt néhány órával az UAE Team Emirates csapata is megerősítette, hogy kivásárolták Fernando Gaviriát szerződéséből, így a kolumbiai sprinter elhagyva a Quick-Step Floors színeit, három évre, 2021 végéig írt alá hozzájuk. Mint ismeretes a belga sor mindazok ellenére szponzorgondokkal küzdött, hogy hetvenhárom győzelmükkel a mezőny legeredményesebb társaságáról beszélünk, aminek eredményeképpen több nagy név is távozott, úgy, mint Laurens De Plus, Maximilian Schachmann vagy éppen Niki Terpstra, ráadásként több maradó versenyzőjük kontraktusában faragtak a fizetésekből.


„A célkitűzéseim nem változnak, a legnagyobb versenyeken akarok indulni, és győzni – mondta Gaviria a hivatalos bejelentést követően. – A Quick-Step Floors lehetőséget nyújtott nekem arra, hogy a legmagasabb szinten versenyezve, eredményes kerékpárossá váljak. Örülök, hogy Henao, Munoz és Molano személyében számos honfitársam is lesz az UAE Team Emirates színeiben.”


Az idei Tour de Hongrie győztese Manuel Belletti nyerte a Hainani Körverseny harmadik szakaszát

 

Diavetítéshez kattints a képre


Chengmai és Qionghai között egy 231, 8 kilométeres szakasszal folytatódott a kiemelt kategóriás kínai Hainani Körverseny. Természetesen ez az etap is mezőnyhajrával zárult, a sprintet az idei Tour de Hongrie győztese az olasz Manuel Belletti (Androni Giocattoli-Sidermec) nyerte Raymond Kreder (Team Ukyo) és Dylan Page (Svájc) előtt. Összetettben továbbra is Page vezet, előnye mindössze két másodperc Bellettivel szemben.

 

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2018.10.26. 19:42
Prudhomme most sem hazudtolta meg magát - na vajon melyik csapatok tudtak eddig legkevésbé profitálni a teljesítménymérésből? Úgy van, a francziák - arról nem a biztos technikai stábbal támogatott klubbok tehetnek, hogy Madiot úrék még mindig bringás sapkában és acél vázakon tekernének és nehézséget okoz számukra egy 100 $-os eszköz leolvasása és helyes használata. Bár azzal is lehetne vitatkozni, hogy mennyi segítséget nyújt ez a versenyzőnek: Pinot Giro-i lassúzásán még egy wattmérő sem segített volna.

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések