Országútis hírek külföldről: a legfrissebb hírek szerint Tom Dumoulin is ott lesz a jövő évi Girón, biztosított a Boels-Dolmans jövője, kérdések Geraint Thomas versenyprogramja körül

E-mail  Nyomtatás
2017. december 02. szombat
  |   Szerző: velo.hu

A legfrissebb pletykák szerint Tom Dumoulin is ott lesz a jövő évi Giro d’Italián

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az olasz La Gazetta dello Sport kész tényként közli, hogy a 2017-es Giro d’Italia győztese a holland Tom Dumoulin is ott lesz a jövő évi Olasz Körversenyen. A rózsaszín lap egy az RCS Sporthoz közel álló forrásra hivatkozik, de azt is tudni véli, hogy a Sunweb csapata 2018 januárjában tesz majd hivatalos bejelentést. Ez azt jelentené, hogy az előzetesen a Tour de France-ra várt Froome-Dumoulin csata már a Girón létrejöhet. Vélhetően az eredetileg a Tourra készülő Dumoulin a számára kedvező útvonal miatt választaná a Girót. A hivatalos prezentáción még nem volt hajlandó állást foglalni, de vélhetően Chris Froome és Fabio Aru mellett őt is láthatjuk majd a jövő évi versenyen.
 

A Boels-Dolmans csapata 2020 végéig biztonságban

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az elmúlt évek egyik legsikeresebb női csapata a holland Boels-Dolmans bejelentette, hogy 2020 végéig hosszabbított szponzoraival, így a sor jövője továbbra is biztosított. A keret egészen kiváló kerékpárosokból áll, az elmúlt években sikert sikerre halmoztak; Lizzie Deignan, Anna Van der Breggen, Megan Guarnier, Chantal Blaak és Amalie Dideriksen is számos győzelemmel örvendeztette meg a rajongóit.


„Büszkék vagyunk arra, hogy partnerei lehetünk ennek a kiváló csapatnak – mondta a Boels vállalatának marketing igazgatója. – Nem volt kérdés a szerződés meghosszabbítását illetően, ennyi győzelemmel a tarsolyunkban továbbra is teljes vállszélességgel támogatjuk a klubot. A sportszerűség, az elkötelezettség és a szakmai stáb profizmusa a cégünk számára is kiváló erényeket nyújt.”


„Már évek óta a csapat mellett állunk, Danny Stam elképesztően jó munkát végez és ez garancia az eredményekre – tette hozzá a kertészeti iparágban érdekelt Dolmans tulajdonosa Erwin Janssen. – A Boels-Dolmans jelenleg a női szakág legjobb csapata. Minden győzelmet együtt ünnepelhetünk. Örömmel hosszabbítottuk meg támogatói szerződésünket a további sikerek érdekében.”


Amennyiben Froome bevállalja a Giro-Tour duplát, akkor vajon mi lesz Geraint Thomas-szal?

 

Diavetítéshez kattints a képre


Chris Froome döntése, miszerint a 2018-as Tour de France mellett a Giro d’Italián is rajthoz áll alapjaiban húzta át Geraint Thomas számításait, aki bízott benne, hogy harmincegy esztendősen végre megkapja egy nagy körverseny kapitányi szerepkörét. Thomas tervei egyértelműen az Olasz Körversenyre fókuszáltak. Mint ismeretes Mikel Landa társaságában vágott neki a 2017-es Girónak azonban az emlékezetes motoros által okozott bukás nem sokkal később a verseny feladására kényszerítette. Ezt követően hírbe hozták az UAE Team Emirates csapatával azonban a Tour során megerősítette, hogy további egy évre aláír a Sky-hoz és a 2018-as Giróra fekteti a legfőbb hangsúlyt. Persze Froome döntése következtében át kell alakítania a versenyprogramját. Pletykák szerint esetlegesen újra a klasszikusok felé veheti az irányt, amellett, hogy a Vuelta a Espana kapitányi szerepkörét azért még megkaphatja. A hírek szerint a Trek-Segafredo élénken érdeklődik a wales-i iránt, akit szívesen látnának 2019-ben a csapatukban. Richie Porte már bizonyította, hogy igenis van élet a Sky-t követően.


Eredmények a miltoni pályakerékpáros világkupa első napjáról

 

Diavetítéshez kattints a képre


A 2017/18-as pályakerékpáros világkupa sorozat a kanadai Miltonban folyatódik, ahol az első nap során hazánkat Lovassy Krisztián képviselte a 120 körös, 30 kilométeres férfi pontversenyben. A futamot a dán Niklas Larsen nyerte körelőnnyel, 52.173 kilométer/órás átlaggal. A második a brit Mark Stewart, míg a harmadik a belga Kenny De Ketele lett. Lovassy a táv felénél kapott körhátrányt hét másik versenyzővel, de egy korábbi részhajrán tudott szerezni két pontot. Az utolsó köröket lassúdefekttel teljesítette, a véghajrában hetedik lett, végül a 13. helyen zárta a futamot.


A női pontversenyt a papírformának megfelelően a brit Katie Archibald uralta négy hajrát nyerve és körelőnyt összehozva. A dobogó második fokára a hazaiak nagy örömére a kanadai Jasmin Duehring állhatott fel, míg a harmadik a cseh Jarmilla Machacova lett.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések