Országútis hírek külföldről: a Kométa lesz Alberto Contador csapatának főszponzora, Ivan Ramiro Sosa három évre ír alá a Sky-hoz, WorldTour sorként gondolkozva versenyez a Cofidis

E-mail  Nyomtatás
2018. november 27. kedd
  |   Szerző: m.norbi

A Kométa lesz Alberto Contador kontinentális csapatának főszponzora

 

Diavetítéshez kattints a képre


Alig egy nappal azt követően, hogy a Polartec bejelentette távozását Alberto Contador kontinentális csapata mögül, a magyar érdekeltségekkel is bíró másodlagos névadószponzor a Kométa megerősítette, hogy előrelépnek, így Kometa Cycling Team néven vágnak neki a 2019-es szezonnak.


„Nem volt kérdés a cégünk számára, hogy átvállaljuk ezt a feladatot – mondta Giacomo Pedranzini a Kométa elnöke. – Évről-évre tanúi vagyunk a globális kerékpáros projekteknek, az U23-as kontinentális csapattól kezdve, az iskolai kerékpározás oktatásáig, amely elkötelezettséget, előrehaladást és felelősségvállalást eredményez.”


A 2018-as idényben a csapat tíz győzelemmel zárt, a versenyzők közül kiemelkedett a Tour de Hongrie-n is villogó olasz sprinter Matteo Moschetti, aki a szezont követően két éves megállapodást kötött a Trek-Segafredo WorldTour sorával.


„Nagyszerű hír számunkra, hogy a Kométa előlép főtámogatónkká – így az éppen Ausztráliában tartózkodó Contador. – A céggel kéz a kézben járunk, ők azok, akik lehetővé teszik számunkra a növekedést. Ez a bejelentés konszolidálja a projektet, sőt optimizmussal és egészséges ambíciókkal látja el a versenyzőinket.”
 

Ivan Ramiro Sosa három évre aláírt a Sky csapatához

 

Diavetítéshez kattints a képre


Egyelőre teljes mértékben még továbbra sem megerősített, de a kolumbiai tehetség Ivan Ramiro Sosa három éves megállapodást kötött a Sky csapatával, azt követően, hogy az átigazolási időszak megkezdése után néhány nappal már bejelentették a Trek-Segafredo soránál. Mint ismeretes a húsz esztendős kolumbiai tehetség honfitársához Egan Bernalhoz hasonlóan az Androni Giocattoli csapatától érkezik. Az idei szezonban megnyerte a Bihari Kört, az Adriatica-Ionica versenyt, a Szebeni Kört és a Vuelta Burgost is. Augusztusban a Trek-Segafredo bejelentette, hogy leigazolják, sőt maga az érintett is lenyilatkozta, hogy nagyon örül a Trek által nyújtott lehetőségnek. Ezt követően Sosa ügynököt cserélt, s mivel aláírt megállapodás nem volt az amerikai sorral, így jött képbe a Sky.


Jelen állás szerint három évre kötelezi el magát a brit sorral, 2019-ben pedig a Giro d’ Italia lesz a legfőbb versenye, melyen vélhetően hegyi segítői szerepkörben tündökölhet. A csapat hivatalos bejelentése néhány napon belül várható.


Huszonnyolc versenyzővel, WorldTour csapatként gondolkozik a Cofidis sora

 

Diavetítéshez kattints a képre


Annak ellenére, hogy a legtöbb WorldTour sor csökkenti kerete létszámát – a Katusha-Alpecin és a Deceuninck-Quick-Step is csak huszonnégy versenyzővel vág neki a 2019-es idénynek – a pro-kontinentális Cofidis remekül erősítve huszonnyolc kerekessel várja a jövő évi rajtot, versenyprogramját első osztályú csapatként összerakva. Cedric Vassour remekül élesztette újjá a társaságot, felrázta versenyzőit a középszerűségből, így a Cofidis igenis meghatározó szereplője lehet a mezőnynek.


„A legfontosabb feladat Christophe Laporte megtartása volt számunkra, szerencsére gyorsan megegyeztünk, így három évre írtunk vele alá – mondta Vassour. – Nem titok, hogy 2020-tól szeretnénk WorldTour csapat lenni, ezért már a következő idényben is ennek megfelelően versenyzünk. A valaha volt egyik legerősebb kerettel, huszonnyolc versenyzővel vágunk neki az évnek. A Francia Kupában, a Europe Tour sorozatban és a WorldTour versenyeken is igyekszünk minél eredményesebben szerepelni. Nacer Bouhanni, a Herrada testvérek, Hugo Hofstetter és Chrsitophe Laporte mellé olyan nevek érkeztek, mint Darwin Atapuma, Natnael Berhane, Filippo Fortin, Jesper Hansen vagy éppen Zico Waeytens.”


A Cofidis 2018-as sora: Darwin Atapuma (kolumbiai), Natnael Berhane (eritreai), Nacer Bouhanni (francia), Rayene Bouhanni (francia), Loic Chetout (francia), Dimitri Claeys (belga), Nicolas Edet (francia), Filippo Fortin (olasz), Jesper Hansen (dán), Jesus Herrada (spanyol), Jose Herrada (spanyol), Hugo Hofstetter (francia), Victor Lafay (francia), Christophe Laporte (francia), Cyril Lemoine (francia), Luis Angel Mate (spanyol), Marco Mathis (német), Emmanuel Morin (francia), Anthony Perez (francia), Pierre-Luc Perichon (francia), Stéphane Rossetto (francia), Julien Simon (francia), Geoffrey Soupe (francia), Damien Touze (francia), Bert van Lerberghe (belga), Kenneth Vanbilsen (belga) és Zico Waeytens (belga).


Rövidhírek: Valverde is ott lesz Dwars door Vlaanderen egynaposán, az RCS Sport és a Rai még nem egyeztek meg a jövő évi Giro közvetítési jogairól, Romain Bardet elvesztette egyik legfőbb edzőjét

 

Diavetítéshez kattints a képre


A regnáló világbajnok Alejandro Valverde is rajthoz áll az április 3-i Dwars door Vlaanderen egynaposán, amely a Katalán Körversenyt követően tökéletes felkészülést biztosít az ardenneki klasszikusokra. A Movistar kiválósága idén is ott volt a viadalon, melyet a belga Yves Lampaert (Quick-Step Floors) nyert meg.


Egyelőre nem sikerült az RCS Sport és a Rai televíziós társaságnak megegyeznie a versenyszervező cég eseményeinek közvetítéseiről, ugyanis az RCS az eddigi 12 millió Eurós jogdíj helyett 2019-re már 18 millió Eurót kér, amit a Rai érthető módon nem nagyon akar megadni.


Romain Bardet egyik legfőbb edzője Samuel Bellenoue elhagyta az AG2R la Mondiale csapatát és a Wanty-Groupe Gobert stábjához szerződött. Bellenoue általában a nagy körversenyek előtti magaslati edzőtáborokban segítette a kerekeseket, Bardet mellett Pierre Latour felkészítésében is kulcsszerepet vállalt.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések