Országútis hírek külföldről: a Dimension Data vezetősége nem igazán érti a Sagan-ügy lezárását, a Bardiani-CSF jövője 2020-ig biztosított, Tom Boonen visszavonulását követően sem unatkozik

E-mail  Nyomtatás
2017. december 07. csütörtök
  |   Szerző: velo.hu

A Dimension Data csapata nem igazán érti, hogy Sagan miért nem volt hibás abban az ominózus Tour bukásban

 

Diavetítéshez kattints a képre


A dél-afrikai Dimension Data vezetőségé kissé meglepődött, hogy ilyen hamar döntés született Peter Sagan ügyében, pláne úgy, hogy őket nem is értesítették semmiféle meghallgatásról. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség végül nem idézte maga elé az ominózus ügyben a feleket, az UCI illetékesei a minap arra jutottak, hogy a bukás szokványos versenybaleset volt, arról nem Peter Sagan tehet, mivel semmiféle szándékosság nem állt a háttérben.


„Mint szakmai stáb, és mint a Dimension Data versenyzőinek képviselői minden körülmény között arra szeretnénk törekedni, hogy a versenyek biztonságosak és élvezetesek lehessenek – szól a Dimension Data sajtóközleménye. – Sajnos azonban az UCI bejelentése magába foglalja az eset tényleges felülvizsgálatát, ami számunkra csak azért meglepő, mivel a mi versenyzőnk esett áldozatául a történteknek. Meglepődtünk, hogy még csak nem is értesítettek minket, és, hogy egyáltalán nem kapunk betekintést az ügybe, pedig mint mondtuk, annak mi vagyunk a legfőbb kárvallottjai. Ennek ismeretében nem igazán értjük, hogy mit jelent az, hogy Peter Sagan nem volt hibás a bukásban?”
 

A Bardiani-CSF csapatának jövője 2020 végéig biztosított

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az idei év botrányai ellenére – Nicola Ruffoni és Stefano Pirazzi a Giro d’Italiát megelőzően, majd Michael Bresciani az év végén bukott doppinggal – a Bardiani és a CSF vállalatai is megerősítették az olasz pro-kontinentális sorral kötött támogatási szerződéseiket, így 2020 végéig biztosított Bruno Reverberi csapatának jövője. A sor mindemellett bemutatta 2017-es keretét és szerelését. A két legfontosabb érkező a BMC csapatát elhagyó Manuel Senni és az UAE Team Emirates színeit lecserélő Andrea Guardini.


„A csapat számár a hosszú távú jövő biztosítása egyfajta új lendületet kölcsönözhet – mondta a bejelentést követően Reverberi. – Sajnos az idei év nem volt mentes a problémáktól, de egyszer lent, máskor pedig fent. A Bardiani-CSF csapata továbbra is fontos részét képezi az olasz kerékpársportnak.”


A Bardiani-CSF kerete: Vincenzo Albanese (olasz), Simone Andreetta (olasz), Enrico Barbin (olasz), Giovanni Carboni (olasz), Giulio Ciccone (olasz), Andrea Guardini (olasz), Mirco Maestri (olasz), Umberto Orsini (olasz), Lorenzo Rota (olasz), Daniel Savini (olasz), Manuel Senni (olasz), Paolo Simion (olasz), Simone Sterbini (olasz), Alessandro Tonelli (olasz) és Luca Wackermann (olasz).


Tom Boonen: a pályafutásom a távoli múltban ragadt

 

Diavetítéshez kattints a képre


Alig nyolc hónapja vonult vissza a belgák legendája Tom Boonen, a harminchét esztendős egykori világbajnok, négyszeres Flandriai Kör és háromszoros Párizs-Roubaix győztes mégis úgy érzi, mintha évtizedek óta befejezte volna.


„Néha úgy tűnik, mintha egy másik ember életéről mesélnének nekem – így Boonen a Sporza egyik televíziós műsorában. – Elképesztő, hogy milyen gyorsan telik az idő. A pályafutásom emlékei a távoli múltban ragadtak. Attól tartottam, hogy nem fogok tudni mit kezdeni majd magammal, közben meg sokkal több a teendőm, mint annak idején. A visszavonulást kétféleképpen élhetjük meg. Veszteségként vagy egy olyan lehetőségként, melyet ki kell használni. Én az utóbbi mellett döntöttem.”


Alexey Vermeulen továbbra is szerződés nélkül, pedig nem teljesített rosszul a 2017-es idényben

 

Diavetítéshez kattints a képre


A még mindig csak huszonkét esztendős Alexey Vermeulen 2016-ban került a holland LottoNL-Jumbo csapatához, ahol az elmúlt két évben nem is szerepelt rosszul, ennek ellenére nem hosszabbították meg szerződését, röviddel a 2018-as idény rajtja előtt pedig még mindig nincs új csapata.


„2017 nyaráig minden zökkenőmentesen működött, aztán egyszer csak egy más féle kommunikációba kezdett velem szemben a csapat – nyilatkozta a minap Vermeulen. – Nagyon jól éreztem magam a Lotto soránál az elmúlt két évben, azt hiszem összességében a teljesítményemre sem lehetett panasz. Amikor közölték, hogy nem hosszabbítják meg a szerződésem az szörnyen érintett. Elvesztettem minden motivációmat, pláne azok után, hogy arra hivatkoztak, hogy nem lesz belőlem olyan sztárversenyző, mint amire előzetesen számítottak. Most minden energiámat arra fordítom, hogy találjak egy csapatot, amely esélyt ad számomra 2018-ra. A célom természetesen az, hogy minél hamarabb visszatérhessek a World Tour vonalba.”
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések