Országúti EB: Karl Ádám és Orosz Gergő is a főmezőnyben zárt a juniorok mezőnyversenyében

E-mail  Nyomtatás
2017. augusztus 04. péntek
  |   Szerző: velo.hu

Az időfutamokat követően a junior lányok és fiúk valamint az U23-as nők mezőnyversenyeivel folytatódott a 2017-es országúti Európa-bajnokság.

A junior lányokra 60,3 kilométer várt, a nagyrészt sík útvonal mezőnyhajrát ígért, ennek megfelelően végül bő húsz kerékpáros jutott el együtt a finisig. A győzelmet és ezzel az Európa-bajnoki címet a holland Lorena Wiebes szerezte meg a dán Emma Cecilie Jörgensen és az olasz Letizia Paternoster előtt. Honos Csenge a 82. helyen zárt, míg Karl Bianka nem ért célba.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az U23-as nők 100 és fél kilométert tettek meg. A hazaiak nagy örömére folytatódott a dán hegemónia, hisz Pernille Mathiesen hat másodperccel a mezőny előtt ért haza. Az ezüstérem a norvég Susanne Andersen, míg a bronz a brit Alice Barnes nyakába került.


A junior fiúk 120,6 kilométert teljesítettek, az Európa-bajnoki címről a junior lányokhoz hasonlóan itt is mezőnyhajrá döntött, a leggyorsabb az olasz Michele Gazzoli volt megelőzve a norvég Sören Waerenskjold és a német Niklas Markls kettősét. A két magyar versenyző Karl Ádám és Orosz Gergő remek teljesítményt nyújtva a főmezőnnyel érkezett, előbbi a 29., míg utóbbi a 40. helyen zárt.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az Európa-bajnokság az U23-as fiúk – Móricz Dániel, Peák Barnabás, Pelikán János, Ruttkay Zoltán - és az elit hölgyek – Király Mónika - mezőnyversenyeivel folytatódik.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések