Országúti EB: folytatódott a hazai dominancia, Móricz Dani az első 25-ben az U23-as mezőnyversenyben

E-mail  Nyomtatás
2017. augusztus 05. szombat
  |   Szerző: velo.hu

A dániai Herningben zajló Európa-bajnokság az U23-as fiúk – Móricz Dániel, Peák Barnabás, Pelikán János, Ruttkay Zoltán - és az elit hölgyek – Király Mónika - mezőnyversenyeivel folytatódott.

Az U23-as fiúk versenyén 160,8 kilométer várt a 157 rajthoz álló kerekesre. Pelikán János másfél körön át szökésben volt (ebből az első felét egyedül), sajnos azonban az utolsó tíz kilométeren belül, amikor már a mezőny hátsóbb részén tekert, bukásba került, minek következtében feladni kényszerült a viadalt. Az Európa-bajnoki címet végül a dán Casper Pedersen szerezte meg, aki mindössze egy hajszállal ért haza a mezőny előtt. Az ezüstérmes a francia Benoit Cosnefroy, míg a bronzérmes a svájci Marc Hirschi lett.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Móricz Dániel kiváló helyezkedéssel a 25. helyen ért célba, Ruttkay Zoltán szintén a főmezőnyben zárva a 45., míg Peák Barnabás tizenegy másodperces hátránnyal a 67. lett.


A női elit 120,6 kilométert tett meg, a mezőnyben a regnáló magyar bajnok Király Mónikával. Rengeteg szökés jellemezte a napot, huszonöt kilométerrel a vége előtt, egy viszonylag jó nevekből álló csoport lépett el, ahonnan hárman – Giorgia Bronzini, Marianne Vos és Olga Zablinskaya – a célvonalig kitartottak.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az Európa-bajnok a holland Marianne Vos lett, akinek tavalyi sérülése után kijárt már egy igazán nagy siker, a második helyet az olasz Bronzini, míg a harmadikat az orosz Zablinskaya szerezte meg. Király Mónika sajnos nem ért célba.


Az Európa-bajnokság a férfi elit mezőnyversennyel zárul, ahol Dér Zsolt, Kusztor Péter és Lovassy Krisztián hármasa áll rajthoz.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések