Országúti EB: Alexander Kristoff az Európa-bajnok, Lovassy 31. Kusztor elesett a célegyenesben

E-mail  Nyomtatás
2017. augusztus 06.
  |   Szerző: velo.hu

A dániai Herningben zajló országúti kerékpáros Európa-bajnokság a férfi elit mezőnyversennyel zárult, ahol Kusztor Péter és Lovassy Krisztián képviselték hazánkat.

Elsőre a 241,2 kilométeres táv elég rémisztően hangzott, azonban a szinte végig sík pálya nagy könnyebbséget jelentett a versenyzők számára.


A táv első fele egy három fős szökésről szólt, melybe Lukas Spengler (Svájc), Nikolai Shumov (Fehéroroszország) és Anton Orn Elfarsson (Izland) keveredett bele. A trió legnagyobb előnye tizenkét percnél tetőzött. A dán csapat a befújó oldalszélben pillanatok alatt lefelezte a különbséget kettészakítva a főmezőnyt, az olaszok csak nagy nehézségek árán tudták visszahozni a verseny egyik legfőbb esélyesét Elia Vivianit.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Közben a nap eleji szökést is megfogták, akció-akciót követett, nagyrészt a dánok, az olaszok és a belgák mozgatták a mezőnyt. Érdemben ellépnie senkinek sem sikerült, az utolsó húsz kilométeren belül leginkább már a sprintre készültek a sorok. Lovassy 30 km-rel a cél előtt defektet kapott, de sikerült visszaérnie a mezőnyre. 


Az utolsó kilométereken Edvald Boasson Hagen (Norvégia) volt az, aki nem bírt magával, először Jens Keukeleire (Belgium) és Nikolay Trusov (Oroszország) kettősével próbálkozott, majd egyedül indult meg, de rendre utolérték.


Az utolsó kilométerhez közeledve egy hatalmas bukás borzolta a kedélyeket, melybe sajnos az egész nap kiválóan versenyző, sokszor a mezőny első részében tekerő Kusztor Péter is belekeveredett. Kuszti nagy valószínűséggel kiváló helyen zárhatott volna, de épp előtte estek el, lehetetlen volt elkerülnie a szituációt.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az Európa-bajnoki címet végül Alexander Kristoff (Norvégia) szerezte meg, aki csak egy hajszállal bizonyult jobbnak Elia Vivianinál (Olaszország). Az olasz azonnal tiltakozott, szerinte Kristoff a kordonokhoz szorította őt, a zsűri azonban nem sokat habozott, szerintük a norvég nem akadályozta Viviani sprintjét, így hivatalosan is Alexander Kristoff a 2017-es év Európa-bajnoka. A harmadik Moreno Hofland (Hollandia) lett.


Top 10:


1. Alexander Kristoff (Norvégia) 5:41:10
2. Elia Viviani (Olaszország) a.i
3. Moreno Hofland (Hollandia) a.i
4. Pascal Ackermann (Németország) a.i
5. Luka Mezgec (Szlovénia) a.i
6. Edward Theuns (Belgium) + 1 mp
7. Aksel Nömmela (Észtország) + 1 mp
8. Ivan Garcia (Spanyolország) + 1 mp
9. Pawel Franczak (Lengyelország) + 1 mp
10. Michal Kolár (Szlovákia) + 1 mp


Lovassy Krisztián szintén remek teljesítményt nyújtva a 31. helyen zárt mindössze nyolc másodperc hátránnyal a győztes Kristoff mögött.

 

A teljes eredménylista a letölthető fájlok közt! 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Letölthető dokumentumok:

Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2017.08.07. 08:12
Kusztinak jobbulást! Nagyot ment a végén.

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések