Novák Eduárd: ”Remélem, felállhatok a dobogóra Brazíliában, a Pályakerékpár Világbajnokságon!”

E-mail  Nyomtatás
2018. március 07. szerda
  |   Szerző: Doci

 Novák Eduárd: ”Remélem, felállhatok a dobogóra Brazíliában, a
Pályakerékpár Világbajnokságon!”


A 2018-as kerékpáros versenyszezon itt van a küszöbön úgy hazai, mint nemzetközi szinten. Novák Károly Eduárd, a Romániai Kerékpáros Szövetség elnöke egyre magasabbra helyezve a lécet, személyes célját követve, Brazíliába utazik a Para-Pályakerékpár Világbajnokságra március 22-25 között. Két évvel a Paraolimpiai Játékok után visszatér Rióba, hogy revánsot vehessen. Biciklis csapatával, a Team Novák-kal kapcsolatban, azt mondja, hogy a három értékes ukrán légiós segítségével növelni szeretné a hazai kerékpározás színvonalát. Nem utolsó sorban említést tesz a centenáriumát ünneplő Romániai Körversenyről, ahová még több hazai csapatot várnak, de nem csak, a stratégiailag megválasztott útvonalra. 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Novák Károly Eduárd, aki 42 évet tölt ez év júniusában, továbbra is folytatja saját egyéni karrierjét. Nemrég tért vissza egy három hetes törökországi edzőtáborból, ahol a nevét is viselő csapatával együtt készült. A következő három hétben Olaszországban folytatja felkészülését a Rio De Janeiroban március 22-25 között megszervezendő parapályakérkpár világbajnokságra. „Lépésről lépésre haladva érem el a formámat, kemény munka árán. A következő három héten specifikus pályakerékpáros edzéseket fogok végezni. Olaszországból repülök majd Brazíliába. Úgy érzem Rio visszahív. Ez a világbajnokság nem szerepelt a terveim között, de a Nemzetközi Parakerékpáros Szövetség gyűlésén,ahol tag vagyok azt mondtam, hogy versenyezni fogok. Így három hónappal ezelőtt elkezdtem a felkészülést és hiszem, hogy visszaállhatok a pódiumra”, vélekedik Románia egyetlen paralimpikonja. 

Diavetítéshez kattints a képre


A Team Novák csapat a 3 ukrán sportolóra alapoz

 

 Novák Károly Eduárd bizakodó a kontinentális csapatának esélyeit latolgatva ebben a versenyszezonban. A Team Novák három nagyon erős országúti kerékpárossal gazdagodott. „Válsághelyzet lévén, ami az ukrán kerékpáros csapatokat illeti, sikerült leigazolnunk három értékes versenyzőt: Mihai Kononenkot, aki tavaly összesen 250 UCI pontot gyűjtött, Oleksandr Prevart és Andrii Brataschukot, aki szintén 100 UCI ponttal rendelkezett 2017- ben. Úgy gondolom, hogy nagyon jó csapat állt össze. Elképzelésem, hogy az itthoni sportolók tapasztalatot gyűjtsenek tőlük és a romániai kerékpár sportot olyan szintre emeljék, mint Ukrajnában”, mondta a Team Novák alapítója. A csapat legfőbb célja a három hazai nagy körverseny (Szeben Körverseny, Bihari Körverseny és a Székelyföld Kerékpáros Körversenye), de a környező országok körversenyeiről sem feledkeznek meg, mint Szerbia, Magyarország, Lengyelország, Bulgária. „Nagyon tartalmas versenynaptárunk van, 60-70  nap versenyzéssel”, teszi hozzá Novák Eduárd. 

 

Románia Körversenye több mint 120 indulóval

 

 A Romániai Kerékpáros Szövetség elnöke utalást tett a négy körverseny kalendáriumba való bejegyzésének a fontosságáról, legfőképpen az ötévnyi kihagyás után, szeptember 8-án újra startoló Románia Körversenyre. „A Románia Körverseny centenáriumához érkezett. Külön öröm számomra, hogy a nagy tradíciókkal rendelkező körversenyt az Ifjúsági és Sport Minisztérium támogatja. A verseny útvonala összeköti az ország régióit: Gyulafehérvár – Szeben, Szeben – Brassó, Brassó – Focșani, Buzău – Tărgoviște és az utolsó szakasz Bukarestben. Reméljük, hogy jó népszerűségnek örvend majd a verseny, valamint a csapatok is úgy lesznek kiválasztva, hogy minél homogénebb legyen. A meghívottak kontinentális csapatok, sok nemzeti csapat és csak néhány klubcsapat lesz. Így 120-140 fős mezőnyre lehet számítani. Szeretnénk, hogy a színvonal évről évre nőjön és természetesen minél több romániai kerékpáros tudjon részt venni ezen a versenyen”, vonta le a következtetést Novák Károly Eduárd.

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:


Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések