Magyar hírek

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »
2019.02.22. - Tizenhárom szakmai szervezet írta alá azt az együttműködési megállapodást, amely a Balaton kiemelt turisztikai térség kerékpáros turisztikai szolgáltatásainak fejlesztését biztosítja a jövőben. A mostani a valaha volt legszélesebb partnerség, amely a térség aktív kikapcsolódást ösztönző, bringás fejlesztéseire vonatkozik. 2019. február 22-én a Magyar Kerékpáros Szövetség, Balatonfüred Város Önkormányzata, Keszthely Város Önkormányzata, Balatonföldvár Önkormányzata, a Balatoni Kör Egyesület, a Balatoni Turizmus Szövetség, a Magyar Tourinform Szövetség, a BAHART Zrt., a SEFAG Zrt., a Bakonyerdő Zrt., Balaton-felvidéki Nemzeti Park, Magyar Közút Nonprofit Zrt., valamint a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége ültek asztalhoz, hogy aláírásukkal hitelesítsék az eddigi legnagyobb biciklis-turisztikai fejlesztési összefogást a balatoni régióban. A Magyar Kerékpáros Szövetség, a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt., a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Zrt. és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány alkotta konzorcium a GINOP Irányító Hatóság 2018. év végi döntése értelmében valósítja meg a „GINOP 7.1.9-17 Turisztikailag frekventált térségek integrált termék- és szolgáltatás fejlesztése” című, a balatoni kerékpáros turisztikai szolgáltatások fejlesztését célzó projektet. A most megszületett megállapodás célja, hogy az érintett felek stratégiai és operatív szinten is együttműködnek a fenti projekt céljainak elérése, valamint a hosszú távú fenntarthatóság biztosítása érdekében. Dr. Princzinger Péter a konzorciumot vezető Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke hangsúlyozta, az egyre népszerűbb profi és amatőr kerékpározás jelentős potenciállal rendelkezik a turisztikai országmárka szempontjából is. A mostani összefogás jól mutatja, hogy – akár egy kerékpáros boly a versenyeken –, egymást segítve olyan eredményeket tudunk elérni, amelyekre önmagunkban, külön-külön nem lennénk képesek.

2019.02.19. - Mint oly sok kerékpárcsapat a világon, így az Epronex - BSS Oil Group is Skoda gépjárműveket használ ebben az évben (is), így a Porsche Buda SKODA szalonjában került sor impozáns díszletek között a 2019-es bemutatóra. Nem csak a csapattagok családtagjai és szponzorok kaptak meghívást, hanem a kerékpáros szakma sok egyéb fontos szereplője is tiszteletét tette ezen a délutánon, ahol terveik mellett új mezüket is bemutatták a közönségnek. Igazán színvonalas sajtóeseményre került sor, sok kontinentális csapatnál sem láthatunk ilyen. Bár szponzorokkal nem áll rosszul a csapat, az UCI kontinentális szint pénzügyleg egy másik nagyságrend, így továbbra is klubcsapatként folytatja az Epronex, de Kiss Gergely, Garamszegi László és Köllő Zsuzsanna vezetésével a tavalyi 50 UCI versenynapnál is több a céljuk idénre. A csapat fókuszál a regionális versenyekre (hazai UCI versenyek, Országos Bajnokság, stb.) és nemzetközi UCI versenyekre is, meghívót kaptak többek közt a 10 napos Marokkói Körversenyre is. Ami az új tagokat illeti, legnagyobb igazolásuk az idei szezonra, a korábbi pályakerékpáros EB ezüstérmes, országúti magyar bajnok és jelenleg is olimpiai kvótafutó Lovassy Krisztián. Nemzetközi országúti versenyek tekintetében is ő tekinthető közülük a legtapasztaltabbnak, több szezont húzott le külföldi UCI csapatoknál. Mostani választása hátterében főleg az áll, hogy szeretné befejezni a tokiói Olimpia pályakerékpáros versenyeire 2020 márciusában záródó kvalifikációs időszakot és ott lenni az ötkarikás játékokon az omnium versenyszámban. A pályasport ezen állóképességi száma elképzelhetetlen országúti versenyek nélkül és Lovassy szerint idén egy sokkal nyugodtabb szezon elé nézhet országúton az Epronex-ben, mely pozitív hatással lehetett a pályán mutatott teljesítményére is. Krisztián szeretne a Tour de Hongrie-n is jól szerepelni, a válogatott színekben erre is lehetősége nyílhat júniusban.

2019.02.13. - Örömmel jelenthetjük be a negyedik prokontinentális csapat Tour de Hongrie részvételét: 2019-ben az olasz Neri Sottoli-Selle Italia-KTM is rajthoz áll a Magyar Körversenyen, jó néhány rutinos Giro d’Italia-menő érkezhet hazánkba! A francia Cofidis, az olasz Androni Giocattoli-Sidermec és az izraeli Israel Cycling Academy után egy újabb prokontinentális klub küldte el nevezését a 40. Tour de Hongrie küzdelmeire: a Giovanni Visconti nevével fémjelzett Neri Sottoli-Selle Italia-KTM. A patinás olasz együttes 2009 óta íródó történetében jó néhány igazi nagymenő megfordult soraiban, tekert a klubban a 48-szoros(!) Grand Tour-szakaszgyőztes olasz Alessandro Petacchi, a Giro d’Italia-győztes olasz Danilo Di Luca, az ugyancsak Olasz Körverseny-győztes olasz Stefano Garzelli, a Giro-negyedik olasz Dario Cioni, a Német Körverseny-győztes német Patrik Sinkewitz, a Giro-szakaszgyőztes olasz Luca Mazzanti, a kétszeres Giro d’Italia összetett negyedik olasz Andrea Noé, a kétszeres Tour de France-szakaszgyőztes olasz Filippo Pozzato, sőt, két esztendő erejéig a Tour de Hongrie címvédője, az olasz Manuel Belletti is. Napjainkban az olasz Giovanni Visconti az együttes rangidőse, s egyben a legtapasztaltabb versenyzője is. Pályafutása során olyan klubokban fordult meg, mint a Domina Vacanze, a Milram, a Quickstep, a Movistar vagy a Bahrain Merida, tíz Giro d’Italia-részvétel mellett kétszer a Vuelta a Espana, egyszer pedig a Tour de France távját is teljesítette. Kétszer nyert szakaszt a Giro d’Italián, összesen harminc profi győzelemnél tart. A rutinosabb versenyzők közé tartozik a négy-négy Giro-részvétellel büszkélkedő Edoardo Zardini és Francesco Manuel Bongiorno, amíg Liam Bertazzo, Giuseppe Fonzi és a kolumbiai Dayer Quintana két-két Olasz Körversenyen állt rajthoz. A csapat elsősorban az olasz versenyzőkre épít, tizennégy hazai kerekes mellett egy holland, egy kolumbiai és egy osztrák versenyzőt tud soraiban. A Neri Sottoli-Selle Italia-KTM – még Wilier Triestina-Selle Italia néven – tavaly részt vehetett a Giro d’Italián is, amelyen az azóta a CCC-het igazolt Jakub Mareczko révén három Top10-es eredményt is begyűjtött. Minden idők – eddigi – legerősebb mezőnyű Magyar Körversenyére kerülhet sor az idén júniusban, amelyen még sosem állt rajthoz egyszerre négy prokontinentális – vagy az évek során ennek megfelelő szintű – klubcsapat. Az idei Tour de Hongrie 2019. június 11-én kezdődik, az UCI 2.1-es kategóriájú nemzetközi verseny mezőnye június 16-án ér célba. Az érintett városokat és a viadal útvonalát hamarosan ismertetik majd az esemény szervezői.

2019.02.10. - Február 4. és 9. között rendezték Afrika legnagyobb presztízzsel bíró utánpótlásversenyét a kameruni Tour de l’Espoir viadalt, melyen az U.C. Monaco sora is képviseltette magát, színeiben Karl Ádámmal.

2019.02.10. - Mint arról már beszámoltunk, hazánk egyik legtehetségesebb női kerékpárosa, Vas Kata Blanka a következő 2 évre a belga Doltcini- Van Eyck csapatában folytathatja, ahol a cyclo-cross versenyek mellett országúton is lehetőséget kap. Dina Márton tegnap megszerzett törökországi UCI pontjai után, ma majdnem ismét tovább gazdagodott nemzetünk pontjainak száma, ezúttal a női vonalon. Utoljára 2017-ben, Király Mónika révén szerzett nemzetünk országúton UCI pontokat, ma Blanka 11. helyének köszönhetően csak egy hellyel maradtunk le a pontokról.

2019.02.10. - A regnáló magyar női cyclo-cross elit bajnok Vas Kata Blanka a belga Doltcini Van-Eyck Sport Women Cycling Team UCI bejegyzésű csapatban folytatja pályafutását, 2 évre kapott itt lehetőséget.

2019.02.09. - A szerdai csapatbemutatót követően rögtön Törökországba utazott hazánk egyetlen kontinentális besorolású országúti csapata, a Pannon Cycling Team, ahol egy hosszabb edzőtábor és két darab egynapos, UCI 1.2-es kategóriájú verseny is vár a srácokra. Ezeket a versenyeket egyébként először rendezik meg a törökök, mind a férfi, mind a női kategóriában. A mai napon a Grand Prix Gazipasa került sor, ahol Dina Márton rögtön a harmadik helyen végzett, ezzel megkezdte idén országúton is a pontgyűjtést nemzetünk számára. A mai dobogós helyezés 25 UCI pontot ért. A 163 km-es távon, melyen 1600 méter szintkülönbséget kellett abszolválni 19 csapat indult! A győztes, a fehérorosz Branislau lett a Minsk Cycling Team csapatából, aki korábban 4 évig volt WorldTour versenyző a QS, Movistar gárdáinál, majd 4 évet húzott lett a prokonti CCC-ben. A csapat további tagjai közül Orosz Gergő 27., Dina Dániel 55., Szatmáry András 57. lett ők a győztes trió mögött 50 mp-el értek be a főmezőnyben. Az első felnőtt országúti UCI versenyét teljesítő Fetter Erik 12 percet kapott, ő a 75. lett, de Szabó Ádám sportigazgató így is nagyon elégedett volt az újonccal.

2019.02.07. - A 2019-es év meghatározó idény lesz a Pannon Cycling Team életében – jelentette be a sportklub exkluzív szezonnyitó sajtótájékoztatóján a csapat elnöke, Bátorfi Béla. A versenyzők már a tavalyi, első profi szezonjukban jelentős eredményeket értek el magyar és a szlovák kerékpáros körversenyeken, ahol a világ legjobb csapataival és versenyzőivel mérkőzhettek meg. A Pannon Cycling Team az idei évben négy új igazolással és új felszereléssel kezdi meg a versenyszezont, melynek első állomása Törökországban lesz.

2019.02.07. - Először jelenik meg profi kerékpárcsapat kommunikációjában Magyarország új turisztikai márkája, a WOW Hungary szlogennel indult nemzetközi kampány logója. Az együttműködés részeként hazánk egyetlen, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség által is elismert, ún. kontinentális országúti kerékpáros csapata a Pannon Cycling Team mezein, sportruházatán és járművein tűnik fel a WOW Hungary a 2019-es szezonban. A csapat tagjai között számos magyar bajnok szerepel, köztük olyanok is, akik az Európa- és Világbajnokságok rendszeres résztvevői, de akár a tokiói Olimpiára is kvalifikációt szerezhetnek.

2019.02.05. - Február 4-én az Oliva Nova Resortban tartották a Kometa Cycling csapatok bemutatkozó prezentációját. Az eseményen magyar vonatkozásban is hangzottak el fontos információk, többek között a vezetők megerősítették, hogy hamarosan biztosan csatlakoznak magyar versenyzők a Kometa Cycling Team alakulatához. Ivan Basso sportigazgató szerint a hosszú távú együttműködés lenne a cél, hogy minél több tehetséges magyarnak helyet adhassanak a csapatnál: „Láttunk 6 fiatalt tekerni, közülük 2-en vannak jelenleg olyan szinten, hogy rövid időn belül biztosan leigazoljuk őket. Ez nem azt jelenti, hogy a többieknek nincs esélye, mindenki előtt nyitva áll az ajtó. Szeretnénk őket segíteni, hogy minél hatékonyabb edzésmunkát végezhessenek. Hosszú távon gondolkodunk és a célunk egy olyan mozgalom elindítása, ami az egészen fiatal generációig kiterjed.” Szőllősi Ferenc, Kiss-Hunor Máté, Varga Bálint, Molnár Gábor, Karl Ádám és Mészáros Ábel rendkívül kedvező lehetőséget kaptak az elmúlt időszakban, hogy ilyen magas színvonalon készülhettek egy sportlegendák által vezetett kontinentális csapattal. A sportág egyik legnagyobb nevének számító Alberto Contador, elmondta: „Ha tehetem minden egyes edzésen a csapattal tartok ezzel is próbálom őket motiválni, rávezetni arra, hogy az edzést és az alázatot meghálálja a sport.„ Giacomo Pedranzini, a Kometa tulajdonosa és a csapat főszponzora, fontosnak tartja az utánpótlás megreformálását: „A fiatalok a mi jövőnk! Mi a Kométával felelősséget érzünk az új generációkért. Ez az oka amiért például törekszünk a megfelelő táplálkozásra és az aktív életmódra ösztönözni a fiatalokat. Szeretnénk, hogy a Kometa Cycling Team-ben magyarok is versenyezzenek és hozzájárulhassunk a magyar kerékpársport fellendüléséhez. Ehhez az is kell, hogy legyen valaki, aki tudja, hogyan kell ezt csinálni, aki tud segíteni az infrastruktúra kialakításában és a jó versenyzők felkészítésében. Ezért a Kometa, a Magyar Kerékpár Szövetség és az Alberto Contador Alapítvány között születni fog egy stratégiai megállapodás a jövőben.

2019.02.04. - Itt kezd a gyerekkel a kerékpáros szezont: ELEMInátor sorozat Szülőként (kerékpáros szülőként pedig különösen) biztosan sokat gondolkoztál már azon, mi legyen az első versenyélmény a gyereknek, ami akkor is jókedvre deríti, ha csak most kóstol bele a versengésbe. Erre (is) kínál tökéletes megoldást a 2018-ban útjára indult ún. ELEMINátor versenyzési forma. Ennek jártunk kicsit részletesebben utána, mit takar ez a név, hogyan épül fel egy ilyen verseny. Mi jelent az ELEMInátor? Az ELEMInátor egy kombinációs technikai felkészítő verseny, mely kifejezetten szolgálja az elemi (és innen a név) kerékpáros technikai tudás fejlesztését és annak mérését. Először minden korosztálynak teljesítenie kell a számára összeállított mesterséges (a valóságos természeti elemeket hűen utánzó) technikai elemeket és hiba esetén hibapontokat kapnak a gyerekek, amiket büntető másodpercekre váltanak. Második körben egy egyéni időmérő futamot kell teljesíteni technikai elemekkel tarkított ELEMInátor pályán. Az itt futott időhöz hozzáadják a büntető másodperceket és így kialakul egy rangsor. Innen a jól ismert (pl. 4cross) párosításból jönnek össze a négyes csoportok. A harmadik részben történik maga a társakkal való váll-váll melletti versenyzés. Futamonként az első kettő továbbjut a középdöntőkbe és döntőkbe, a 3. és 4. helyezett esik ki, de ők is helyosztókért versenyezhetnek a későbbiekben. A gyerekek nem unatkoznak egyetlen percet sem a nap során, hanem az egész napot bringázással. Míg a technikai pályán mennek a pontozások, addig a nagy ELEMinátor körön gyakorolnak és fordítva. Aki befejezte a futamát az szívesen megy és gyakorol a technikai pályán, hiszen mindenkinek van min javítani. “A 2019-es futamokon már külön szakedzők fognak feladatokat adni az éppen nem versenyző gyerekeknek, hogy minden percet hasznosan, gyakorlással töltsenek.” - meséli Sós Sándor, aki az egyik legjobb hazai utánpótlás edzőnek számító Búr Zsolttal közösen találta ki ezt a versenyformát. “2018-ban a tavaszi három futamot egy őszi ingyenes nevezésű futam zárt le. A futamokon egyre növekvő létszámot regisztráltunk és őszre már 100 gyermek indulását a versenyen. Sorozatunk a szlovákiai DTPS azaz a Sagan Tour mintájára jött létre, de azzal szemben nálunk nem annyira a sebességen, inkább a technikai tudás javításán van a hangsúly. Törekvéseinket már Szlovákiában is felfedezték és elismerték. már meg is hívtak minket, hogy náluk is szervezzünk ilyen ELEMInátorokat…” Kiknek ajánlják az ELEMInátort? A korosztályok tekintetében már U5-től egészen U17-ig minden kerékpáros szakágnak ajánlott a BMX-től a Művészi kerékpárig, hiszen pont ebben az időszakban kell a gyerekeknek a biztos technikai tudást az alapokat elsajátítani, legyen akár pálya vagy majd pl. országúti irányultságú a gyermek. A másik fontos célcsoport a teljesen kezdő gyerekek. Itt lépésről lépésre tudják elsajátítani a technikát, elismert szakemberek segítségével. A versenyeken sorozatosan részt vevő fiatalok részére pedig a három tavaszi forduló egyik meghatározó célja, hogy a hosszú téli pihenő után felkészítse a gyerekeket az XCO szezonra az első UP XCO versenyre. Az őszi futam pedig inkább egy gála az egész szezon ilyen formában történő lezárása. Helyszínek: Február 23-án a Budaörsi Repülőtér Március 16-án Öveges Szakképző Iskola Budapest Március 30-án Diósd Bringapark Szeptember 29-én ELEMInátor Bringapark Budapest Részletes információk, kiírás, nevezés itt: https://www.superiormtbteam.com/eleminator-kupa Referenciáink, 2018-as ELEMInátor versenyeink: https://www.youtube.com/watch?v=VM_SFihZqfk https://www.youtube.com/watch?v=s8zfsmg9LDs&t=14s https://www.youtube.com/watch?v=JVk9a6lk0P0 https://www.youtube.com/watch?v=c7jWimA5zMQ&t=205s https://www.youtube.com/watch?v=REAdzOqzTkQ

2019.02.02. - Február 27-e és március 3-a között a lengyelországi Pruszkow ad otthont a 2019-es pályakerékpáros világbajnokságnak, ahol a BVSC kerékpárosa Lovassy Krisztián (Omnium és Scratch) és VeloClass Velence versenyzője Szalontay Sándor (Sprint) képviselhetik a magyar színeket.

2019.01.30. - Csapat a Giro d'Italiáról! A francia Cofidis és az olasz Androni-Giocattoli-Sidermec után egy újabb prokontinentális csapat Tour de Hongrie-részvételét jelenthetjük be: az idei viadalon ott lesz a rajtnál az Israel Cycling Academy együttese is! A csapat neve a hazai kerékpárrajongók számára is ismerős, hiszen – az akkor még „csak” kontinentális besorolású klub – Cycling Academy néven rajthoz állt a 2016-os Magyar Körversenyen. Mi több: Mihkel Räim révén el is vitte a sárga trikót! A huszonöt esztendős észt bajnoki címvédő azóta már a tizedik profi győzelménél tart, legutóbb az 1.1-es kategóriájú belgiumi I. Világháborús emlékversenyen állhatott fel a győzelmi dobogóra. Az Israel Cycling Academy igencsak „megcombosodott” 2016 óta, tizennyolc ország harminc kerékpárosa profiskodik a prokontinentális klubban, amely tavaly részt vehetett a Giro d’Italián, s az idén is ott lesz az Olasz Körversenyen. Rengeteg korábbi World Tour-menőt találhatunk a csapatban, a legismertebb közülük a spanyol Rubén Plaza, aki megfordult az Orica, a Lampre-Merida, a Movistar Team és a Caisse d’Epargne World Tour-csapatánál is, pályafutása során eddig hat Tour de France-, három Giro d’Italia- és négy Vuelta a Espana-részvételnél tart, no és huszonhat profi diadalt jegyez, közte két Vuelta- és egy Tour-szakaszgyőzelmet. Az Israel Cycling Academy rutinos versenyzői közé tartozik az olasz Sbaragli (három Tour- és három Giro-részvétel), a belga Van Asbroek (egy Giro- és három Vuelta-részvétel), az ugyancsak belga Hemrans (négy Giro- és két Vuelta-részvétel), az olasz Cimolai (öt Tour- és egy Vuelta-részvétel) vagy az osztrák Brändle (egy Tour-, három Giro- és két Vuelta-részvétel) – utóbbi 2014-ben 51,852 kilométerrel felállította az egyórás kerékpározás azóta már többször megdöntött világcsúcsát. Több aktuális nemzeti bajnokot is találhatunk a csapatban: az észt bajnok Mihkel Räim, az ír bajnok Conor Dunne, az izraeli bajnok Roy Goldstein és a lett bajnok Krists Neilands is hazája nemzeti színeit viselheti ebben a szezonban. Räim mellett egy másik ismerős is az Israel Cycling Academy együttesét erősíti: a cseh Daniel Turek 2016-ban harmadik lett a Tour de Hongrie összetettjében. Az Israel Cycling Academy nagyratörő tervei között szerepel a 2020-as Tour de France-részvétel, ehhez hozzájárulhat az is, hogy a klub a profi kerékpárcsapatok között is igen komoly népszerűségre tett szert, csaknem 650 ezer Facebook-követőjével egy World Tour-csapat (a Team Sky) kivételével valamennyit megelőzi. Az idei Tour de Hongrie 2019. június 11-én kezdődik, az UCI 2.1-es kategóriájú nemzetközi verseny mezőnye június 16-án ér célba. Az érintett városokat és a viadal útvonalát a közeljövőben ismertetik majd az esemény szervezői.

2019.01.29. - Peák Barnabást követően a Kontent-DKSI újabb versenyzője kapott lehetőséget a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség edzőközpontjában (World Cycling Centre) eltölteni egy fél évet. Mészáros Ábel a napokban utazott el a svájci Aigle-be, ahol kiváló körülmények között, professzionális edzők irányításával edzhet, versenyezhet és fejlődhet.

2019.01.27. - Lovassy Krisztián Scratchben való remeklését követően Szalontay Sándor is előrukkolt egy top 10-es helyezéssel a hongkongi pályakerékpáros világkupán.

2019.01.26. - Január 25. és 27. között Hongkong ad otthont a 2018/2019-es pályakerékpáros világkupa utolsó fordulójának. A magyar színeket ezúttal is Lovassy Krisztián (Omnium, Scratch) és Szalontay Sándor (Keirin, Sprint) képviselik.

2019.01.20. - A Keirinben mutatott remek teljesítményét követően a Sprint számban is az előkelő tizedik helyen zárt a Cambridge-i pályakerékpáros világkupán Szalontay Sándor.

2019.01.19. - Elrajtolt a 2018/2019-es pályakerékpáros világkupa ötödik fordulója, ahol Lovassy Krisztián és Szalontay Sándor képviselik a magyar színeket, utóbbi egy kiváló tizedik hellyel kezdett Keirinben.

2019.01.16. - Január25-én indul a Kometa Cycling Team kontinentális csapatának második edzőtábora, ahova ismét meghívást kapott 4 tehetséges magyar fiatal: Szőllősi Ferenc, Molnár Gábor, Kiss Hunor Máté és Karl Ádám személyében. Decemberben már lehetőség volt a magyaroknak megmutatni magukat a csapatnál, akkor Szőllősi Ferenc, Mészáros Ábel, Varga Bálint és Kiss Hunor Máté tréingeztek a Kométásokkal. Az edzőtábor február 3-ig tart, február 4-én pedig egy nagyszabású sajtótájékoztatót tartanak az Alberto Contador Alapítvány csapatai, ahol bemutatják a 2019-es Kometa Cycling Team sport struktúráját. Alberto Contador és Ivan Basso kíséretében a Kometa Cycling Team kontinentális csapat és az Alberto Contador Alapítvány U23 és junior csapatai közösen fognak megjelenni február 4-én, a Salón Gran Centellesben. A háromszoros csapat bemutatkozás tökéletes befejezése az Oliva Nova Beach & Golf Resort-ban folytatott szezon alapozásnak. A csapat bemutatások után szinte azonnal kezdetét veszi a 2019-es versenyszezon. Elsőként a Jesús Hernández által vezetett Kometa Cycling Team kontinentális alakulata nyitja meg az évet, a Vuelta a la Comunitat versenyen Valenciában. A Vuelta la Comunitat versenyt idén 70. alakalommal rendezik meg, két nappal a sajtótájékoztató után kezdődik majd az alicantei időpróbával. Kemény szezon áll a Kometa Cycling Team előtt, ám mindennek az alapja a megfelelő felkészülés, mely már decemberben megkezdődött. Rendkívüli lehetőséget kapott a magyar kerékpársport azzal, hogy a Kometa segítségével egy legendák által vezetett csapattal készülhetnek az idei versenyszezonra, betekintést nyerve ezzel egy tudatosan felépített, nemzetközi, profi sport struktúrába.

2019.01.15. - Csapat a Tour de France-ról: jön a Cofidis! A profi kerékpársport egyik legismertebb és legrégebben működő klubja, a francia Cofidis is indulni fog a 2019-es Tour de Hongrie versenyén! A Cofidis legenda a kerékpársportban, profi csapata 1997 óta működik, méghozzá egy legendás sportvezető, Cyrille Guimard ötlete és munkája nyomán. Guimard olyan kiemelkedő kerékpárosok menedzsere volt, mint Bernard Hinault, Greg LeMond vagy Laurent Fignon, mindemellett ő gardírozta a franciák topcsapatát, a Renault-Elf-Gitane együttesét is a nyolcvanas években. A névadó főszponzor, a Cofidis azóta is hűséges támogatója a csapatnak, amely már több mint két évtizede megszakítás nélkül üzemel, erre pedig nagyon kevés példa van napjaink kerékpársportjában. Az évek során klasszisok hada húzta fel a Cofidis mezét, a rögtönzött névsor még az igazi ínyenceknek is kedvére lehet: szerepelt a francia csapatban Maurizio Fondriest (olasz, világbajnok, Milánó-San Remo-győztes), Bobby Julich (amerikai, olimpiai ezüstérmes, Párizs–Nizza-győztes, Tour de France harmadik helyezett), David Millar (brit, kétszeres vb-ezüstérmes, tízszeres Grand Tour-szakaszgyőztes), David Plaza(spanyol, Deutschland Tour-győztes), Tony Rominger (svájci, háromszoros Vuelta a Espana-győztes, Giro d’Italia-győztes, tizennyolcszoros Grand Tour-szakaszgyőztes), Francesco Casagrande (olasz, Svájci Körverseny-győztes), Frank Vandenbroucke (belga, Párizs–Nizza-győztes), Cedric Vasseur (francia, kétszeres Tour de France-szakasgyőztes), Stuart O’Grady (ausztrál, Párizs–Roubaix-győztes, kétszeres Tour de France-szakasgyőztes), Sylvain Chavanel (francia, háromszoros Tour de France-szakasgyőztes), David Moncoutie(francia, hatszoros Grand Tour-szakaszgyőztes), Rik Verbrugghe (belga, négyszeres Grand Tour-szakaszgyőztes), Samuel Dumoulin (francia, Tour de France-szakaszgyőztes), de két esztendőt töltött a Cofidis együttesénél a később összetett Tour de France-győzelemig, olimpiai és világbajnoki címekig jutó brit Bradley Wiggins, és az első Cofidis tagja volt az akkor már világbajnok, de a Tour de France-on csak két szakaszgyőzelemig jutó Lance Armstrong is. Így vagy úgy, egészen pazar névsor. A francia egyesület 2018-ban huszonegy profi győzelemig jutott, a legértékesebb ezek közül a francia sprinteré: Nacer Bouhanni a Vuelta a Espana hatodik szakaszán diadalmaskodott. A Cofidis idei keretében huszonnyolc versenyző található, tizenhat francia, négy belga, három spanyol és egy-egy olasz kolumbiai, német, dán és eritreai bringás. A csapat egyik legjobbja a huszonnyolc esztendős Nacer Bouhanni, aki már három szakaszt nyert a Girón és hármat a Vueltán, de összesen már hatvanöt győzelmet jegyez profi pályafutása során. Bouhanni mellett érdemes kiemelni a francia Julien Simont, aki kilenc győzelemnél tart, a Herrada testvérek közül Jesust, aki kétszer nyerte meg a spanyol országúti bajnokságot, és tavaly két szakaszon is viselhette a piros trikót a Vuelta a Espanán. A Cofidis rendszeres résztvevője a nagy körversenyeknek, ebben az évben is indulni fog a Tour de France-on és a Vuelta a Espanán, kétségkívül a Tour de Hongrie történetének eddigi legerősebb csapata lesz… A jövő évi Tour de Hongrie 2019. június 11-én kezdődik majd, az UCI 2.1-es kategóriájú nemzetközi verseny mezőnye június 16-án ér célba. Az érintett városokat és a viadal útvonalát a közeljövőben ismertetik majd az esemény szervezői.

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »
Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések