Nemzetközi közönség előtt mutatkozik be a magyar fejlesztésű okosbicikli

E-mail  Nyomtatás
2017. június 01. csütörtök
  |   Szerző: Sajtóközlemény

A Pioneers fesztivál az egyik legnagyobb és legrangosabb startup-esemény Európában. A szervezők minden évben kiválasztják európa 500 legígéretesebb startupját, akik bemutatkozási lehetőséget kapnak a befektetők és a látogatók előtt. Idén az Ienciu János által 2016-ban indított projekt, a Zoi OkosBicikli is bekerült a kiválasztottak közé.

A Zoi csapat célja, hogy a biciklis kultúra kiterjesztésével és a most még nem kerékpárral járó tömegek bevonásával a városokat élhetőbbé változtassa a mostani és az eljövendő generációk számára. "A Zoi-val a városi biciklizés több lehet, mint egy veszélyes hobbi: egy széles körben elfogadott, elsődleges közlekedési mód a túlzsúfolt városokban, ami minden szempontból egészségesebb és nem mellesleg költséghatékonyabb, mint autókkal telefüstölni az élőhelyünket." - mondta az alapító.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

 

A Zoi OkosBicikli a bringás és a bringa biztonságát egyaránt megóvja. A hazai fejlesztés abban tűnik ki a versenytársai közül, hogy nincs Bluetooth vagy Wifi (tehát kb. 15-20m) hatótávolságra korlátozva a követhetősége. A kerékpár távolságtól függetlenül riasztja a tulaját már akkor, ha valaki megpróbálja elkötni. Lopás esetén pedig legyen bármilyen messze is a kerékpár, a tulajdonosa akkor is látja a pontos lokációját a mobil applikáción keresztül. A beépített szenzorok érzékelik, ha komolyabb baleset történt, és a kerékpáros magatehetetlen állapotba került. Ekkor az OkosBicikli automatikusan elküld egy segélykérő üzenetet a baleset pontos helyszínével együtt a kerékpáros által megadott kontakt személynek. Így biztosan útnak indul a segítség.

 

 

A fejlesztők természetesen gondoltak olyan hétköznapi igényekre is, amik bármikor "életmentőek" lehetnek: a kerékpárral akár álló helyzetben is tölthetjük az okostelefonunkat, emellett pedig beépített első és hátsó LED-lámpáira mindig számíthatunk.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

 

A Zoi a Telenor Accelerate programját követően az elkészült prototípussal most hosszú távú befektetőket és további fejlesztőket keres. Ehhez ígéretes keretet biztosít Európa egyik legnagyobb startup fesztiválja, a bécsi Pioneers is.

 

 

A Pioneers Fesztival június 1-jén és 2-án lesz a bécsi Hofburg Palace-ban.

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések