NAGY KERÉKPÁRLÁMPA KÖRKÉP - avagy 60 lámpa részletes bemutatója

E-mail  Nyomtatás
2011. november 03. csütörtök
Címkék:

Novemberben rendhagyó módon új formában próbáljuk pótolni a nyomtatott szám hiányát: online különszámunk ingyenesen lapozgatható vagy cikk-formában olvasható honlapunkon, illetve akár letölthető PDF-formátumban a saját gépedre!

Diavetítéshez kattints a képre

 

Első különszámunkban közel 60, a hazai boltokban is megvásárolható fényforrást mutatunk be Nektek, melyek az egyre rövidülő őszi és téli nappalokat tudják meghosszabbítani. Busch & Müller, Cateye, Longus, Lupine, Sigma, Topeak, Tour de France, Trelock, Velotech és XLC termékek várnak dinamós-, első-, hátsó- és szettekben kapható lámpák csoportjába szedve.


Ha online lapozgatnád a körképet kattints ide, ha letöltenéd a saját gépedre, akkor kattints ide.

 

 

Gyors linkek a cikken belül:

 

 

 

BEVEZETŐ          

Sajnos, vagy szerencsére ismét itt a téli időszak, mikor a nappalok rövidülnek, és az éjszakák hosszabbodnak. Ez nem kedvez a bringásoknak, és nem csak a hidegebb időjárás miatt, hanem azért is, mert az edzések, bringázások nagy eséllyel belenyúlnak a sötétedés utáni időszakba. Persze egy jó lámpával mindezt ki lehet küszöbölni.

 

Azonban ahogy semmilyen bringás dolognak, úgy a lámpának a kiválasztása sem egyszerű feladat. Nem mindegy ugyanis, hogy városban kerékpározol, vagy túrázol, esetleg terepre jársz edzeni. Felesleges ugyanis 40 LUX-os teljesítményű lámpát venned, ha a kivilágított belvárost nem hagyod el. Nézzük tehát, hová milyet érdemes választani.

 

Mekkora a fénye? Na itt szokott mindig gond lenni. Már tavaly is láthattátok a lámpatesztünkben, hogy mennyire nagy a szórás az 1W-os LED-ek között, illetve két 20LUX-ot tudó lámpa közül az egyik csak városba, még a másik töksötétbe is való.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A lencsék között hatalmas különbségek vannak. Általában mindegyik minőségi lámpán fel van tüntetve valamilyen mértékegységgel a fénye. Candela; LUX; W; Lumen; -általában ezek szerepelnek a dobozokon. Na de hogyan tudnál összehasonlátani 15 LUX-ot, 2000cd-val? Gyakorlatilag sehogy. Ugyanis ezeket minden gyártó egyedi módon, és távolságból méri. Nem lehet biztos benne, hogy a kétféle 15 LUX-os lámpa ugyanúgy világít 10m-es távolságban, mert lehet az egyik gyártó 20m-en mérte a fényét, míg a másik 5m-en! És ezeket a mérési metódusokat nagyon ritkán közlik, pont azért, hogy ne legyenek összehasonlíthatóak a modellek.

 

Általánosan elmondható, hogy 15 LUX-nál kezdődik az a teljesítmény, amivel már ki lehet menni bringázni a vaksötétbe, és 40 LUX-al már terepre is nyugodtan mehetsz. Ugyan találsz a neten LUX/Lumen átváltót, de sajnos semmit sem ér. Megnéztünk két olyan lámpát, amit magunk is használtunk. A Lupine Betty 12 a legdurvább fényű lámpa a cég kínálatában, és ez elmondható a Busch&Müller Big Bangről is. A Lupine 2600 lument tud, a Big Bang pedig 140 LUX-ot. Mindkét fényágyú nagyjából ugyanazt a teljesítményt nyújtja. Az átváltó szerint 140 LUX=13 lumennel, ami persze biztosan igaz matematikailag, de nem a lámpákra vonatkoztatva, illetve az is biztos, hogy 2600 lumen nem egyenlő 28000 LUX-al :)


Persze a megadott fényerő csak egy része a dolognak. A szórás sokkal fontosabb. Hiába világít egy lámpa fényesen, ha ezt 1m-es átmérőjű körbe teszi. Lehet hogy az a lámpa, ami csak fele akkora adattal rendelkezik, de 6 négyzetmétert bevilágít, sokkal jobb. Sőt ez biztos! A Sigma lámpák már tavaly is nagyon nagy teljesítményűek voltak, de szűk volt a terítési szögük. Ezt idénre drasztikusan megváltoztatták, éppen ezért.

 

Ezért ha lehet ne vásárolj próba nélkül! Ezt általában nehéz kivitelezni, mivel a bringaboltok nem a világ végén vannak, vagy egy hosszú széles pincében, ahol a villanyt lekapcsolva tesztelheted a fényét, és a szórását. A legjobb megoldás, eleve megbeszélni a boltossal, hogy megveszed a lámpát, de ha kipróbálod, és nem neked megfelelő a fénye, akkor kicserélheted egy másik modellre. Sőt a legkomolyabb az lenne (és itt persze álmodunk egy kicsit), ha egy komolyabb boltban lennének teszt lámpák! Sajnos ezt a kiváló marketing eszközt senki sem használja. Pedig egy megelégedéssel telt bringázás többet ér ezer szónál.

 

[ VárosbaItt főleg a láthatóság a lényeges, mivel a közvilágítás általában megfelelő. Olyan modellt keress, aminek van feltűnő stroboszkópszerű villogása, lehetőleg minél erősebb fénnyel. Ez ugyanis már több száz méterről látszik, ami növeli a biztonságot. Persze előfordulhat, hogy a sötét kertvárosból jársz be dolgozni. Lényeges, hogy mindig a legsötétebb területhez válassz fényforrást! Ha csak pár száz métert kell megtenned a sötétben, akkor egy gyengébb teljesítményűvel is el tudsz jutni a célodhoz.

 

[ Túrázáshoz ] Itt már komolyabb feladatoknak kell megfelelnie a kiválasztott modellnek. Az alap, hogy minimum a sáv felét be kell világítania legalább 6m távolságra, hiszen ha a Bükkben rád sötétedik, akkor nincs mese, látni kell a biztonság miatt. Lényeges szempont az üzemidő, mivel nem biztos, hogy egy óra elegendő a hazaéréshez. Minimum 3-4 órát tudjon max fényerőn, és akkor már megnyugodhatsz. Az sem baj, ha ceruzaelemmel is működik, nem csak ceruza akkuval, mert így bárhol tudsz hozzá venni utánpótlást.

 

[ Edzéshez/versenyzéshez ] Ide bizony teljesítmény kell. 40 LUX alatt ne is keresgélj, de nagyon figyelj a szórásra is. Minimum 3m-es legyen, és 10m-ig is el kell világítania teljes fénnyel, hiszen a nagyobb tempónál nem közvetlenül a bringa elé nézel. Talán egy fokkal lényegesebb a terítés, mint a távolság, mivel nincsen annál rosszabb, mikor úgy érzed, hogy egy "csőben" tekersz. Nincs olyan, hogy túl nagy üzemidő. A minimum a 4 óra, de inkább legyen több. A legnagyobb teljesítményű lámpák általában több fokozattal is rendelkeznek, így ahol nem szükséges válthatsz takarékosabb módra, ami még mindig bőven több, mint elegendő. Sőt a Lupine modellekre jellemzőek az egyedileg programozható fokozatok is! Ezek a lámpák már mind külső akkumulátorral rendelkeznek, így jól válaszd meg milyen legyen. Vannak kulacstartóba rakható típusok, de ha kulacsot is viszel, akkor nem biztos, hogy megfelelő lesz egy ilyen. A többit vagy mezzsebbe, vagy vázra kell szerelned. Itt elengedhetetlen, hogy teszteld élesben, ne egy 24-órás versenyen derüljön ki, hogy valami nem-ok.

 

[ Országútizáshoz ] Elméletileg beleférne akár a túrázás, akár a versenyzés kategóriába is, mégis külön kezelnénk. Ugyanis egy országútival mindig gyorsabban halad az ember, a lejtőkről nem is beszélve. Így valahol a két kategória határán kell keresgélned. Nagyjából 30-40 LUX körül már megfelelő lámpákat találhatsz, ha megfelelően messzire világít (min. 8m), és legalább egy sáv szélességben terít. Szerencsésebb a beépített ceruza akksis lámpa, mivel nem véletlenül költ az ember vagyonokat egy 6 kilós versenygépre, ha felraksz rá egy másfél kilós lámpát. Az üzemideje azonban ne legyen 3-4 óra alatt, és lehetőleg cserélhetők legyenek a telepek.

 

Most pedig következzenek a lámpák:
 

 

DINAMÓS LÁMPÁK          

 

 

Busch & Müller Lumotec Lyt

Forgalmazó: Annyira Más Bringabolt | www.ambringa.hu

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Összesen hatféle kivitelben kapható ez a nagy fényerejű dinamós lámpa. Árában a jobb halogénizzós konkurensek között helyezkedik el, a Lyt modell azonban nagy teljesítményű LED-es fényforrást tartalmaz. 25 LUX fényerővel világít, ami több mint elegendő a városi bringázáshoz, sőt, közvilágítás nélküli területeken is könnyedén lehet vele tekerni. IQ-Tec foncsorral készül, amely nagy látószöget biztosít, mégsem vakítja el az autósokat. Egy speciális prizmával is ellátták, így már közvetlenül a bringa elé is világít, illetve kikapcsolt állapotban fényvisszaverőként működik. Kinézete nem üt el a gyárilag kerékpárra szerelt modellekétől, így érdemes azokat erre a sokkal nagyobb teljesítményűre lecserélni. Ahogy már említettük, sokféle modellvariáció kapható belőle, állófénnyel, automata bekapcsolással és agydinamó-kapcsolóval is. 

Ajánlott fogy.ár: 8 530 - 12 230 Ft

[ LEGJOBB ÁR/ÉRTÉK ARÁNY! ]

 

 

Busch & Müller Lumotec IQ Cyo T

Forgalmazó: Annyira Más Bringabolt | www.ambringa.hu

 

Diavetítéshez kattints a képre

A legnagyobb fényerejű dinamós LED-es lámpa a piacon! 60 LUX-os teljesítményével biztosítja a tökéletes látást a legsötétebb éjszakában is, akár 60 km/h-nál. És ehhez nincs szükség különleges agydinamóra sem. A zseniális IQ foncsorozásnak köszönhetően nem vakítja a szembejövő autósokat, mégis 100 m2-es területet tud bevilágítani. Az alsó 4 fényes LED nem az utat világítja meg, hanem a láthatóságot növelve nappali menetfényként funkcionál, ez sokkal feltűnőbb, akárcsak az autók esetében. Nappali üzemmódban a fő fényszóró csak tompán világít, azonban alagútba érve, illetve sötétedés után változik a feladata: a nappali menetfény elhalványul, miközben teljes fényerőre kapcsol a fő fényszóró. Rendelkezik állófénnyel is, így lámpánál megállva is percekig biztosítja a láthatóságot, illetve a már leírt „senso” funkciónak hála, kapcsolgatnunk sem kell, hiszen automatikusan érzékeli a külső fény mennyiségét..

Ajánlott fogy.ár: 27 050 Ft

[ LEGNAGYOBB FÉNY ]


 

ELSŐ LÁMPÁK          

 

 

Cateye TL-LD 150

Elérhetőség: www.paul-lange.hu

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Szerintem nincs olyan bringás, aki ne ismerné a híres 3 vagy 5 LED-es lámpát. Minden bringásbolt polcán megtalálható már vagy 10 éve. Nem tud semmi olyat, amire felvághatna, de a kiváló fény, a három funkció és a megbízhatóság mindig is elkísérte. Ha beleraksz két jó elemet, egy évig elvillog. Kell ennél több egy hátsó lámpától? Persze a Cateye is halad a korral, és javítgatta ezt a modellt is, de szerencsére a lényeg változatlan maradt. Nemcsak hátsó, hanem első lámpaként is gyártják mindkettőt, és ahogy a képen is láthatod, szép átlátszó burával készül. A két lámpát a kódja különbözteti meg, mert a hátsónál „R”, azaz rear, az elsőnél pedig „F”, azaz front jelölést találhatsz. Flextight bilincsével szinte bármilyen kis csőre felszerelhető, így nemcsak üléscsőre, de támvillára vagy csomagtartóra is rögzíthető.

Ajánlott fogy.ár: 4 790 Ft
 

 

Cateye HL-EL 135

Elérhetőség: www.paul-lange.hu

 

Diavetítéshez kattints a képre

A Cateye kínálatában már-már klasszikusnak is mondható ez a lámpa. Az OptiCube lencsében három LED található, melyek 150 cd fényerővel világítanak. Folyamatos fénnyel 80 órán át működik, villogó üzemben (ez a városban feltűnőbb is) azonban 320 órát tud! Ez nagyjából egy egész téli munkába járás szükséglete 3 darab AAA-s elemmel! Fekete és fehér színben is kapható. Súlya mindössze 94 g, ebben az elemek és a tartó is benne van.

Ajánlott fogy.ár: 6390 Ft
 

 

Cateye HL-EL 340 Econom

Elérhetőség: www.paul-lange.hu

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Új fejlesztésű lámpa a Cateye kínálatában, mely szintén a „zöld” vonulatot erősíti. Egy darab fényes, X1-es LED-del szerelték, amely ROL (Reverse Offset Lens) lencsében foglal helyet. Több mint 1000 cd fényerővel tud világítani, ez városban több mint elegendő. A legnagyobb teljesítményű üzemmódban 7, energiatakarékosban 20, villogó üzemben 100 órán át működik, és arra is ügyel, hogy ne maradj fény nélkül a sötétben, ugyanis egy kijelző is mutatja az alacsony töltöttséget.


Ajánlott fogy.ár: 11 690 Ft
 

 

Cateye HL-EL 530

Elérhetőség: www.paul-lange.hu

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Talán az egyik legismertebb lámpa bringásberkekben, egy nagy, 3 W-os LED-del és OptiCube lencsével, valamint 2200 cd fényerővel. A megújult modell is megfelelő a kivilágítatlan utakon való bringázáshoz vagy városi közlekedéshez. Négy komoly ceruzaelemmel 90 órát világít, tölthető elemmel azonban be sem kapcsol. Súlya 207 g elemekkel és tartóval együtt.


Ajánlott fogy.ár: 14 890 Ft
 

 

Cateye HL-EL 020

Elérhetőség: www.paul-lange.hu

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A Cateye egyre nagyobb figyelmet fordít a környezetvédelemre. Ennek ékes bizonyítéka ez a lámpa is, amelyet városi közlekedésre találtak ki, és nem csak elemet tehetsz bele, gyárilag egy NiMh akkumulátor is helyet kapott benne. Erre azért van szükség, mert a tetején egy napelem található, amely napközben feltölti az akksit, így este nem kell az elemet merítenie. Az eltárolt napenergiát használva 6, míg az elemmel 30 órán keresztül világít. Még a csomagolása is újrahasznosított papírból készült, ez üdítő a sok gagyi műanyag között.


Ajánlott fogy.ár: 18 090 Ft

[ LEGZÖLDEBB TERMÉK ]
 

 

Cateye HL-EL 600RC

Elérhetőség: www.paul-lange.hu

 

Diavetítéshez kattints a képre

Beépített NiMh akkumulátorral felszerelt lámpa, amely szintén nem vakítja az autósokat, mert az 1 W-os LED a foncsorra világít. El lehet vele boldogulni közvilágítás nélküli aszfalton is, terepre azonban már kevés lesz. 1000 cd fényerőt tud. Teljes fénnyel 2, energiatakarékos állásban pedig 6 órán keresztül világít. Érdekessége, hogy beépített akkus létére villogó funkciója is van, ezzel 24 órát is elmegy. Töltési ideje maximum 5 óra, merültségtől függően.

Ajánlott fogy.ár: 31 990 Ft
 

 

Longus 3 funkció 6 LED

Forgalmazó: Velobike | www.velobike.hu

 

Diavetítéshez kattints a képre

Ahogy a neve is mutatja, 6 LED-es lámpa a szóban forgó darab, méghozzá a vaksi autósok kedvence, ugyanis nagyon szúrós fénnyel képes villogni. Folyamatos fénnyel igazából csak közvilágítás nélküli területen érdemes haladni, mert ahhoz kevés a fénye, hogy igazán láss vele, viszont a stroboszkópszerű villogás már több száz méterről látszik. Négy különböző funkcióval látták el, és akár 80 órás üzemidőt is tud. A szerszám nélkül felszerelhető konzolján 30 fokos szögben elforgatható.

Ajánlott fogy.ár: 2 590 Ft
 

 

Longus 2x3LED

Forgalmazó: Velobike | www.velobike.hu

 

Diavetítéshez kattints a képre

Ahogy a nevében is benne van, 2x3 db fényes LED bújik meg a két fókuszáló lencse mögött. Persze ettől még városi felhasználásra tervezték a lámpát. A szerszám nélkül felszerelhető bilincsén 30 fokos szögben elforgatható, így mindenki beállíthatja az optimális szöget, bármilyen kormánya is legyen.

Ajánlott fogy.ár: 3 990 Ft

 

 

Lupine Piko3

Forgalmazó: Evobike | www.evobike.hu

Diavetítéshez kattints a képre

Kicsi, de komoly fényű lámpát keresel? Akkor nézd meg a Piko3-at. A Piko súlya mindössze 55g, amit a sisakodon észre sem veszel, de természetesen kormányra is rögzíthető. Olyannyira eltalált fény/súly arányú lámpa, hogy az Uvex fejvédőgyártóval közös terveztek egy adaptert is. A Lupine már a tavalyi lámpatesztünkben is bizonyította, hogy ha a legnagyobb fényerőt keresed, akkor bizony ő ott van az elsők között. 2db CREE XM-L LED-el szerelik, melyek teljesítménye 10W, amivel 750 Lumen fényerőt produkál! Akkumulátora 2,5Ah-s Li-Ion, amivel csúcsüzemben 2 órán keresztül tud világítani. 3,5W-on 5,5 órát, 1W-on 19-et, és 0.5W-on 40 órát világít. Számtalan üzemmóddal rendelkezik, és a Power Control System is beépítésre került akárcsak a legnagyobb Lupine lámpákba. Tartalék akku kapcsolás, túlmerítés elleni védelem, feszültségjelző, elektronikus teljesítmény kontroll, 2/3 lépcsős tompítás, teljesítményvezérlés, és Superflash RLVR. Ez a tudás mind benne van a Pikoban, és a brutális fénye mellett ideális választás versenyzéshez, éjszakai túrákhoz. Opcionálisan rengeteg kütyü kapható hozzá (hosszabbító kábelek, fejpánt, vázakku, stb).

Ajánlott fogy.ár: 77 650 Ft

 

 

Sigma Quadro X

Forgalmazó: BikeFun Hungary | www.bikefun.hu

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Városi bringásoknak készül ez a Quadro X lámpa, nagy teljesítményű 0,5 W-os LED-del a kiváló láthatóság érdekében. 3 üzemmód segít az üzemidőt kordában tartani: standard, nagy erejű és villogó. Így akár 40 órás üzemidő is elérhető az egyébként vízálló lámpával. Akár sisakra is felszerelhető az opcionálisan megvásárolható adapter segítségével. Helyet kapott rajta az oldalra világító kis „ablak” is, így növelve meg éjszaka a láthatóságot.

Ajánlott fogy.ár: 6 290 Ft
 

 

Sigma Roadster

Forgalmazó: BikeFun Hungary | www.bikefun.hu

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Teljesen új modell a kínálatban a Roadster. 16 LUX a fényereje, így nem kell kétségbe esni, ha kivilágítatlan területre tévedsz. A gyártó szerint 25 m-es távolságra is ellátni vele, így nagy tempónál sem lesz „csőlátásod”. A felhasznált LED alacsony fogyasztású, így a 2 db AA ceruzaelem akár 20 órás üzemidőt is lehetővé tesz. Az elem töltöttségét is figyelemmel tudod kísérni a kijelzőn, illetve horizontálisan állítható a lámpa a tartóban. Vízálló kivitelű, és szerszám nélkül is felszerelhető a bringára.

 

Ajánlott fogy.ár: 6 690 Ft
 

 

Sigma Lightster

Forgalmazó: BikeFun Hungary | www.bikefun.hu

 

Diavetítéshez kattints a képre

Kicsi, kompakt kialakítású lámpa, ez azonban a fényerején nem látszik, mivel 20 LUX fényerőt tud kibocsátani magából. Nemcsak előre, hanem oldalra is világít a két kis nyílásnak köszönhetően, így az oldalról érkező járműveknek is jelzi, hogy jössz. A szuperfényes LED akár 20 órán keresztül is képes fényt adni a négy ceruzaelemmel, és az elem töltöttségét is figyelemmel kísérheted. Ez a lámpa is állítható horizontálisan, illetve a felszereléséhez sem szükséges szerszámot használni. Esőben sem kell félni, mivel vízálló kivitelű.

Ajánlott fogy.ár: 8 990 Ft
 

 

Sigma Pava

Forgalmazó: BikeFun Hungary | www.bikefun.hu

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A Pava is simán megugorja azt a szintet, amely ahhoz szükséges, hogy elmehess egy éjszakai bringázásra a Pilisben, vagy ha rád sötétedik a semmi közepén, akkor se kelljen bagolyszemeket növeszteni. 25 LUX fényerővel rendelkezik, és a fej kialakításán is változtattak, így most már sokkal nagyobb szögben teríti be fénnyel az utat. Két üzemmódja van, és maximum 40 órán keresztül tud világítani. A vízálló lámpa áramellátásáról 4 db ceruzaelem gondoskodik. A lámpa horizontálisan állítható, így bármilyen kormányra szereled is, megtalálhatod az optimális látószöget. Szerszám sem szükséges a felszereléséhez, így ha nincs rá szükség, gyorsan le tudod szedni.

Ajánlott fogy.ár: 17 990 Ft
 

 

Sigma Karma Evo Pro K-set

Forgalmazó: BikeFun Hungary | www.bikefun.hu

 

Diavetítéshez kattints a képre

Szintén nagy fejlesztéseken ment áttavalyhoz képest ez a modell is, ezért most 40%-kal nagyobb fényerőt biztosít, így 320 lumen hagyja el a LED-es fényforrást. Ez még mindig bőven elegendő az éjszakai terepezésekhez és túrákhoz. Enné is javítottak a terítési szögön, így most már nemcsak középen, hanem az út szélein is megfelelő mennyiségű fény áll a rendelkezésedre. A kormányra szerszám nélkül könnyedén felrakható, és a fej súlya mindössze 70 g! A külön megvásárolható adapterrel sisakra is felszerelhető. Természetesen ekkora fényerő nem ceruzaelemekből jön, hanem külön akkumulátorból, melyből kétféle méret is kapható. Így akár 24 órán keresztül is tudsz vele világítani. Szintén négy üzemmódja van, akárcsak a nagy testvérének. Az akkuk töltöttségét is kijelzi, és alumíniumháza vízálló.

Ajánlott fogy.ár: 43 990 Ft akkuval |19 990 Ft csak a fej
[ LEGJOBB ÁR-ÉRTÉK ARÁNY ]

 

 

Sigma Powerled Evo Pro K-set

Forgalmazó: BikeFun Hungary | www.bikefun.hu

 

Diavetítéshez kattints a képre

Az ultimate fényágyú a bringádra. Ha céljaid között szerepel az éjszakai erdőben való tekerés vagy egy 24 órás verseny, akkor ne habozz, szerezz be egy ilyen 900 lumenes fényerővel rendelkező lámpát. Tavalyhoz képest 400%-kal megnövelték a fényét, és akár 100 m-es távolságba is ellátsz vele, így nagy tempónál is kellő tartalék marad a rendszerben. Most már nem középre fókuszált a fénye, hanem szépen terít, ahogy erről a Eurobike kiállításon is megbizonyosodhattunk. Nemcsak kormányra, hanem sisakra is felrakható, és a súlya sem vészes, mivel külön akkumulátorról üzemel. Az új lítiumion akkunak köszönhetően akár 11 órán keresztül is tud világítani, de maximális fényerőnél is kibír 3 órát, ez több mint elegendő a legnehezebb terepre. 4 üzemmódja van, energiatakarékos, standard, power és villogó. A lámpa háza alumínium, amely nemcsak a hűtést szolgálja, de a külső behatásokkal szemben is megvédi a lámpát, és vízálló is.

Ajánlott fogy.ár: 59 990 Ft akkuval | 29 990 Ft csak a fej

[ LEGNAGYOBB FÉNY ]

 

 

Topeak WhiteLite HP 1W

Forgalmazó: Gepida | www.gepida.hu

 

Diavetítéshez kattints a képre

A nevében is benne van, hogy 1 W-os teljesítményű LED-del szerelik, mely 90 lumen fényerőt tud. Villogó üzemmódban 0,5 W-os teljesítménnyel működik. Akinek a 90 lumen nem jelent semmit, annak álljon itt a LUX-érték is. 5 m-es távolságon mérve 60 LUX-ot, 10 m-en 15 LUX-ot tud, ez már elegendő a tök sötétben történő bringázáshoz is. Súlya mindössze 73 g, a kormányra pedig szerszám nélkül is felszerelhető. Érdekessége, hogy a lámpafej oldalirányban elforgatható, így bármilyen kormányon is használod, oda világít, ahová szeretnéd. Fekete és fehér színben is kapható.

Ajánlott fogy.ár: 16 800 Ft

 

 

Tour de France 3W

Forgalmazó: Bringacentrum | www.bringacentrum

 

Diavetítéshez kattints a képre

Ha követed a Tour de France eseményeit, akkor valószínűleg a bringádon is szeretnél viszont látni olyan kiegészítőket, amelyek mutatják a fanatizmusodat! A Tour-szériában lámpák is megtalálhatók. Ez a kisméretű, de nagy teljesítményű első lámpa 1 db LED-del működik, melynek teljesítménye 3 W. A lámpa háza alumíniumból készült, és teljesen vízálló, így nem csak bringás lámpaként állja meg a helyét. A kormányra szerszám nélkül is fel tudod rögzíteni, és egy mozdulattal leveheted a dokkolóról, ha már nincs rá szükséged. Hatótávolsága 1500 m, 4 db AAA-s ceruzaelemmel működik, és fekete színben kapható.

Ajánlott fogy.ár: 4 200 Ft

 

 

Tour de France 3 LED

Forgalmazó: Bringacentrum | www.bringacentrum.hu

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Fekete/sárga a hivatalos színe a híres francia körversenynek, így ennek a lámpának is, és az official logó is helyet kapott rajta. 3 extra fényes LED-del szerelték, amelyek a lámpafej kialakításának köszönhetően oldalról is jól láthatók, a foncsorozás optikai lencsékkel fókuszált. Szerszám nélkül is felszerelhető a kormányra, akár 31,8 mm-es méretig, de ha ott kell hagynod a bringát valahol, egy mozdulattal levehető.

Ajánlott fogy.ár: 4 570 Ft

 

 

Trelock LS 730

Forgalmazó: Bringaland | www.bringaland.hu

 

Diavetítéshez kattints a képre

Ha még egy kicsit kedvezőbb árú lámpát szeretnél, amivel azért még látni is, nem csak látszani lehet, akkor válaszd a 730-ast. Egy darab Ecopower LED-el szerelték, és a Booster lencse szórja a fényét akár 40m távolságra is. A szembejövő autósokat nem vakítja, de 700m-ről már észreveszik, hogy jössz. Elemmel, vagy akkumulátorral is használható. Utóbbinak a csatlakozója is ki van építve, hogy az opcionálisan megvásárolható ZL 503-as töltővel tudd használni. A lámpa üzemideje 30 óra, ami több, mint elegendő!


Ajánlott fogy.ár: 11 990 Ft

 

 

Trelock LS 740

Forgalmazó: Bringaland | www.bringaland.hu

 

Diavetítéshez kattints a képre

Az előző modell kistestvére is nagyot üt! Benne is a megismert Ecopower LED található a Booster lencsével. Fényereje power üzemmódban 20 LUX, ami már elegendő a töksötétben való kerékpározáshoz. Energiatakarékos üzemben 10 LUX fényerővel világít, így azonban nem 7, hanem 14 órán keresztül használható. A látótávolság 50m, a láthatóság 800m. Elemmel, vagy akkumulátorral is üzemeltethető, melynek a töltéséhez a csatlakozó ajzat is megtalálható rajta, és a ZL503-as számú töltő külön is megrendelhető hozzá. A kormányra szerszám nélkül könnyedén rögzíthető.


Ajánlott fogy.ár: 15 990 Ft

[ LEGNAGYOBB FÉNY ] [ LEGJOBB ÁR/ÉRTÉK ARÁNY]

 

 

Trelock LS 950 ION

Forgalmazó: Bringaland | www.bringaland.hu

 

Diavetítéshez kattints a képre

Brutális fényerő jellemzi ezt a nem túl nagy lámpát. Fényereje 5 fokozatban állítható, maximális fokozaton 70 LUX-al világít, ami több mint elegendő egy 24 órás versenyhez, vagy éjszakai száguldozásokhoz. Akár 90m-re is ellátni vele, de a láthatóságot még 1500m-en is tudja. Ezt főleg az I-Beam névre hallgató lencsés optikának köszönheti. Üzemideje 6-45 óra között található a világítási fokozattól függően. A világító LCD displayen folyamatosan figyelemmel követheted a fényerőt, üzemidőt, és az elem töltöttségét. Integrált Li-Ion akkumulátorral rendelkezik, melyet akár USB kapun keresztül is fel lehet tölteni. Ennyi pénzért ekkora fényerő több, mint jó vétel!


Ajánlott fogy.ár: 34 990 Ft

 

 

Velotech 3 LED

Forgalmazó: BikeTrade '97 | www.biketrade97.hu

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Kedvező árú elemes kerékpárlámpa, 3 szuperfényes LED-del. Nemcsak folyamatos fényű, hanem villogó üzemmóddal is rendelkezik. Háza műanyagból készült, ennek ellenére vízálló, így zseblámpának is alkalmas. A kormányra szerszám nélkül tudod rögzíteni, és egy mozdulattal le is vehető, ha úgy hozza az élet. 2 db AAA-s ceruzaelemmel működik, és a gyártó 1000 m-es hatótávolságot adott meg rá. Fekete színben kapható.

Ajánlott fogy.ár: 1 290 Ft

 

 

Velotech 9 LED

Forgalmazó: BikeTrade '97 | www.biketrade97.hu

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

9 extra fényes LED-del szerelt első lámpa, mely szintén multifunkciós, hiszen nemcsak a bringán lehet használni, hanem elemlámpaként is. Háza alumíniumból készült, így ellenáll a külső behatásoknak, illetve teljesen vízálló, így nem hat rá az időjárás sem. Folyamatos fénnyel rendelkezik, és a gyártó 1000 m-es hatótávolságot ad meg rá. A kormányra szerelt dokkolójából egy mozdulattal kivehető, és 3 db AAA-s elem biztosítja számára az energiát.

Ajánlott fogy.ár: 1 590 Ft

 

 

Velotech 3W

Forgalmazó: BikeTrade '97 | www.biketrade97.hu

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Kisméretű, de nagy teljesítményű első lámpa. 1 db LED-del működik, melynek teljesítménye 3 W. A lámpa háza alumíniumból készült, és teljesen vízálló, így nem csak bringás lámpaként állja meg a helyét. A kormányra szerszám nélkül is fel tudod rögzíteni, és egy mozdulattal leveheted a dokkolóról, ha már nincs rá szükség. Hatótávolsága 1500 m, 4 db AAA-s ceruzaelemmel működik, és fekete színben kapható.

Ajánlott fogy.ár: 2 390 Ft

 

 

XLC GALATEA 5X CL-F11

Forgalmazó: Velodream | www.velodream.hu

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

5 db nagyméretű Nichia japán LED köré építették ezt az első lámpát. Nemcsak villogni tud, hanem folyamatos fénnyel is világít, méghozzá 90 vagy 50 órán keresztül. Kiváló választás városi bringákra, mivel már 19 mm-es kormány átmérőre is felrögzíthető, de akár 31,8-asra is felszerelhető. 3 db AAA elemmel dolgozik, esőálló kivitelű, így az időjárás nem befolyásolja a működését. A kormányra szerszám nélkül felszerelhető konzolt kapott, melyről egy mozdulattal leszedhető a lámpa, ha ott kell hagynod a bringád valahol.

Ajánlott fogy.ár: 5 600 Ft

 

 

XLC DEIMOS 3W CL-F02

Forgalmazó: Velodream | www.velodream.hu

 

Diavetítéshez kattints a képre

Nagy teljesítményű LED-del szerelt, fémházas első lámpa, mely a tartójából kiszedve elemlámpaként is kiválóan funkcionál. A beépített 3 W-os LED segítségével már nemcsak látszani, hanem látni is lehet vele! Teljes fényerőn is 20 órán keresztül világít, de villogó módban akár 60 órára is kitolódik ez az idő. Mivel a lámpafej perforált, ezért nemcsak szemből, hanem oldalról is látható maradsz, ez városban, kereszteződésekben jön jól. 25,4–31,8 mm-es kormányig szerelhető fel szerszám nélkül, és a lámpa is levehető róla.

Ajánlott fogy.ár: 9 900 Ft

 

 

HÁTSÓ LÁMPÁK          

 

 

Busch & Müller D’Light Apollo

Forgalmazó: Annyira Más Bringabolt | www.ambringa.hu

Diavetítéshez kattints a képre

Nagyon kedvező árú, csomagtartóra szerelhető hátsó lámpa, teljesen vízálló kivitelben. Nem csak 5 fényes LED található benne, nagyméretű fényvisszaverővel is ellátták. Automata üzemmódja is van, amely nemcsak fény, hanem mozgás hatására is működésbe lép, és 4 perces állás után automatikusan kikapcsol. „Sima” ON állásban vagy folyamatosan világítanak, vagy villognak a LED-ek. Két mini ceruzaelemmel (AA) működik, amelyek a LED-eknek köszönhetően hosszú üzemidőt biztosítana.

Ajánlott fogy.ár: 2 990 Ft
[ LEGJOBB ÁR/ÉRTÉK ARÁNY ]


Busch & Müller Topfire

Forgalmazó: Annyira Más Bringabolt | www.ambringa.hu

Diavetítéshez kattints a képre 

Nappal láthatatlan, éjszaka feltűnő a Busch & Müller Topfire LED-sora, mely észrevétlenül megbújik a fejvédő szellőzőnyílásaiban. Elemmel együtt is mindössze 18 g-ot nyom, és 160 órán keresztül tud világítani. A 4 db piros LED kiváló láthatóságot biztosít. Természetesen teljesen vízálló, így rossz időben is használható. Nemcsak városi bringásoknak, hanem versenyzőknek is ajánlott vétel, hiszen a jogszabályoknak is megfelel, és a bringa kinézetét sem rontja, a biztonságot pedig jelentősen növeli.

Ajánlott fogy.ár: 4 250 Ft
[ LEGKÖNNYEBB SÚLY ]

 

 

Busch & Müller Toplight Flat S Plus

Forgalmazó: Annyira Más Bringabolt | www.ambringa.hu

Diavetítéshez kattints a képre

Nagyon lapos kivitelű, dinamós hátsó lámpa, mely az egyedülálló, szabadalmaztatott Line Tec foncsorozásnak köszönhetően könnyedén érzékeli, hogy a forgalom többi résztvevője milyen közel ért hozzád. Annál fényesebb és szélesebb spektrumú a fénye, minél közelebbről nézed. 360 fokos láthatóságot biztosít, éppen ezért városban és városon kívül is kiválóan használható. Természetesen LED-es fényforrásokkal rendelkezik, és kikapcsolt állapotban is látható maradsz, mivel fényvisszaverő foncsorozás is található rajta. A „plus” jelölés az állófényt jelenti, így a pirosnál megállva is tovább világít a lámpa, akár 3 percen keresztül. A biztonság mindenekfelett! Csomagtartóra rögzíthető.

Ajánlott fogy.ár: 5 110 Ft

 

 

Busch & Müller Ixback Senso

Forgalmazó: Annyira Más Bringabolt | www.ambringa.hu

Diavetítéshez kattints a képre

Elemes hátsó lámpa, mely az egyedülálló, szabadalmaztatott Line Tec foncsorozásnak köszönhetően könnyedén érzékeli, hogy a forgalom többi résztvevője milyen közel ért hozzád. Annál fényesebb és szélesebb spektrumú a fénye, minél közelebbről nézed. Éppen ezért városban és városon kívül is kiváló láthatóságot biztosít. Az sem hátrány, hogy 360 fokos vele a láthatóság! A „senso” jelölés a sötétedésre történő automata bekapcsolást jelenti, így alagútba beérve is azonnal működésbe lép. A tartója nyeregcsőre rögzíthető, ebből a lámpa egy mozdulattal kivehető, ha nem tudod a bringát biztonságos helyen tárolni.

Ajánlott fogy.ár: 9 380 Ft
[ LEGTÖBB INNOVÁCIÓ ]

 

 

Cateye TL-LD 130/150

Elérhetőség: www.paul-lange.hu

 

 Diavetítéshez kattints a képre

 Szerintem nincs olyan bringás, aki ne ismerné a híres 3 vagy 5 LED-es lámpát. Minden bringásbolt polcán megtalálható már vagy 10 éve. Nem tud semmi olyat, amire felvághatna, de a kiváló fény, a három funkció és a megbízhatóság mindig is elkísérte. Ha beleraksz két jó elemet, egy évig elvillog. Kell ennél több egy hátsó lámpától? Persze a Cateye is halad a korral, és javítgatta ezt a modellt is, de szerencsére a lényeg változatlan maradt. Nemcsak hátsó, hanem első lámpaként is gyártják mindkettőt, és ahogy a képen is láthatod, szép átlátszó burával készül. A két lámpát a kódja különbözteti meg, mert a hátsónál „R”, azaz rear, az elsőnél pedig „F”, azaz front jelölést találhatsz. Flextight bilincsével szinte bármilyen kis csőre felszerelhető, így nemcsak üléscsőre, de támvillára vagy csomagtartóra is rögzíthető.

Ajánlott fogy.ár: 2 690 Ft - LD130R | 4 290 Ft  - LD150R

 

 

Cateye TL-LD 610

Elérhetőség: www.paul-lange.hu

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Nem kevéssé széles darab, ez azonban a láthatóságot nagyban javítja. Öt nagy teljesítményű LED található benne, amelyek folyamatosan világítani és villogni is tudnak. Aki nem csak városban használja, annak kifejezetten ajánlott, és ködös időben is jól jön a több mint 180 fokos láthatóság. Folyamatos üzemben 30, villogóban 60 óra a teljesítménye.

Ajánlott fogy.ár: 7 490 Ft

 

 

Cateye TL-LD 560R

Elérhetőség: www.paul-lange.hu

Diavetítéshez kattints a képre

Feladja a leckét a rendőröknek ez a hátsó lámpa! Nemcsak 5 db piros LED-et tartalmaz, hanem CPSC fényvisszaverőt is, így egyben macskaszemnek is el kell fogadniuk. Tehát két legyet ütsz egy csapásra, és még csak nem is csúnya. A 3 db AAA-s ceruzaelemmel 30–120 órán keresztül tud világítani, attól függően, hogy folyamatos fényű vagy valamilyen villogó üzemmódban van. Nemcsak hátsó, hanem első is kapható belőle, „F” jelöléssel.

Ajánlott fogy.ár: 7 990 Ft

 

 

Cateye TL-LD 1100

Elérhetőség: www.paul-lange.hu

Diavetítéshez kattints a képre

Az egyik kedvencünk, mivel összesen 10 fényes LED található benne, ebből 2-2 oldalt, így nagyjából 300 fokos láthatóságot biztosít. A LED-sorok külön kapcsolhatók, így már 1 km-ről is látszik a fénye. Ez egyedülálló a hátsó lámpák piacán. Négy különböző módban villog (100 órát), az élettartama még folyamatos üzemben is eléri az 50 órát. Teljesen vízálló.

Ajánlott fogy.ár: 10 690 Ft

[ LEGNAGYOBB FÉNY ]

 

 

Longus fényvisszaverős

Forgalmazó: Velobike | www.velobike.hu

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Igen, ez is egy olyan hátsó villogó, mely egyben fényvisszaverő panelt is tartalmaz, így egyszerre letudjuk a kötelező világítás és a prizma problematikáját is. Emellett 180 fokos szögben látható a fénye, ami megnöveli a biztonságot és a láthatóságot. 6 fényes LED található benne, így már nagy távolságról is látható leszel, kikapcsolt állapotban pedig a fényvisszaverő felület veszi át a szerepet.

Ajánlott fogy.ár: 2 390 Ft
[ LEGJOBB ÁR/ÉRTÉK ARÁNY ]

 

 

Longus 3 funkciós

Forgalmazó: Velobike | www.velobike.hu

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Szintén nagy látószögű lámpával van dolgunk, amely kellemes lehet, főleg városon kívül, mert ilyenkor az oldalról érkező járműveknek is feltűnik a piros fényed. 360 fokos a láthatósága, és 4 db LED található benne, melyeket két pici elem lát el energiával. Persze az alacsony áramfelvételnek köszönhetően egy telet biztosan kihúz, így a kedvező árával biztosan tarol majd a piacon.

Ajánlott fogy.ár: 2 390 Ft

 

 

Topeak AlienLux

Forgalmazó: Gepida | www.gepida.hu

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A földönkívüliek támadása :) Ha olyan lámpát szeretnél, amely megfelel a KRESZ előírásainak, de mégis formabontó és talán egy kicsit meghökkentő, ám mindenképpen trendi, akkor válaszd az Alient! Első és hátsó kivitelben is kapható, fehér és piros LED-del. Nem csak nyeregcsőre rögzíthető a hátsó lámpa, a Topeak nyeregtáskákon is találsz csatlakozót. A két kis gombelemmel 100 órát tud villogni, és 60 órán keresztül riogatja állandó fénnyel a gyanútlan autósokat és járókelőket. 6 különböző színben kapható (piros, fehér, fekete, sárga, pink, zöld)

Ajánlott fogy.ár: 3 000 Ft
[ LEGÖTLETESEBB KIALAKÍTÁS ]

 

 

Topeak RedLite UFO

Forgalmazó: Gepida | www.gepida.hu

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Na, vajon mivel érkeznek az Alienek? Hát UFO hátsó lámpával! Persze nemcsak az az előnye ennek a lámpának, hogy este, sok sör után csészealjnak nézheted, hanem az is, hogy 360 fokos láthatóságot biztosít, így az oldalról érkező autók számára is jelzi, jössz. Három különböző üzemmódban tud világítani a 6 piros és 4 sárga LED. Folyamatos fénnyel, villogó üzemben és futófénnyel. Átlagosan 60 órán keresztül képes fényt adni a két minielem segítségével. Üléscsőre, támvillára és Topeak táskákra, csomagtartókra is felszerelhető.

Ajánlott fogy.ár: 7 700 Ft
 

 

Tour de France 3 LED

Forgalmazó: Bringacentrum | www.bringacentrum.hu

Diavetítéshez kattints a képre

 

Ha már van első lámpád Tour-logóval, akkor a hátsó se maradjon ki. 3 LED-et tartalmaz a villogó, és a láthatósága is több mint 180 fok. 3 funkcióval látták el, melyben a folyamatos fény és a villogó is megtalálható. A kiszerelés tartalmazza az elemeket is. Nemcsak üléscsőre, hanem támvillára is felszerelhető, ez jól jön a csomaggal túrázóknak.

Ajánlott fogy.ár: 4 570 Ft

 

 

Trelock LS 605

Forgalmazó: Bringaland | www.bringaland.hu

 

Diavetítéshez kattints a képre


Volt már szó az UFO-król, hát bizony ez is az. Láthatósága 220 fok, így az oldalról érkezők is könnyedén észrevesznek. Mivel 6db fényes LED található benne, akár 120m-ről is látható vagy. Nem csak alkáli elemmel, hanem akkumulátorra is üzemeltethető. Felszerelhető a nyeregcsőre, vagy akár a támvillákra is.


Ajánlott fogy.ár: 3 490 Ft

 

 

Velotech 5 LED

Forgalmazó: BikeTrade '97 | www.biketrade97.hu

Diavetítéshez kattints a képre

Aki szeret éjszaka is feltűnő maradni, annak jó választás ez a lámpa, mivel 5 szuperfényes LED kapott helyet a hosszúkás házban. A folyamatos világítás mellett még háromféle villogó üzemmóddal is rendelkezik. A bilincse kialakításából adódóan nagyon széles spektrumú üléscsőátmérőkre is passzol, és a lámpa is könnyedén levehető a tartóról. 2 db AAA-s ceruzaelemmel működik. Nem is értem, miért nincs minden bringán lámpa este, hiszen ennyiért már egy fél pizzát sem lehet kapni!

Ajánlott fogy.ár: 899 Ft

 

 

Velotech 1+2 LED

Forgalmazó: BikeTrade '97 | www.biketrade97.hu

 

Diavetítéshez kattints a képre


Első lámpák esetén nem esünk hanyatt a félwattos teljesítménytől, de hátsó lámpa esetén ez már jóval több, mint az a határ, mint amely a kiváló láthatóságot biztosítja. Összesen 3 LED található benne, így több száz méterről is látható leszel, amikor sötétben bringázol. A középső, 0,5 W-os szuperfényes LED csak akkor világít, amikor folyamatos fénnyel ég a lámpa, villogó üzemmódban a szélső kettő veszi fel a munkát. Folyamatos üzemmódban 50 órát tud világítani, villogóban pedig 100-at.

 

Ajánlott fogy.ár: 1 090 Ft

 

 

XLC OBERON 5X CL-R09

Forgalmazó: Velodream | www.velodream.hu

Diavetítéshez kattints a képre


Ez az XLC hátsó lámpa szakít a hagyományokkal, egy kicsit fiatalosabb, lendületesebb formával jelentkezik. 5 LED található az átlátszó bura alatt, melyek természetesen piros fénnyel világítanak. 25–32 mm-es nyeregcsőátmérőig felszerelhetők. Nem csak folyamatos fénnyel tud világítani, villogó üzemmóddal is ellátták. Áramellátását 2 db AAA ceruzaelem biztosítja.

Ajánlott fogy.ár: 2 300 Ft
 

 

XLC THEBE ULTRA 0,5W CL-R07

Forgalmazó: Velodream | www.velodream.hu

 

Diavetítéshez kattints a képre


Első lámpák esetén nem esünk hanyatt a félwattos teljesítménytől, de egy hátsó lámpánál ez már jóval több, mint az a határ, amely a kiváló láthatóságot biztosítja. Összesen 3 LED található benne, így már több száz méterről észrevesznek a sötétben. A középső, 0,5 W-os, szuperfényes LED csak akkor világít, amikor folyamatos fénnyel üezeml a lámpa, villogó üzemmódban a szélső kettő veszi fel a munkát. Folyamatos üzemmódban 50, villogó módban pedig 100 órát képes világítani.

Ajánlott fogy.ár: 2 490 Ft

 

 

KERÉKRE SZERELHETŐ LÁMPA          

 

Longus lámpa szelepre

Forgalmazó: Velobike | www.velobike.hu

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Ha valaki igazi feltűnésre vágyik, nem kell mást tennie, mint ezeket a lámpákat a bringa szelepére feltekerni. Egy csomagban két kerékre való szett található. Egyenként 7 db LED került a lámpába, melyek forgás közben 5 különböző feliratot tudnak megjeleníteni. Gyerekeknek vagy feltűnési viszketegségben szenvedő felnőtteknek is nyugodtan ajánlható.

Ajánlott fogy.ár: 890 Ft

 

 

SZETTBEN KAPHATÓ LÁMPÁK          

 

 

Cateye HL-EL220+TL-LD270

Elérhetőség: www.paul-lange.hu

 

Diavetítéshez kattints a képre 

 

Öt LED-es OptiCube lencsés városi lámpa, 220 cd fényerővel. Tölthető elemekkel is hajlandó működni, ez nagyban lecsökkenti az üzemeltetési költségeket. Nem csak folyamatos fénnyel világ, villogó is található benne. Az előzővel 60 órán keresztül működik, míg utóbbi esetén 120 órával számolhatunk. A TL-LD 270-es hátsó lámpával együtt szettben kapható. Ez egy kisméretű, áramvonalas lámpa, amely országúti bringákon is jól mutat. Két funkciója van: egy folyamatos fényű és egy villogó. A megszokottól eltérően nem két AAA-s elem, hanem miniceruzaelem kell bele, ez – bár 90 órányi üzemidőt tesz lehetővé – aránylag drága, és nem is kapható minden sarkon. A kis méretbe viszont nem fért volna bele a szokásos garnitúra.

Ajánlott fogy.ár: 11 690 Ft

 

 

Longus 4 funkciós

Forgalmazó: Velobike | www.velobike.hu

 

Diavetítéshez kattints a képre 


A nem túl bőbeszédű Longus weboldalról megtudtuk, hogy 1 LED-es a lámpa, bár ezt mi is könnyedén kikövetkeztettükJ Igazi minimalista kialakítású, mindössze helyzetjelzésre való, annak viszont kiváló, mivel a kis gombelemmel is meglepően sokáig világít. Nem hátrány az sem, hogy a rendőr sem tud megbüntetni a lámpa hiányáért, és még csak nem is feltűnő a kormányon vagy az üléscsövön, mivel nemcsak első, hanem hátsó is kapható belőle. Egy kis gumipókkal lehet felrögzíteni, így akkor sem kell szerelgetni, ha valahol otthagyod a bringád. Az meg hab a tortán, hogy egy BKV-jegy is többe kerül, mint ennek darabja!

Ajánlott fogy.ár: 490 Ft

 

 

Topeak HeadLux

Forgalmazó: Gepida | www.gepida.hu

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Ha azt szeretnéd, hogy valódi élő UFO-nak nézzenek, akkor szerezz be egy HeadLux villogót. Ezt a modellt a sisak tetejére szerelheted, éppen ezért tudott mindkét lámpa egy egységbe kerülni. Előre két magas fényű fehér LED, hátra két piros világít. 1 LUX fényerőt tud, így a figyelemfelkeltés, a láthatóság és a KRESZ szabályainak való megfelelés a három fő célja. Három üzemmódja van: folyamatos fehér/folyamatos piros, villogó fehér/villogó piros, folyamatos fehér/villogó piros. Akár 100 órán keresztül is tud világítani, mindössze 2 db CR2032-es elem szükséges hozzá. Így a súlya is csak 24 g, ez észrevehetetlen még a sisakon is.

Ajánlott fogy.ár: 4 600 Ft
[ LEGÖTLETESEBB KIALAKÍTÁS ]

 


Topeak HighLite Combo II

Forgalmazó: Gepida | www.gepida.hu

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Nagyon kis méretű és könnyű lámpaszett, melyet külön is megvásárolhatsz. A szett egy WhiteLite II-es első lámpából és egy RedLite II hátsóból áll. Elöl 3 fényes LED biztosítja a láthatóságot, és 1,5 LUX fényerővel világít 5 m-es távolságra. 2 db kisméretű CR2032-es elemmel működik, melyekkel üzemmódtól függően akár 100 órát is tud világítani. Folyamatos fénnyel és villogó üzemmódban is működik. Kormányra rögzítése gumikarikával történik, amely gyors felrakást biztosít. A súlya mindössze 24 g! A hátsó lámpa 220 fokos láthatóságot biztosít, és 4 fényes LED-del látták el. Folyamatos fényű és villogó üzemmódja is van. Nemcsak nyeregcsőre, hanem támvillára is felszerelhető, ez jó hír azoknak, akik nagy táskákkal indulnak útnak. A súlya mindössze 20 g, és szintén 100 órán át képes világítani.

Ajánlott fogy.ár: 7 400 Ft

 

 

Topeak HighLite Combo USB

Forgalmazó: Gepida | www.gepida.hu

Diavetítéshez kattints a képre

A városi bringásokat célozza meg ez a lámpaszett. 4 szuperfényes LED-del szerelik, melyek akár 30 órát is villognak, vagy 15 órán keresztül folyamatosan világítanak. Ezt a tölthető 3,7 V-os, 240 mAh-s akkumulátornak köszönheti, melyet USB-kábel segítségével tudsz feltölteni. Ezt már nemcsak számítógépről, hanem az új mobiltelefonok töltőjéről is tudod táplálni. Fényerőben 3 LUX-ot tud, amely a láthatóságot biztosítja. A súlya mindössze 40 g, és a töltési ideje is csak 1 óra.

Ajánlott fogy.ár: 17 700 Ft

 

 

Trelock LS280 + 312

Forgalmazó: Bringaland | www.bringaland.hu

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Szintén szép formájú lámpaszett városi bringásoknak. 5 fényes LED-el rendelkezik, ami magas láthatóságot biztosít, hosszú üzemidő mellett. Folyamatos fénnyel 80 órán keresztül, villogó üzemben pedig 160 órát tud világítani. Nem csak a lámpát tudod szerszám nélkül felszerelni, de az elemcseréhez sincsen szükséged a kezeiden kívül másra. 4db AAA-s ceruza elemmel működik, és természetesen tölthetőt is fogad. Az áramvonalas hátsó lámpa 220 fokos láthatóságot biztosít, akár 120m-es távolságból is. 2db fényes LED kapott helyet a műanyag burkolat alatt. Folyamatos, és villogó funkcióval is rendelkezik.

 

Ajánlott fogy.ár: 8 990 Ft

 

 

Trelock LS330+320

Forgalmazó: Bringaland | www.bringaland.hu

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

Ez nem más mint egy lámpaszett, méghozzá igen kellemes designal! Persze egy lámpának elsősorban fényesen kell világítania, de azért valljuk be az sem lényegtelen, hogy szép is legyen, hiszen a bringánkra lesz felszerelve. Egy darab fényes EcoPower LED található benne, melynek fényét a számítógéppel tervezett Booster lencse fókuszálja. 400m-es láthatósággal rendelkezik. Folyamatos, és villogó fénnyel is rendelkezik. 80 órát tud előbbiben, és 160 órát az utóbbiban. 4db AAA-s ceruzaelemmel működik. A hátsó villogó szintén két funkciós. Láthatósága 220 fokos, és akár 120m-ről is látszik.2db LED segítségével világít, és még az elem töltöttségét is mutatja.


Ajánlott fogy.ár: 10 990 Ft
[ LEGSZEBB DESIGN ]


Velotech 1 LED Silicon

Forgalmazó: BikeTrade '97 | www.biketrade97.hu

Diavetítéshez kattints a képre

Aki a minimalista dizájn híve, de szeretne megfelelni a KRESZ követelményeinek is, az vessen egy pillantást ezekre a lámpákra. Gyakorlatilag súlytalanok, alig látszik, hogy fent vannak, de a sötétben ellátják a feladatukat, és nemcsak bringára, hanem táskára is felrakhatók egy pillanat alatt. Mindkettőben egy szuperfényes LED található, és nem csupán folyamatos, hanem villogó üzemmóddal is rendelkezik. 2 db CR2032-es elemmel működik, és piros/fehér szettben kapható.

Ajánlott fogy.ár: 1190 Ft
[ LEGJOBB ÁR/ÉRTÉK ARÁNY ]

 

 

Ha online lapozgatnád a körképet kattints ide, ha letöltenéd a saját gépedre, akkor kattints ide. 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:


Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2014.01.09. 20:42
A legjobbat kihagytátok!
http://www.fenixlight.hu/termekek/lampak/fenix-kerekparlampa-bt20/101

2012.02.09. 20:28
Nem látom például a magicshinet a listából amit a mai időkben a kerékpárosok 50+1% használja legalább. Innentől kezdve irreleváns bármit írtok. (értem én, hogy ők támogatnak de így leépítitek magatokat sajnos)

2012.02.09. 20:26
Ez tiszta marketing cikk, időpocsékolás, az igazi lámpakörképet (hogy építőp kritikát fogalmazzak meg). Azt gondolom az utcán (azaz országúton, terepen) hús vér emberektől kéne megkérdezni mit gondolnak, mert ez így nem több egy bike expos prospektus kavalkád összeollózása. Véleményem szerint a célközönség (a mindennapi kerékpárosok) nem erre kíváncsiak. Remélem látjátok építőleg szóltam hozzá, nem bántásból :)


2011.11.19. 22:12
Sziasztok, csak most olvasom a cikket. Grat.
.
Nem a reklám helye akar lenni, de egy azért vannak kivételek:
Annyit tennék hozzá, hogy a mi üzletünkben (mind a ketőben(!)) volt/van bemutatófal. Van külön Cateye demo részlegünk, MINDEN lámpából - kivéve a napelemest - kibontottunk egyet-egyet próbára, és feltettük őket kormányra. Ezen kívül a többi (nálunk kapható) márkából is tettünk ki demo darabokat, pl. Topeak, XLC, Longus, Sigma.
Ezen felül nálunk a (vidéken nagyon) népszerű agydinamós megoldást is ki lehet próbálni, mivel egy centírállványba direkt e célból fűztünk be egy kerékbe egy Shimano agydinamót, melyre mindig más első lámpát kötünk (Busch & Müller, Basta, Hauser/kinai/ modelleket).
Szóval nálunk - ami készleten van - mindent ki lehet próbálni. Akár a bolti teljes világítás lekapcsolása mellett is. :)
Györe Kerékpár Üzlet - Cegléd


2011.11.08. 17:07
Hát igen, a tavalyi lámpatesz ennél sokkal jobb volt, ez csak egy termékajánló. Egy lámpát nem lehet objektív számokkal jellemezni, a kívánt felhasználási körülmények közti próba az egyetlen, ami után eldöntheti az ember, hogy mi a jó neki. Ár, fényerő, fókuszáltság, világítási idő, extra funkciók, stb, az mind fontos, aztán a terepen derül ki, hogy mit bír a szerkezet.

2011.11.08. 16:55
Egy kis elmélet a mértékegységekről:
Watt: felvett energetikai teljesítmény, a leadott fényhez csak áttételesen, a hatásfokon keresztül van köze.
Lumen: leadott fény-teljesítmény. Ez a legobjektívebb egy lámpa fényerejének jellemzésére.
Candela: egységnyi térszögbe eső fényteljesítmény (Lumen/térszög). Fókuszáltabb fénynél ugyanannál a fény-teljesítménynél nagyobb lesz a Candela érték.
Lux: Adott felületre eső fényáram, a megvilágítottság mértékegysége. (1 Lux a megvilágítás, ha 1 m2-re 1 Lumen esik) Ha távolabb van a fényforrás, kisebb a Lux érték, így ez nem használható a lámpa fényerejének jellemzésére.
http://criticalmass.hu/blogbejegyzes/20080209/lampak-fenyereje

2011.11.07. 08:44
Sziasztok!
Azért "csak" ennyi lámpa szerepelt a bemutatóban, mert ezeknek a forgalmazói tartottak érdemesnek benneteket arra, hogy bemutassák a termékeiteket. A többiek nem. Elhihetitek, hogy mindenkit felkértünk a megjelenésre, hiszen nekünk az az érdekünk, hogy minél többet bemutassunk nektek!
phu: mi szeretnénk a legjobban, ha a lámpákon egyen mértékegységes lennének. De ahogy a bevezetőben is írtuk, ez a gyártóknak nem érdeke sajnos. Ahogy írtuk is, van ahol van matematikai átváltási lehetőség, de teljesen fals eredményt hoz. Ha olvastátok a tavalyi lámpatesztünket, akkor láthattátok, hogy ott fénymérővel megmértük, és lefotóztuk valós körülmények között minden lámpa fényét. Voltak megdöbbentő eredmények.

2011.11.05. 21:09
ha már így: én meg a blackburn lámpáit hiányolom... nekem olyan van, különösen az első brutál


2011.11.04. 15:55
ezt kifelejtettem: a photonnak fokozatmentesen állít6ó a fókusza. abszolut sötétben még nem láttam őket, de ami késik, az nem múlik. :)

2011.11.04. 15:53
jó, h reggel írtam, amit írtam. hírtelen felindulásból elkövettem azt, h bementem nagyfaluba, és megnéztem 2 lámpát. az 1ik a trelock ls 740-es, a másik a photon led 1.25 w volt. szerencsére volt abban a boltban mind a 2 ahova mentem (bringaland). elem beléjük, és próba. a photon nyert nálam. jobb volt a fényerő, kisebb, könnyebb, jobb a felfogatás. ami még plusz az az, h sima elemlámpának is lehet használni. 1000 forinttal olcsóbb is volt a trelocknál. ja. a trelock "bilincse" nem volt meggyőző. sztem simán lefordult volna a lampion a saját súlyától.

2011.11.04. 13:41
Nem hogy a tobbseg, de szinte senki nem tudja atszamolni oket, a cikkirok sem, ezert nem teszik meg.

Nekem a Lupine kinai klonjanak (a Magicshinenak) a kinai klonja van.
A fenye az tenyleg jo.
De az akkut nem erdemes ugy tolteni, mint egy markas telefont, hogy radugod azt jolvan. Nem egy balesetrol lehetett olvasni, szoval csak ovatosan!

2011.11.04. 12:18
Hát igen, attól, hogy nem írtok róla, a legtöbb éjszakai bringás a Magicshine lámpákkal megy. Fele áron dupla fényerő, még ha itthon veszed akkor is, neten rendelve meg sokkal olcsóbb. De már a kínait is másolják. A ráírt adatokat meg nem kell mind elhinni.
A tesztben jó lenne, ha azonos mértékegységben lenne a fényerő minden lámpánál (ha már teszt, akkor meg is lehetne mérni, nem csak a reklámszöveget kimásolni, esetleg fotó a fénycsóváról) így jobban összehasonlítható lenne. A többség nem tudja mi a Lux, a Lumen, meg a Candela.

2011.11.04. 10:53
Nem értem az ilyen cikkek miért csak a hazai forgalmazók gyér készletéből szemezgetnek. A nagy segítség az lenne, ha tudnátok olyat mondani, ami alternatíva a sarki boltok polcain található lámpákkal szemben.


2011.11.04. 05:44
Trelock LS 740. ilyen lámpája van e vlkinek? mik a tapasztalatai? kellő fényerőt biztosít országúti felhasználónak? én 1 ilyet néztem: http://ridebike.hu/termekek/kiegeszitok/lampa/elso-lampa/101448+photon+led+125w/ erről sok jót hallottam, de aztért kíváncs vagyok több véleményre. előre is köszi

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések