MTB Maraton Országos Bajnokság 2017: Beszámoló, eredmények

E-mail  Nyomtatás
2017. június 10. szombat
  |   Szerző: VELO.hu

 Az idei mountain-mike Maraton Bajnokságnak Nagykovácsi adott otthont, a már 23. alkalommal megrendezett Crosskovácsi Maraton a község legnagyobb rendezvénye hosszú idők óta. A versenyen három távon állhattak rajthoz a résztvevők, rövid-, közép-, és hosszútáv.

 

Külön kiemelnénk , hogy első alkalommal a Pedelec-tulajdonosok nagy örömére, a Maraton keretein belül Ők is külön versenyszámot kaptak, a hosszútáv előtti fél órás indulással bevethették magukat az erdőbe, hogy kiégessék az elektronokat kerékpárjaik akkumulátoraiból.

 

A maraton OB-n felnőtt férfi elit kategóriában a címvédő Parti András gurult át elsőként a célvonalon, őt követte Dina Márton és Dina Dániel. A felnőtt női kategóriában Benkó Barbi vihette haza az aranyérmet Balázs Beáta és Ringelhann Fanni előtt.

 

 

 Rajtközpont: A Crosskovácsi helyszínéül rendre az épp felújítás alatt álló Teleki-Tisza-Kastélyt választják, nagyon helyesen, hiszen az óriási fák takarásában nagy, füves területeken tudják elhelyezni a kiállítókat, rajtkaput úgy, hogy a rengeteg résztvevő még így is kényelmesen el tud helyezkedni.


Pályakijelölés: Ebben (is) rejlik a Crosskovácsi Maraton nagy vonzereje: gyakorlatilag csukott szemmel végig lehet találni a pályán, bármilyen kereszteződés előtt 100 m-rel, majd a kereszteződésben jól látható nyíl, a téves irány szalaggal és táblával lezárva, a nagyobb kereszteződésekben pedig irányítóemberek vigyáznak a csellengőkre. További extra, hogy a veszélyes helyeken táblákkal, spray-el színezett kövekkel és nyilakkal figyelmeztetnek arra, hogy nehezebb talajviszonyok következnek. Látszik, hogy a szervezők mindent beletesznek, hiszen majd’ 50 km tökéletes kijelölése embert próbáló feladat.

 

A verseny az Intersport Mountain Series sorozat egyik tagja, olyan nívós rendezvényekkel együtt, mint a Salzkammergut Trophy (AUT), vagy a Skoda Horal Maratón (SVK).

 

Teljes eredménylista a letölthető fájlok között. 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Letölthető dokumentumok:

Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2017.06.11. 07:54
Azért még mindig Parti messze a legerősebb!

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések