Mountain Bike világkupa Andorra: Benkó Barbara 15. helyen zárt az XCO versenyszámban

E-mail  Nyomtatás
2018. július 15.
  |   Szerző: velo.hu

Benkó Barbara (Ghost Factory Racing) a short track versenyszám harmadik helyét követően, az előkelő 15. pozícióban zárta az XCO versenyt az andorrai hegyikerékpáros világkupán.

Az U23-as lányok Cross-Country versenye a svájci Sina Frei (Ghost Factory Racing) sikerével zárult, míg a fiúknál a papírformának megfelelően a francia Joshua Dubau diadalmaskodott. Sajnos ezúttal egyik számban sem szoríthattunk magyar indulónak.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az elit hölgyek short track eredménylistáját egy kicsit felborítva a veterán norvég Gunn-Rita Dahle (Team Merida Gunn-Rita) győzött megelőzve a  regnáló világbanjnok svájci Jolanda Neff (Kross Racing Team) és a kanadai Emily Batty (Trek Factory Racing XC) kettősét. Benkó Barbara (Ghost Factory Racing) öt és fél perccel lemaradva az előkelő tizenötödik helyen végzett, ezzel karrierje legjobb andorrai eredményét elérve. Barbinak korábban a magaslato rendezett VK futamokkal mindig "meggyűlt a baja", a mostani előtt két hetet töltött magaslaton, ami meg is hozta gyümölcsét!


Az elit férfiak küzdelméből meglepetésre az olasz Gerhard Kerschbaumer (Torpado-Gabogas) került ki győztesen a második a svájci Nino Schurter (Scott-SRAM), míg a harmadik a holland Mathieu Van der Poel (Corendon-Circus) lett. Parti András (Waberer’s-Trek) két kör hátránnyal a 65. helyen zárt.


A világkupa-sorozat augusztus 10-én a kanadai Mont Sainte-Anne városában folytatódik.


 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Letölthető dokumentumok:

Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések