Mountain Bike világkupa Nové Mesto: nehéz pálya és bombaerős mezőny, Benkó Barbara 12. a short track futamban, Valter Attila 20. az XCO versenyszámban

E-mail  Nyomtatás
2018. május 27.
  |   Szerző: velo.hu

Május 25. és 27. között a csehországi Nové Mestóban folytatódott a 2018-as hegyikerékpáros világkupa-sorozat. A magyar színeket Benkó Barbara (női elit), Parti András (férfi elit), Dina Márton (férfi U23) és Valter Attila (férfi U23) képviselték.

A női és férfi elit short track számokkal kezdődött a hétvége, a hölgyeknél az előző németországi helyszínhez hasonlóan ezúttal is a dán Annika Langvad (Specialized Racing) nyerte a rövid távú viadalt, amelyen Benkó Barbara (Ghost Factory Racing) az előkelő tizenkettedik helyen zárt, ezzel újra kiváló rajtpozíciót szerezve az XCO versenyre. A férfiaknál az új-zélandi Samuel Gaze (Specialized Racing) győzött a rövidebb távon, magyar induló itt nem volt.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az U23-as lányok Cross-Country versenye is az előző albstadti forduló eredményét másolta, a svájci Sina Frei (Ghost Factory Racing) sikerével zárult a futam, míg a fiúknál hatalmas meglepetésre a román Vlad Dascalu (Brujula Bike Racing Team) bizonyult a legerősebbnek. Valter Attila (Cube-Csömör) a 140 induló közül három és fél perc hátránnyal a 20. lett, Dina Márton (Cube-Csömör) pedig a 117. pozícióban haladt át a célvonalon.


Az elit hölgyeknél short track sikere után a dán Annika Langvad (Specialized Racing) az XCO-t is megnyerte megelőzve a svájci Jolanda Neff (Kross Racing Team) és a francia Pauline-Ferrand Prevot (Canyon Factory Racing XC) kettősét. Benkó Barbara (Ghost Factory Racing) bő hat perccel lemaradva a 24. helyen végzett.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az elit férfiak küzdelméből a svájci Nino Schurter (Scott-SRAM) került ki győztesen a második az új-zélandi Anton Cooper (Trek Factory Racing XC), míg a harmadik a francia Maxime Marotte (Cannondale Factory Racing XC) lett. Parti András (Waberer’s-Trek) közel négy és fél percet kapva a 40. helyen ért célba.


A világkupa-sorozat június 2-án a brit Fort William városában folytatódik.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2018.05.28. 09:13
4:30 Schurterhez képest az nagyon jó, gratulálok Andris!

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések