Mountain Bike világbajnokság 2018: Buzsáki Virág 14. a junior lányok XCO számában, a magyar váltó 15. lett a csapatversenyben

E-mail  Nyomtatás
2018. szeptember 06. csütörtök
  |   Szerző: velo.hu

A Svájcban megrendezendő hegyikerékpáros világbajnokság első napján Magyarország a tizenötödik helyen végzett csapatváltóban, míg a második nap folyamán Buzsáki Virág az előkelő tizennegyedik helyen zárta a junior lányok XCO számát.

Szeptember 5. és 9. között kerül megrendezésre a svájci Lenzerheidében a hegyikerékpáros világbajnokság, melyen szép számmal képviselik hazánkat a szakág legjobbjai.


Az első napon a csapatváltóra került sor. A magyar válogatott név szerint a Benkó Barbara, Buzsáki Virág, Dina Márton, Fülöp Ádám István és Valter Attila alkotta ötössel vágott neki a 4,2 kilométeres körpályának. A váltóverseny lényege, hogy a csapattagok mindegyike egy kört teljesít tömegrajttal indulva, majd egymást váltva a rajt-cél területen.


A világbajnoki címet végül a hazai svájci csapat – Alexandre Balmer, Filippo Colombo, Sina Frei, Jolanda Neff és Nino Schurter - szerezte meg, az ezüstérmes Németország, míg a bronzérmes Dánia lett.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A magyar csapat 5 perc 17 másodperces hátránnyal a tizenötödik helyen zárt, többek között az osztrák csapatot is megelőzve.


A világbajnokság a junior lányok és fiúk cross country számaival folytatódott, előbbiben Buzsáki Virág és Vas Kata Blanka, utóbbiban Fetter Erik és Fülöp Ádám István részvételével.


A lányokra öt kör várt a 4,2 kilométeres körpályán, ahol az osztrák Laura Stigger megvédte tavalyi elsőségét a cseh Tereza Saskova és a brit Harriet Harnden előtt.

 

Buzsáki Virág 8 perc 20 másodperc hátránnyal az előkelő tizennegyedik helyen zárt, míg Vas Kata Blanka bő 14 percet kapva a 40. lett.


A fiúknak egy körrel többet kellett teljesíteni, itt a hazaiak nagy örömére a svájci Alexandre Balmer szerezte meg az aranyérmet mindössze két másodperc előnnyel a német Leon Reinhard Kaiser előtt. A harmadik a francia Mathis Azzaro lett. Sajnos Fetter Erik és Fülöp Ádám István nem ért célba. Fetter Erik nagyot esett edzés közben a csapatváltót is ennek okán hagyta ki. Ebben a számban is bizonytalan volt a rajthoz állása, de végül elindult, az ötödik körben szólították ki a hatvanadik hely környékéről.


A világbajnokság az U23-as lányok és fiúk XCO versenyeivel folytatódik!


A teljes eredménylisták a letölthető fájlok között találhatók!

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Letölthető dokumentumok:

Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések