Merida Kupa CX: Beszámoló + eredmények

E-mail  Nyomtatás
2018. december 31. hétfő
  |   Szerző: Laci
Címkék:

 Diavetítéshez kattints a képre

 

Rendhagyó helyen a Budaörsi Repülőtéren került megrendezésre a 2018-as év utolsó a Merida CX MK futam a Superior Team rendezésében. Kicsit tartottak is a szervezők az érdektelenségtől, hiszen a két ünnep között még nem volt CX verseny és talán sokan elutaztak pihenni ebben az időszakban. Bár az előnevezett 162 fő átlagosnak mondható, de a helyszíni nevezések száma örömöt okozott, hiszen azzal együtt 201 fő regisztrálta magát a versenyre. Ennél csak Kőbányán (223 fő) és Kamaraerdőn (205 fő )volt több az ide cross magyar kupa sorozaton.

 Búr Zsolt és Sós Sándor szervezők most valami újjal is próbálkoztak, hiszen a helyszín különlegessége mellett, programokat is biztosítottak mind a versenyzőknek, mind a kisérőknek,szurkolóknak.

 

-A központi aulában jótékonysági kiállítást szerveztek a fotósok képeiből, melyekre pénzérmékkel lehetett szavazni. Az összegyült összeget 70 ezer ft felajánlották a Szívbeteg Gyerekek Védelmére Alapítvány javára. A szervezők külön köszönetet mondanak Rozgonyi Sándornak, aki egymaga további 50 ezer ft-al támogatta a nemes célt.
-A Home Sweet Farm jóvoltából és főleg a gyerekek nagy örömére törpe nyuszi és süni kiállítás és simogatás is helyet kapott a csarnokban, de nem csak itt, hanem a két ingyenes masszázságynál is nagy volt a tolongás. Volt hullámmasszázs és nyirokmasszázs. 
- A mindössze 17 éves Kecső Ricsi MTVA riporter gyakornok és Sós Bendegúz mint technikus itt rendezték be stúdiójukat és egész nap élő közvetítést, riportokat adtak a facebookon.
- A bringamosó - melyre ugyan most nem volt nagy szükség- sem volt a megszokott. Újdonságnak számított a kihelyezett levegőkompresszor , mely arra szolgált, hogy a kerékpár kényes részeiről kifújják a nedvességet és csak ezt követően olajozzanak. Apropó ápolás-olajozás. A Muc-Off jóvoltából mindenki ezekkel a termékekkel tisztíthatta és ezt követően olajozhatta kerékpárját. Mondhatni ez is ritka versenyen, hogy ilyen praktikus szolgáltatás legyen.

 

A versenyen küvüli újdonságok után lássuk magát a versenypályát! Mint a bevezetőben céloztunk rá teljesen sík terepen nulla szint állt a szervezők rendelkezésére. Saját bevallásuk szerint, a nehéz kamaraerdei hegyi terep ellensúlyozására tervezték pont ide a versenyt kicsit kedvezve azoknak, akik ott kritikus szemmel néztek a pályára. Viszont a reptéren sem lehetett sok vigaszuk, mert a hegyet itt az erős szél helyettesítette...


A verseny névadó szponzora a Merida mellett, a Prevost Hunária Kft  is jelentősen támogatta a versenyt, hiszen 3 kamionszerelvénnyel professzionális híddal és rámpákkal biztosították , hogy legyen némi szint a pályában.

 

Diavetítéshez kattints a képre
 

A kiírt futamok mellett a Superior csapat elhivatottságának megfelelően U5,U7,U9 -es tehetségkutató, úgynevezett Góbé-Kópé futamokkal indult a nap. Tisztelegve ezzel Rubik Ernő gépészmérnök munkássága előtt, aki úttörője volt a hazai vitorlázórepülőgép gyártásnak...Mindenki nagy örömére szokatlanul sok, több mint 30 kisgyermek körözött a rövidített pályán, a viszonylag hideg és szeles idő ellenére. Természetesen kárpótolta őket a minden indulónak járó sok-sok ajándék és a már említett programok.

 

A hivatalos magyar kupa futamok szikrázó napsütésben, de jelentős szélben követték egymást, miközben a reptér folyamatosan fogadta és indította a gépeket. Nagyszerű élmény és látvány volt , hogy a leszálló gépek néhány méterrel a versenyzők feje felett ereszkednek a leszálláshoz. Mind ez, mind pedig a Budaörsi-hegyek remek hátteret biztosítottak a rendezvénynek, a fotósoknak a közönségnek.

 

A pálya elsősorban az országúti irányultságú verseynzőknek kedvezett , de az erős szél mindenkinek egyformán megnehezítette vagy éppen könnyítette a dolgát.  A start-cél területen voltak a mesterséges technikai elemek, melyek a közönség előtt nagyon látványossá tették a küzdelmeket. A reptér végében körülbelül a fél távnál lett kialakítva az a bizonyos "csiga" , illetve a rengetek kanyarral tarkított izgalmas pályaszakasz.


Eredménylista a letölthető fájlok között

 

Fotó: Bak Ferenc

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Letölthető dokumentumok:

Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések