Megnyílt a detroiti Lexus Velodrome, álomból valóság!

E-mail  Nyomtatás
2018. január 29. hétfő
  |   Szerző: m.norbi

A tengerentúli kerékpáros sajtó az elmúlt időszakban rengeteget cikkezett a detroiti Lexus Velodrome-ról, amely hivatalosan január 26-án nyílt meg a nagyközönség számára. A négymillió dolláros beruházásból épített létesítmény egyrészt egyszerűségével, másrészt luxusával hódít.

A velodrom megálmodója Dale Hughes volt, aki egyben a Detroit Fitnesz Alapítvány ügyvezető igazgatója is. Érdemes róla tudni, hogy világszerte már több mint húsz pálya megépítéséért felel. A helyszín a michigan-i nagyváros központja a Tolan Playfield, amely Thomas Edward Tolanről a kétszeres olimpiai bajnok atlétáról kapta nevét.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Lexus Velodrome kerékpáros pályája 166 méter hosszú


A velodrom a mai kor igényeinek megfelelően több küzdőtérrel is rendelkezik. A kerékpáros pálya mellett kialakításra került egy a felkészülésre alkalmas terület valamint a pályát körülölelő rekortán, amelyet a futók és kocogók vehetnek igénybe. A legnagyobb érdekessége az egész évben üzemelő pályának, hogy egy felfújható kupola fedi. Meglepő, de az Egyesült Államokban ez csak a harmadik fedett kerékpáros velodrom.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A felfújható kupola leginkább a költségvetés megszorítására irányult


„Elsősorban a felfújható kupolaszerkezet miatt lett csak 166 méteres a fapálya – mondta Hughes. – A levegő mozgása egy kissé más idebent, de a rövidebb körök élvezetesebb versenyeket produkálhatnak. Tökéletes ez a megvalósítás az olyan városok számára, akik szeretnének egy állandó velodromot, de a költségvetésük korlátozott. Összehasonlításképpen a londoni Lee Valley Velodrome 102 millió dollárból épült, míg a detroiti létesítmény 4 millióból.”

 

Diavetítéshez kattints a képre


A narancs színben pompázó kanapék és asztalok a hely jellegét kívánják emelni. A nézők egy része a karéj tetején foglal helyet, de a drágább belépőkbe invesztálók a kanapék egy részét kihasználva tekinthetik meg a versenyeket.


Az üzemeltetők igyekeznek a sport szerelmeseinek kedvezni. Minden érdeklődő kipróbálhatja a pályát, a helyszínen bérelhetőek kerékpárokkal. Hétvégenként kerülnek a versenyek lebonyolításra, miközben Hughes a média érdeklődését kihasználva egyezett meg egy helyi televíziós csatornával, amely minden héten beszámol a létesítményben rendezett programokról.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A pálya alatt lettek kialakítva a kerékpártárolók


Hughes reméli, hogy felkeltheti a helyi fiatalok érdeklődését, és idővel talán egy korszakos pálya-sztár nevelkedhet a Lexus Velodrome falain belül!


Videó a Lexus Velodrome decemberi tesztversenyéről:

 


 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2018.01.30. 10:32
Ez egy netto pálya, a LeeValley meg egy komplexum. BTW nekünk még ilyen sincs.. :(

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések