Megkezdődött a turisztikai kerékpárutak táblázása

E-mail  Nyomtatás
2017. október 15.
  |   Szerző: Sajtóközlemény

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2017-ben 350 millió forint hazai forrást biztosít a kiemelt fontosságú turisztikai kerékpárutak kitáblázására. Az új, egységes arculatú táblák elsőként a Pannonhalma-Balatonfüred és a Fertőd-Keszthely szakaszokon jelennek meg.

A kormány Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos kezdeményezésére támogatja a kiemelt fontosságú turisztikai kerékpárutak kitáblázását. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kisforgalmú országos és önkormányzati utakon, erdei utakon és árvízvédelmi töltéseken helyez el útirányjelző és információs táblákat.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A 2017-es forrásmennyiség hét kiemelt turisztikai kerékpárút kitáblázásának költségeit fedezi a Fertőd-Keszthely, a Pannonhalma-Veszprém-Balatonfüred, a Nagykanizsa-Szepetnek-Semjénháza- Murakeresztúr, az Eger-Mezőkövesd-Poroszló, a Tokaj-Mád-Sárospatak, a Dunaföldvár-Kecskemét- Békés szakaszokon és az EuroVelo11 kritikus szakaszain, mintegy 900 kilométeren.

 

A munkálatok útirányjelzők kihelyezésével kezdődtek meg Pannonhalma és Balatonfüred között 110 kilométeren, Fertőd és Keszthely között pedig 126 kilométeren összesen 73 millió forintból.

 

A nyomvonalakra Révész Máriusz kormánybiztos kezdeményezésére egységes arculatú táblákat helyeznek ki, amelyekkel mostantól minden kerékpárúton találkozhatnak a biciklisták. A hazai turisztikai kerékpárutak már útszámot is kaptak, amelyeket az új táblákon feltüntetnek.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A hét kiemelt útszakasz teljes kitáblázása a tervek szerint 2018 végére fejeződik be. A további útvonalak meghatározásáról, kijelöléséről már zajlanak az egyeztetések a helyi civil szervezetekkel.

 

Révész Máriusz kormánybiztos elmondta: „a kormány számos új turisztikai célú kerékpárút létesítéséről, a meglévő szakaszok korszerűsítéséről is döntött. Az engedélyhez nem kötött építési munkák akár már a jövő évben megindulhatnak. 2020-ig mintegy 70 milliárd forint uniós és 36 milliárd forint hazai forrás áll rendelkezésre hivatásforgalmi és turisztikai célú kerékpárutak és a kapcsolódó szolgáltatások fejlesztésére.”

 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:

2017.10.19. 20:00
Választási kampányhoz tartozó nesze semmi. Szokás szerint úgy időzítve, hogy pont választások előtt adnak át mindenféle utat, hogy ezt is mi csináltuk. aha.... A narancssárga dzseki külön is irritáló.

2017.10.19. 18:21
Van egy tippem: a legfelső képen a régi kerítésoszlop függőleges és az új szupertábla áll csálén....

2017.10.17. 09:17
Ez szép és jó, de 70 millióból már telhetett volna olyan táblákra is amin kiírják hogy kerékpározható-e a kerékpár út vagy olyan mint a nagy seggel-lobbal átadott, mára teljesen balesetveszélyes Tihanyi, vagy Velence-tavi kerékpár út!!! Egyszerűen nem értik meg hogy itt nem mindenki 4" széles kerekű kerékpárral akar közlekedni fényképezőgéppel a nyakában!! Hála isten belőlük is rengeteg van, és addig sem autóznak, plusz egészségesebben élnek.De mi van a tömegsporttal??? Így nekünk nem lesz ám Sagan-unk, meg Absalon-unk!!! Még egyszer köszi a 73 milliónyi táblát a GPS-es telefonok, és km órák korában!!!!HASZNÁLHATÓ !!!Kerékpár utat kellene építeni, ÉSSZERŰ nyomvonalon, EURÓPAI minőségben!!!!!!!!

2017.10.15. 21:35
Ez volt olcsón, de legalább eltér a szabványtól, hogy senki ne ismerje fel, hogy ez kerékpáros tábla.Francia Alpok 2017. Francia Alpok 2017.
Távolság: 980 km
Szintkülönbség: 11000 m
Nehézségi fok: 8
Albán-Anzix 2017.
Távolság: 999 km
Szintkülönbség: 12000 m
Nehézségi fok: 8
Alpok kommandó 2016.
Távolság: 590 km
Szintkülönbség: 7200 m
Nehézségi fok: 8


Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések