Május 8-án rajtol az első Giro-E-sorozat

E-mail  Nyomtatás
2018. április 15.
  |   Szerző: velo.hu

Április 14-én került sor a római Formula-E futamra, abban a városban, amely a 2018-as Giro d’Itália utolsó szakaszának is helyet ad május 27-én. Ennek apropóján a Sky kerékpárosa Gianni Moscon egy Pinarello Nytro E-bike nyergében mérte össze erejét Giancarlo Fisichellával, aki egy Formula-E autót vezetett.

A Formula–E az elektromos autóversenyzés élkategóriája, szabályait a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) határozza meg. A Formula–E célja, hogy a legmagasabb szinten versenyezzenek az együléses elektromos autók.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A Pinarello Nytro modellje 2017 őszén debütált. A Nytro egy prémium kategóriás, karbon vázas országúti kerékpár, mely elődjeivel ellentétben a legkevésbé tűnik pedelec bringának, tizenhárom kilogrammos összsúlyával az elsők között ment húsz kiló alá. A rendszer lelke a Fazua Evation System. A motor maximum 400 Watt teljesítmény leadására képes, 60 NM forgatónyomatékkal, amely akár huszonöt kilométer/órás rásegítést is jelenthet.


A médiaesemény keretein belül bejelentették, hogy május 8-án az idei Olasz Körverseny első itáliai szakaszán debütál a Giro-E melynek keretében öt két-fős csapat versenyzi végig az idei Giro tizennyolc olaszországi etapját közvetlenül a WorldTour viadal napi penzumait követően. Mind a tíz versenyző Pinarello Nytro kerékpárral vág neki az eseménynek, melynek főtámogatói az Enel, a Pinarello és a Tag Heuer lesznek.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Moscon és Fisichella csatájából értelemszerűen a Sky kerékpárosa került ki győztesen.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések