Magyarország kilencedik lett csapatváltóban az ausztráliai hegyikerékpáros világbajnokságon

E-mail  Nyomtatás
2017. szeptember 06. szerda
  |   Szerző: velo.hu

Az ausztrál hegyikerékpáros világbajnokság első napján Magyarország az előkelő kilencedik helyen végzett csapatváltóban.

Szeptember 6. és 10. között kerül megrendezésre az ausztráliai Cairns-ben a hegyikerékpáros világbajnokság, melyen szép számmal képviselik hazánkat a szakág legjobbjai.


Az első napon a csapatváltóra került sor. A magyar válogatott az Európa-bajnokságon kiválóan szereplő sorral szerepelt, név szerint Benkó Barbara, Buzsáki Virág, Dina Márton, Fetter Erik és Valter Attila vágott neki a 4,3 kilométeres körpályának. A váltóverseny lényege, hogy a csapattagok mindegyike egy kört teljesít tömegrajttal indulva, majd egymást váltva a rajt-cél területen.

 

Diavetítéshez kattints a képre


A világbajnoki címet végül a svájciak – Filippo Colombo, Joel Roth, Sina Frei, Jolanda Neff és Nino Schurter - szerezték meg, akik lényegében a semmiből hozták vissza a csapatukat, hisz a verseny egyes pontjain csak a hetedik hely környékén haladtak. Az ezüstérmes Dánia, míg a bronzérmes Franciaország lett.


A magyar csapat szűk három perc hátránnyal az előkelő kilencedik helyen zárt, többek között az osztrák és a lengyel csapatot is megelőzve.


A világbajnokság a junior lányok és fiúk cross country számaival folytatódik, előbbiben Buzsáki Virág, utóbbiban Fetter Erik részvételével.


A teljes eredménylista a letölthető fájlok között!


 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Letölthető dokumentumok:

results.pdf (392 KB)

Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések