Magyarország hatodik csapatváltóban az olaszországi hegyikerékpáros Európa-bajnokságon

E-mail  Nyomtatás
2017. július 27. csütörtök
  |   Szerző: velo.hu

Az olaszországi hegyikerékpáros Európa-bajnokság első napján Magyarország az előkelő hatodik helyen végzett csapatváltóban.

Július 27. és 30. között kerül megrendezésre az olaszországi Darfo Boario Termében a hegyikerékpáros Európa-bajnokság, melyen szép számmal képviselik hazánkat a szakág legjobbjai.

 

Az első napon a csapatváltóra került sor. A magyar válogatott a Benkó Barbara, Buzsáki Virág, Dina Márton, Fetter Erik és Valter Attila alkotta ötössel vágott neki a négy kilométeres körpályának. A váltóverseny lényege, hogy a csapattagok mindegyike egy kört teljesít tömegrajttal indulva, majd egymást váltva a rajt-cél területen.

 

Az Európa-bajnoki címet végül nagy fölénnyel, közel egy perces fórral nyerte Svájc (Filippo Colombo, Andri Frischknecht, Linda Indergand, Alessandra Keller és Joel Roth) csapata, megelőzve Dánia és a házigazda Olaszország legjobbjait.

 

Diavetítéshez kattints a képre

 

A magyar csapat 2 perc 49 másodperc hátránnyal az előkelő hatodik helyen végzett, többek között olyan nemzeteket maga mögé utasítva, mint Franciaország, Lengyelország vagy Spanyolország.

 

Az Európa-bajnokság az Eliminator és az XCO számokkal folytatódik. A magyarok eredményéről természetesen oldalunk folyamatosan beszámol.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések