Magyar győzelem, pontszerzés és dobogók a GP Dolna Krupa cyclo-cross versenyen

E-mail  Nyomtatás
2017. október 29.
  |   Szerző: velo.hu

Október 28-án rendezték Szlovákiában a GP Dolna Krupa C2-es cyclo-cross versenyt, ahol szép számmal képviselték hazánkat a szakág kiválóságai.

Az elit hölgyek versenyében hazai siker született Janka Keseg révén, ám a dobogó másik két fokára magyar versenyzők állhattak fel, hisz Vas Kata Blanka lett a második, míg Benkó Barbara a harmadik.


„Elég sajátos módon kezdtem meg a cyclo-cross szezont –
írta Barbi az egyik közösségi oldalán. - Egyből fejest ugrottam egy nemzetközi mezőnybe Szlovákiában a Dolna Krupa versenyén. Én lepődtem meg a legjobban, amikor vezettem a sáros versenyen, egészen addig, amíg az utolsó előtti körben defektet nem kaptam. Sajnos elnéztem a depó bejáratát, de legalább megtudtam, hogy crossban lehet visszafelé is menni a pályán, nem úgy, mint montiban. Az az egy kör majdnem felnin nagyon rosszul esett, utol is értek, majd a bringacsere után a harmadik helyig bírtam feljönni. Amiért jöttem, edzésnek tökéletes volt, első versenynek meg kellőképpen kellemetlen.”

 

Diavetítéshez kattints a képre


A férfiaknál szintén egy hazai versenyző diadalmaskodott Martin Haring személyében. Búr Zsolt remekül versenyezve az ötödik helyen zárt, ezzel újabb fontos UCI pontokat szerezve.

 

Diavetítéshez kattints a képre


Az U19-es korosztályban viszont magyar győzelemnek tapsolhatott a nagyérdemű Vas Balázs közel fél perc előnnyel győzött a hazai Lukas Kubis előtt. A dobogó legalsó fokára Fetter Erik állhatott fel.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel:Kérjük, írja meg véleményét:

Vélemény írására csak a regisztrált felhasználóknak van lehetőségük. Amennyiben hozzá szeretne szólni a cikkhez, kérjük regisztráljon, és jelentkezzen be.


Felhasználó név:
Jelszó:
  
Szöveg:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Velo.hu bringamagazin.
Biciklis hírek, tesztek, felszerelések, túrák és apróhirdetések